icon

Dokončenie maturity popri práci

10. okt 2025

dobry deň. som pôvodne z východu no pred 2 mesiacmi som si našla pracu v bratislave, prenajala izbu a zvažujem že by som si na druhý rok začala robiť maturitu externe. mám výučný list čiže by som chodila 2 roky ak sa nemylim. len trochu vaham lebo ak začnem študovať a nedajbože ma vyhodia tak mam problem. naspäť na východ kvôli škole ist nechcem. veľmi by som chcela maturitu no premietaju sa mi v hlave všeliake scenare kvôli ktorym vaham.
je tu niekto kto sa presťahoval ďalej a dokončoval si školu popri praci?

anonym_f0f52e
10. okt 2025

@anonym_autor urcite chod do toho. Ak nastane taka situacia tak to budes potom riesit, nenechaj sa odradit tym ze co ak.

nattyond
10. okt 2025

Hlavne ak o prácu prídeš, tak v BA sa dá celkom rýchlo nájsť ďalšia 😉 teda ak nejde o niečo špeciálne, pripadne na preklenutie nejakého obdobia sa dá robiť aj menej platený job ☺️ pokiaľ máš chuť študovať, choď do toho! Držím palce

denkabemommy
10. okt 2025

Určite to zvládneš a každé "čo ak" si vyhoď teraz z hlavy, nedávaj si tam zbytočné prekážky. Všetko pôjde tak, ako ísť má. 🙂

vikusjk
10. okt 2025

@anonym_autor v BA si pracu najdes lahko, hlavne, ak nie si nejako vysoko kvalifikovana a mas teda sirsie moznosti uplatnenia (viac profesii, ktore mozes vykonavat). Cize o pracu sa neboj, ak chces pracovat, tak pracovat budes 🙂 Skolu asi sukromnu myslis, neviem, ci sa da dorobit aj statna, ale sukromne maju aj programy, kedy zaplatis viac, ale spravis si za jeden rok dva. Napr. skola na Kremnickej v Petrzalke (ipgymnazium, ma odbor aj obchodna akademia) to ponuka. Drzim palce!

autor
10. okt 2025
@vikusjk

@anonym_autor v BA si pracu najdes lahko, hlavne, ak nie si nejako vysoko kvalifikovana a mas teda sirsie moznosti uplatnenia (viac profesii, ktore mozes vykonavat). Cize o pracu sa neboj, ak chces pracovat, tak pracovat budes 🙂 Skolu asi sukromnu myslis, neviem, ci sa da dorobit aj statna, ale sukromne maju aj programy, kedy zaplatis viac, ale spravis si za jeden rok dva. Napr. skola na Kremnickej v Petrzalke (ipgymnazium, ma odbor aj obchodna akademia) to ponuka. Drzim palce!

@vikusjk ja som praveže mala na mysli štatnu. som zmätena lebo niekto mi hovori že sa to neda a su ludia ktori mi hovoria ze sa to da tak teraz neviem

denkabemommy
10. okt 2025
@anonym_autor

@vikusjk ja som praveže mala na mysli štatnu. som zmätena lebo niekto mi hovori že sa to neda a su ludia ktori mi hovoria ze sa to da tak teraz neviem

@anonym_autor dá sa doštudovať aj štátna, nie každá túto možnosť ponúka ale kopec škôl áno 🙂

autor
10. okt 2025
@denkabemommy

@anonym_autor dá sa doštudovať aj štátna, nie každá túto možnosť ponúka ale kopec škôl áno 🙂

@denkabemommy no tak dufam že nejaku v bratislave najdem