Doklady potrebné pre kurz cez úrad práce
Ahojte. Robili ste si niekto kurz cez úrad práce? V žiadosti chcú dokument preukazajuci možnosť uplatnenia po kurze. Ale ten dostanem až po kurze. To si môžem dať žiadať aj po kurze či aký dokument tam mám dať?

@tairyx baristický kurz. Žiadosť treba dať pred kurzom?
@lilian183 všetky dokumenty dávaš spolu, aj žiadosť. No a bud dáš vytlačené inzeráty alebo prísľub od potencionálne zamestnávateľa ze ta zoberie, ale ten prísľub nieje nijak záväzný. Ak máš známeho, ktorý by ta potencionálne vedel zamestnať po skončení kurzu, nech ti napíše prísľub, samozrejme zamestnať ta nemusí ale to nikoho už nezaujíma.
@lilian183 áno 30 dní pred začatím kurzu to musíš odovzdať na úpsvar. Tak si nájdi nejakú ponuku práce, kde sa toto vyžaduje, napríklad nejakú kaviareň niekde, vytlač si to a dolož k žiadosti.
@tairyx že treba doložiť aj cenové ponuky nie staršie ako 3mesiace. Čo som pozerala nie všetci majú tam dátum, to aj také môžu byť?
@tairyx že treba doložiť aj cenové ponuky nie staršie ako 3mesiace. Čo som pozerala nie všetci majú tam dátum, to aj také môžu byť?
@lilian183 ty keď si si vybrala nejaký kurz, tak kontaktuj poskytovateľa, ten ti poskytne úplne všetky informácie, aj ako máš vypnite tlačivá atď, čo tam napísať aby to prešlo.. aspoň ja to mam tak..pani ma perfektne navigovala vo všetkom.
@lilian183 ty keď si si vybrala nejaký kurz, tak kontaktuj poskytovateľa, ten ti poskytne úplne všetky informácie, aj ako máš vypnite tlačivá atď, čo tam napísať aby to prešlo.. aspoň ja to mam tak..pani ma perfektne navigovala vo všetkom.
@sandra49 @tayrix ja som dnes bola na úrade až dnes som sa dozvedela,že ten čo dáva kurz musí priložiť dve cenové ponuky ďalších poskytovateľov kurzu. A to mi vôbec nedal. Ešte to musím doložiť. Na úrad práce mi povedala,že nemôže to byť staršie ako 3mesiace. Ako dátumy kurzov nie staršie ako 3mesiace?
@sandra49 @tayrix ja som dnes bola na úrade až dnes som sa dozvedela,že ten čo dáva kurz musí priložiť dve cenové ponuky ďalších poskytovateľov kurzu. A to mi vôbec nedal. Ešte to musím doložiť. Na úrad práce mi povedala,že nemôže to byť staršie ako 3mesiace. Ako dátumy kurzov nie staršie ako 3mesiace?
@lilian183 no ja neviem, nevybrala si si práve najlepšieho poskytovateľa, predovšetkým kontaktuj jeho- nech ti to dodá, alebo si vyber iného. Poskytovatelia, ktorí robia kurzy uz roky, sa velmi dobre orientuju v tychto veciach co sa tyka uradu prace, takze mozno na tvojom mieste by som si vybrala niekoho spolahlivejsieho.
@lilian183 ak správne chápem, poskytovateľ ti ma dodať ďalšie 2 cenové ponuky nie staršie ako 3 mesiace. Ty musíš komunikovať s poskytovateľov a všetko čo urobíš je ze odnesiem tu kopu papierov na úrad a čakáš.. nič viac..mne poskytovateľ každý papier starostlivo skontroloval lebo som mu to poslala naskenovane a vypísané a ešte mi doplnila pani nejaké veci alebo napísala co opraviť. A veru toto co píšeš ty, som v tých papieroch nevidela.
@sandra49 môžem sa opýtať aký kurz ste robili?
@sandra49 môžem sa opýtať aký kurz ste robili?
@anonym_cfb75d tiež by som chcela navigovať aby mi ho schválili. 1*zamietli, chcem žiadať znova.
@anonym_cfb75d tiež by som chcela navigovať aby mi ho schválili. 1*zamietli, chcem žiadať znova.
@anonym_cfb75d a prečo ho zamietli? O aký kurz si žiadala?

To znamena ze mas prilozit nejaky potencialny inzerat pracovnej ponuky ze kde by si akoze sa mohla ist zamestnat. Takze sup smer profesia a ides 😀