Druhé dieťa a štúdium
Ahojte. Mám 4 ročnú dcéru, a začínam túžiť po 2 bábätku ❤️. Avšak študujem externe druhy ročník. Dá sa zvládnuť štúdium pri 2 deťoch ? Na jednu stranu chcem najskôr doštudovať, na druhu by som tehotenstvo tiež nechcela odkladať.
Da, ale niekedy je to na ukor niecoho - ci uz ukor dietata, rodiny, manzelstva, studia, ci praxe... Takze by som urcite rozmyslala nad tym, ci je nutne ist do vsetkeho naraz, kedy to proste ide stylom "vsetko naraz a nic poriadne", alebo sa venovat riadne jednemu a potom riadne druhemu. 100 ludi 100 chuti. 🙃
@anonym_autor ja som robila výšku pri dvoch deťoch. Nemala som extra pomoc, takže pol roka z roka som spavala od 0-3 hodín, aby som zvládla zápočty, skúšky a seminárky. Bol to masaker a nikdy by som to nikomu nedoporučovala. Moje deti boli extrémne choré a okrem učenia sa v noci som behala od jedného chorého dieťaťa k druhému. Poučenie ak máš pocit, že škôlka ti v tom pomôže tak ver, že to je presne naopak. Donesie ti odtiaľ staršie dieťa také chuťovky, že radšej by si ho nechala doma
da sa studovat aj popri detoch avsak musis mat niekoho kto ti pomoze postara sa o deti kym budes na prednaske, skuske, kym sa budes ucit... drzim palceky
@anonym_autor urcite, kedy inokexy, ked nie materskej, na vsetko mas cas
@anonym_autor kolegyňa spravila bc, hneď za tým mgr, ťažká škola, popri 4 malých deťoch, najstaršie malo tuším 5 rokov, a veľkú pomoc od rodiny teda nemala, občas jej deti postrážila mama ale nie veľmi často
Záleží od viacerých faktorov, či je ľahšia či tažsia škola či máš niekoho na výpomoc a pod
Kmotra spravila Bc. pri dvoch deťoch a Mgr. dokončovala pri troch. Kmotor živnostník si vedel zadeliť čas tak aby mohol byť s deťmi, stravu si objednávali menučka aj tak bola hore pravidelne do noci.
To je veľmi individuálne niektoré školy vystudues aj popri deťoch ako nič a niektoré sú tak časovo náročné že ani externu možnosť štúdia nemajú a neni šanca. Možno by si mohla napísať čo by si chcela študovať a či trebárs majú deti už nejakých starých rodičov aj na dôchodku aby s nimi mal kto byť v prípade potreby.
Ja by som sa rada pripla k diskusii ale celkom ina tema, viete mi poradit co obnasa tyzdenny seminar/ kontaktny tyzden na externom studiu? Je potrebne tam byt cely tyzden a este ake zvycajne casy? Dakujem ❤️, ale tiez budem uz riesit aj deti a pracu do toho, uz mam obavy ako to cele zvladnem.

podľa toho čo študuješ. sú školy ľahšie, ale aj pomerne ťažké - taká technika.
záleží aj od tvojej schopnosti všetko zvládať, či ti má kto pomôcť...
za mňa určite nie, treba počkať ešte aspoň do vyššieho ročníka.