icon

Externe štúdium počas materskej

23. feb 2021

Ahojte rozhodnutie je samozrejme na mne ale chcela by som pocut nazory. Som na md s dvomi detmi. Mam 26 rokov. Od septembra starsie ide do skolky mladsi bude vtedy mat rok a tri mesiace. Predtym som 2 roky pracovala v administrative ta praca ma dost bavila. Mam skoncenu obchodnu akademiu a vysoku skolu odbor manazment. Ale cely cas mi vrtalo aj vrta v hlave co budem v zivote dalej po materskej robit a stale sa dostanem k tomu ze by som chcela ucit v materskej skolke nato mi samozrejme treba pedagogicke vzdelanie. Prosim o radu tie ktore studovali popri md vysoku skolu da sa to zvladnut ? Mam sa do toho vobec pustat? Ja sa len bojim ci to zvladnem no na druhej strane ze mam moznost nieco urobit zmenit ze sa mi otvoria nove moznosti. Vobec neviem ako sa rozhodnut mozno hladam len povzbudenie mozno niekoho kto povie ze je to hlupost sa do toho pustit. Velmi ma to laka ze mozno to mam robit citim sa stratena a co ak prave v tom najdem zmysel. Chcem sa do prace tesit nie robit nieco co mi bude uberat zivotnu energiu

Strana
z2
littlebubble
24. feb 2021

Áno mohla by som normálne učiť po ukončení štúdia maturitnou skúškou tak isto ako absolventky pedagogickej SŠ po štvorročnom štúdiu.Samozrejme nie každá škôlka chce zamestnávať absolventov SŠ.
Moja známa má len SŠ v tomto odbore a hneď po ukončení pracovala ako učiteľka.Samozrejme má nižšiu platovú triedu ako učiteľka s VŠ.

Ja sa na plat nepozerám.Radšej budem robiť za menej peňazí ale s radosťou.Aj na mojej pozícií som začínala na minimálnej mzde.

Ale do budúcnosti je asi lepšie mať VŠ.Aj sestričkám niekedy stačila len SŠ.Môže sa zákon zmeniť aj pre MŠ a SŠ bude zbytočná.

Ďakujem za vysvetlenie 🙂

autor
24. feb 2021

@littlebubble ano mas pravdu ja tiez rovno zvazujem vysoku skolu nie len sš ale presne si to pekne napisala ze nie je to vzdy o peniazoch ale robit to co cloveka bude bavit a naplnat presne o to mi ide a preto sa chcem nato dat

littlebubble
24. feb 2021

Ak je možnosť uskromniť sa a človek z toho platu dokáže slušne žiť tak radšej pracovať za menej a byť v práci rada ako byť psychicky aj fyzicky vyčerpaná a prenášať tento stres aj domov.
🙂

Samozrejme nie každý si môže vyberať.A ten komu učiteľský plat nevyhovuje a chce túto prácu robiť s nechuťou tak nech ju radšej ani nerobí.

autor
25. feb 2021

@littlebubble ved jasne treba take ucitelky ktore pracu robia rady 🙂

littlebubble
25. feb 2021

Nevieš ešte prosím ťa či je tam veľmi ťažká matematika a koľko semestrov trvá? 🙂

autor
25. feb 2021

@littlebubble neviem kolko semestrov trva ale nie je to az take tazke podla toho ako ti matika ide 🙂

littlebubble
25. feb 2021

To sa dá len ťažko posúdiť kedže na SŠ keď som sa tomu venovala tak som to aj vedela.Nie vždy som však učivo pochopila bez dodatočného vysvetlenia niekoho kto matematiku vedel.

V maturitnom ročníku som sa zaprisahala, že matematiku už nechcem ani vidieť 😂 ale tak matematika je už všade na VŠ.Toto je môj postrach.

autor
26. feb 2021

@littlebubble podla mna sa to da zvladnut ked ostatni zmakli zmakneme aj my 🙂

Strana
z2