Externé štúdium: Ako zvládať dochádzanie na diaľku?
Ahojte, len sa chcem opytat, viac menej zo zvedavosti, tie, ktore ste studovali dialkovo, ako daleko ste dochadzali? A pokial to bolo fakt daleko, ako ste to zvladali? Dalo sa, ci to bolo fakt o drzku? Prijali ma na skolu viac menej na druhom konci Slovenska, spoje su hrozne, ale s tym som ratala samozrejme. V podstate ma zaujimaju vase skusenosti, to vie dost povzbudit. Dakujem 🙂
studujem v ba a mam spoluzicky od ziliny, ci kosic. je to o prioritach ak nejde spoj beru si ubytko a prespia v ba. dolezite je ci ti to v praci budu tolerovat tolko vymeskanych dni
Ja mám spolužiačku , ktorá “dochádza” z Nórska 😃 čiže je to len o tom, ako veľmi to chces
Dochádzam 100 km (pár spolužiakov aj oveľa viac km), nešoférujem, spojenie bus-vlak mizerné, prednášky piatok - sobota 8-16 hod. + skúšky počas týždňa (veľakrát len na otočku kvôli pár minútam písomného testu). Na prednášky teda cestujem už vo štvrtok večer, prespávam u rodiny, vraciam sa buď v sobotu večer alebo v nedeľu doobeda...deti sú doma s manželom, ktorý sa vždy tip-top postará o všetko. Neviem si predstaviť cestovať skoro ráno 2 dni po sebe a vrátiť sa domov večer na pár hodín doslova len prenocovať z piatka do soboty. Cieľ je jasný, podpora u rodiny až neskutočná a ich pomocou sa všetko zvláda, treba len chcieť.
kilometre su nepodstatne, dolezite je ako je skola daleko casovo ;) - mam to 70 km ale teda trva mi to hodinu a pol 🤦♀️ autobus/vlak priamo nejde, cesta s prestupom od 3-4 hodin. Takze chodim autom a tocim to. Rano tam, poobede naspat. Oar krat bolo vyucovanie aj piatok aj sobotu, dalo sa to zvladnut v pohode. Deti sa uz staraju same o seba. A v praci to akceptuju, bez VS ju vykonavat nemozem, takze som nutena studovat ;)

Ahoj, studovala som v MT a mala som spoluziakov z vychodu (chodili na cely vikend ako boli prednasky - zaplatili si ubytko).