icon

Diplomová téma - rovnaký názov

9. okt 2022

Pekny den,
prosim viete niekto poradit? Chystam sa pisat diplomovu pracu a uz pomaly premyslam nad temou. Napadla mi vhodna tema, avsak, ked som si pozerala CRZP, uz je tam tema presne s takym istym nazvom. Je to problem a treba nazov obmenit?
Dakujem.

terezia323
9. okt 2022

Nevadí, že je rovnaký názov. Moje spolužiačky mali identickú tému. Jedna mala A druhá E

mikadooo
9. okt 2022

Nemal by to byť problém, ale najlepšie, keď sa informuješ priamo u diplomového vedúceho. U nás boli aj rovnaké názvy.

deti95060810
9. okt 2022

kamarátka v Za pred rokmi mala s ďalšími dvoma spolužiakmi taký istý názov témy... som nechápala...

dada13288
9. okt 2022

No u nas na skole to nesmelo byt, ale stym, ze mi sme mali na bakalarky/diplomovky vypisane temy dopredu a sa nahlasovali studenti ku skoliacim.

autor
9. okt 2022

Dakujem vam. Spytam sa na to aj veduceho pri konzultacii.
@deti95060810 Preco si nechapala? Ono, ja som to neurobila umyselne. Ta tema ma fakt zaujima a spred takmer 10 rokov je tam jedna s tym istym nazvom, tak ma to trocha zneistilo, ci to nebude problem.

autor
9. okt 2022

@dada13288 Aha, chapem. My si mozeme, ti, ktori chceme, vopred dohodnut vlastne temy.

larazivago
9. okt 2022

Vystihnúť tému v krátkom názve je asi len ťažko variabilné. Dôležitá bude potom celková zhoda s iným dielom s rovnakou témou (NÁZVOM)

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2022

Dolezite su ciele prace, nie nazov. Nazvy sa zhodovat mozu, lebo pod tym istym nazvom sa moze skryvat rozny obsah. Ale najdolezitejsie je, ist to skonzultovat so skolitelom.

autor
9. okt 2022

@larazivago
@dskjhfdlkdjhl dakujem vam.🙏🏻 Urcite to skonzultujem.

jenni_p
Autor odpoveď zmazal
hipuska
9. okt 2022

U nás sa na katedrách témy diplomoviek opakovali každý rok. U toho istého učiteľa. A bolo dakedy fakt problém, prácu napísať. Nakoľko literatúra na trhu bola obmedzená, takze každý čerpal z toho istého v podstate

alex49
9. okt 2022

môže mať rovnaký názov, ale zameranie na niečo iné, podrobnejšie, alebo aspoň inak spracované