Externé štúdium na strednej škole
Ahojte,
chcel by som si dokončiť externe maturitu.
Nakoľko som však dokončil na strednej škole iba prvé dva ročníky je nutné absolvovať celé štúdium alebo je možné nastúpiť aj na posledné dva ročníky (tj. do 3. ročníku).
Našiel som niekoľko škôl, ktoré umožňujú externé štúdium, ide mi však to, či tieto školy umožňujú dokončiť práve len tie posledné dva roky alebo je nutné absolvovať všetky 4 ročníky.
Rád by som po dokončení maturity išiel na VŠ, takže aj z tohto dôvodu by pre mňa bolo ideálnejšie, ak by som mohol dokončiť školu v priebehu dvoch a nie 4 rokov.
Konkrétne som našiel tieto školy:
- https://www.sukromnasos.sk/a/externe-studium -> Súkromná SOŠ v Čadci. Tu si úplne nie som istý, či táto škola umožňuje absolovať iba posledné dva roky
- https://www.ipvzdelavanie.sk/externe/ -> Súkromné Gymnázium Kremnická v Bratislave. Tu vraj umožňujú dokončiť školu aj v priebehu dvoch rokov a to aj v prípade nedokončeného stredoškolského štúdia.
- https://ssg.sk/studium/externe-studium -> Súkromné slovanské gymnázium v Bratislave. Tu síce umožňujú dokončiť štúdium aj v priebehu dvoch rokov je však nutné absolvovať prijímačky, inak je nutné absolvovať celé 4 roky.
Nemáte niekto skúsenosť s dokončením externej maturity v prípade, ak máte dokončené iba 2 ročníky na SŠ na niektorej z týchto škôl? Prípadne nepoznáte nejaké iné školy, ktoré toto umožňujú?
Vďaka
@drobcova27 áno je mi to jasne 🤣 tiež mám pred tým rešpekt aby ma hlava nesklamala v učení 😂
Tiež nastupujem od septembra ale zápis mám 31.8. v sobotu tak o dva týždne idem len posledné dva roky keďže 3roky mám odchodné
@barboraminarikova ja idem na 2 roky
@barboraminarikova aj ja 31.8
@kristiin ďakujem, toto som sa dočítala, neboli mi však jasné tie skúšky a platby za ne... a viac ma zaujímali reálne skúsenosti kto už absolvuje školu. Volala som tam aj do Bytče a nakoniec som sa rozhodla pre Bytču, prístup, podrobne všetko vysvetlené, systém, konzultácie, doučovanie, atď. platby sú 300€ za polrok (600€ rok) žiadne poplatky za skúšku, ani za prihlášku, ani za maturitnú skúšku, ani za konzultácie a doučovanie.
@drobcova27 ahoj prosím tá vedela by si mi napísať neake info o škole Bytca
@drobcova27 ahoj prosím tá vedela by si mi napísať neake info o škole Bytca
@lenka23011992 co chces vedieť? Kedy začínaš?
@lenka23011992 co chces vedieť? Kedy začínaš?
@barbora9312 aké sú predmety a aké to je tam dalujem
@barbora9312 aké sú predmety a aké to je tam dalujem
@lenka23011992 tak predmety su rôzne..a študuješ externé čiže do školy prides len skúšky
Ahojte,ak mozete,vyberte si inu skolu😂
Ahojte,ak mozete,vyberte si inu skolu😂
@iviatko a prečo? Aj si ju dokončila?
@barbora9312 prave maturujem 🙂
@iviatko tak nech dobre dokončíš teda úspešne ?a prečo inú ?
@iviatko tak nech dobre dokončíš teda úspešne ?a prečo inú ?
@lenka23011992 dakuuem. Neodporucam tuto skolu,kvoli pristupu hlavne. Ak mate moznost nejaku inu,zvazte to. 😂
Ja školu v Bytči len a len odporúčam, je to úžasná škola, s dobrým prístupom. Len bohužiaľ keď chcete zmaturovat musíte pre to aj niečo urobiť.
@lenka23011992 dakuuem. Neodporucam tuto skolu,kvoli pristupu hlavne. Ak mate moznost nejaku inu,zvazte to. 😂
@iviatko a dôvod aký bol prístup
@barboraminarikova ja idem na 2 roky
@barbora9312 Ja som tam tiež práve maturovala a super. Prístup profesorov skvelý, koľko môžu, toľko pomôžu. Samozrejme že tam nemôžeš prísť bez toho aby si niečo vedela a čakať že ťa pustia lebo sii to platíš… 🙂
@barbora9312 Ja som tam tiež práve maturovala a super. Prístup profesorov skvelý, koľko môžu, toľko pomôžu. Samozrejme že tam nemôžeš prísť bez toho aby si niečo vedela a čakať že ťa pustia lebo sii to platíš… 🙂
@naty1511 prisim ta mas ešte materiály k druhému rocniku?
@naty1511 prisim ta mas ešte materiály k druhému rocniku?
@barbora9312 ako ktory ucitel. Ja som vychytala slovencinu uplne naprd. Komisia kamenne tvare aj napriek tomu,ze mi sadla otazka,vedela som,dali mi 4. 😫 Ostatni boli naozaj super.
@drobcova27 áno je mi to jasne 🤣 tiež mám pred tým rešpekt aby ma hlava nesklamala v učení 😂
Tiež nastupujem od septembra ale zápis mám 31.8. v sobotu tak o dva týždne idem len posledné dva roky keďže 3roky mám odchodné
@barboraminarikova ahoj už si rok v škole ako to zvládaš?

@barboraminarikova keď si chodila naposledy pred viac ako 10 rokmi, tak je to jedno, pretože si nič nebudeš pamätať a veľa sa aj zmenilo... externe je to 2 roky dištančne, bez ohľadu na to, koľko máš odchodených rokov. Ja od septembra nastupujem do Bytče 07.09. je zápis. Ak by mal niekto záujem sa zviesť BA, TT, HC, PN, TN stačí napísať 🙂