icon

Diplomovaná alebo praktická sestra

8. apr 2025

Caute, chcem si podat prihlasku na pomaturitne studium na Strecniansku v BA a rozhodujem sa, ci dat prihlasku na odbor prakticka sestra alebo diplomovana sestra. Na ktory odbor byva vacsi naval a kam je realnejsia sanca sa dostat? Dakujem

andreakotesova
8. apr 2025

Spýtam sa sestry.

lilianka28
8. apr 2025

Neviem síce kde je reálna väčšia šanca sa dostať, ale z hľadiska ďalšieho uplatnenia v praxi jednoznačne z týchto 2 možností odporúčam štúdium v odbore diplomovaná sestra.

autor
8. apr 2025

@lilianka28 Dakujem 🙂

autor
8. apr 2025

@andreakotesova Sestra chodi na tuto skolu?

andreakotesova
8. apr 2025

Nechodí, je tam zástupkyňou riaditeľky 🙂 Máš si dať praktickú sestru. Na DVS majú nízky záujem (možno sa neotvorí) a študuje sa len dennou formou.

autor
8. apr 2025

@andreakotesova Denna forma by mi az tak nevadila, no ale skoda, ak to neotvoria ☹

andreakotesova
8. apr 2025

Skús si dať prihlášku na obe, ak to ide 🙂

autor
8. apr 2025

@andreakotesova Neviem, ci je tato moznost, ale skusit to mozem 🙂

lucka_ke
8. apr 2025

DVS je len dennou formou a trvá 3 roky

paola881
8. apr 2025

Určite DVS .

oslo1
8. apr 2025

Urcite Diplomovana sestra a potom casom dorobit Bakalara.
Maturitu uz asi mas, tak naco ist na prakticku sestru.
Ja by som ale asi isla na Bakalara hned, naco zabijat cas.
Ja som DIplomovana sestra, studovala som na strecnianskej, hned druhy rocnik ako otvorili Diplomovanu sestru, vtedy ale ina moznost nebola (a to som tam studovala aj osetrovatelstvo strednu skolu).

trema
8. apr 2025

ak ti nevadi chodit 3r denne na diplomovanu, isla by som hned 3r denne na bakalara

miamaria
9. apr 2025

A strednú školu máš akú? Lebo na diplomovanu musíš byť praktická sestra 4 ročná nie?

autor
9. apr 2025

@miamaria Mam OA

autor
9. apr 2025

@oslo1 @trema Zvazovala som aj tuto moznost, ist hned na VS, ale nie som si ista, ci by mi ta stredna skola na VS nechybala, hlavne prax

oslo1
10. apr 2025

Chod na bakalara hned a nezabijaj cas.
Ked budes mat pocit, ze nieco prakticke nezvladas, tak sa vzdy mozes odhadnut a prist na par hodinu cez vikend. U Nas to tak robia a je vsetko ok.