icon

Dochádzanie na vysokú školu z Nitry do Bratislavy

xkarolina
24. jún 2024

Ahojte, potrebujem radu ohľadom dochádzania na vysokú školu. Rozhodla som sa ísť študovať na vysokú školu do prvého ročníka. Študovať idem do Bratislavy, ale bývam v Nitre. Dochádzal už niekto takto a dá sa to vôbec byť na čas a stíhať to každý deň? Je to denné štúdium a dôvod, prečo nechcem ísť na internát resp. presťahovať sa do Bratislavy, je ten, že už bývam sama v Nitre a mám tu aj nejaké záväzky ohľadom bývania tiež mám už 22 rokov.

domkakvet
24. jún 2024

@xkarolina zalezi aj aky budes mat rozvrh, skola vacsinou zacina od 7.30 - 8.00 to je najskor.

deti95060810
24. jún 2024

ja som vozila 60 km dcéru do školy... po roku som toho mala dosť.
80 km dochádzať a je jedno kde - či do školy alebo do práce - je veľa....
ešte možno keby si chodila vlastným autom a nebola odkázaná na spoje - to je tiež určitá výhoda.

ssimusska
24. jún 2024

@xkarolina Chodím na denné z Trnavy do Nitry, robíme so rozvrh sami, čiže väčšinou sú to tak 3 dni v týždni.

jankajanka13
24. jún 2024

@xkarolina ja cestujem denne na vš 90km tam, 90km naspat a zvladam to ...je to cesta dva x vlakom a dva x autobusom, vsetko sa da...a to si aj privstanem kvoli tomu cize to nemas az tak zle..

lucik194
24. jún 2024

z NR do Ba to rano verejnou dopravou budes mat realne 1,5 hod, v tom lepšom pripade , moznoze 1:40 ked budu plne cesty.
o 6:00 z domu, na bus , busom do BA, potom mestska v BA..... riadna pakaren
.....
to iste naspat

vazby so spoluziakmi ziadne, ak budes potrebovat vypracovat zadania, budes zit len online.....
len pls nenapis, ze to bude technika, lebo sama v prvom rocniku zadania nedas ..... nebudes vediet ako ....

za mna nie, aspon nie v prvom ci druhom rocniku.... potom uz ano, rozvrh budes mat 3-4 dni v tyzdni.

nelka93
25. jún 2024

Ja som takto dochadzala. Ale len posledný ročník. Bolo to pohode

detskytovar
23. aug 2024

@jankajanka13 môžem sa spýtať, máš nejakú zľavu na cestovné ako študent VŠ? Syn tiež zvažuje dochádzanie - 80km (55 min. autobus + 10 min. MHD), to podľa mňa vôbec nie je také strašné..

jankajanka13
24. aug 2024

@detskytovar zlavu mam s kargou ISIC kde dostanes znamku myslim ze za 10 eur a plati rok, avsak vlaky su zadarmo, rychliky tiez ak kupi dost skoro, bus je zlava a mhd by mala byt tiez zlava, v niektorych krajoch su IDS integrovane dopravne systemy napr moja sestra na strednej ale plati aj pre vš, sa vozi za 18 eur mesacne kolko chce a kolko x chce v Ziline a to vo vlaku, buse a aj mhd

detskytovar
24. aug 2024

@jankajanka13 ďakujem 🙂