Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave - doktorandské štúdium
Ako sa uplatnili vaše deti po ukončení doktorand.studia na FIlT STU?
na dokrorandske iba vtedy ak by dotycny / dotycna chceli zostat ucit na STU na tej katedre, robit univerzitnu karieru
inak by som tam nesla, zabite dalsie roky studia.....
@lucik194 on už je prijatý,musí odučiť. Ale popri tom aj pracuje. Len ma zaujímajú také akoby štatistiky,prognózy....
Absolvent informatiky sa zvycajne uplatni aj s titulom bc, Ing je lepsie, a PhD-tak ako pisu, ak chce ostat na akademickej pode, tak je to nutna (nie vsak postacujuca) podmienka, ale v beznej praxi, mimo univerzitu, to nepotrebuje.
Áno,ale kde konkrétne pracujú,pre aké spoločnosti? Slovenské,zahraničné? Mimo univerzitu.
Zalezi aj, aky ma konkretne odbor
Pracuju presne v takych spolocnostiach ako aj ti, co maju iba Ing, resp. Bc. A samozrejme mozu ostat v skole, mozu odist do zahranicia.
Syn si ho robil kvoli praci vo vyskume. Ak nechce ostat na skole, alebo robit vyskum, tak to nepotrebuje. Inak u nich na skole ho malokto ukoncil za 4 roky. Bezne ho robili 8 a aj viac rokov. Cize ak nechce ist vedeckym smerom, je to strata casu.
PhD je vhodné vtedy ak chce ostať vo vyskume, inak to není potrebne pre žiadny typ kariery v IT. Dokonca by som povedala ze u niektorých zamestnavatelov to môže byť aj nevýhoda lebo doktorandov niektorí povazuju za príliš teoreticky orientovanych a preto nevhodnych na komercne projekty.
Tak tohoto by som sa absolutne neobavala. Ja ucim na inej VS, ale je to pocitacovo zamerany odbor. Ja mam pocit, ze kazdy, kto vie co len trochu programovat, si nejaku robotu najde. Mala som jednu studentku, ktora bola dost slaba, jeden programatorsky predmet u mna opakovala. A aj tak si este pred ukoncenim Bc. nasla robotu ako programatorka..Nestacila som sa divit.

Tak ti poviem, ani doktorat netreba a z FIITky sa uplatni kazdy 😉