Goethe-Institut Bratislava

lussyl5
2. sep 2020

Ahojte,máte niektorá skúsenosti s Goethe inštitútum?Sú ich certifikáty uznávané na Sk?Sú rovnocenné so štátnicami s jazyka,alebo ak by som to dotiahla na ich C2 budem ešte potrebovať štátnicu z nemčiny?Ako hodnotíte kvalitu výučby v ich kurzoch?Ja po nemecky viem,orientačne by som mala úroveň B2,bola som v zahraničí a chcela by som sa v nemčine vzdelávať ďalej a mať o tom aj nejaký hodnoverný certifikát.

elizme
2. sep 2020

@lussyl5 tiez ma to zaujíma, som zvedava na odpovede, každopádne ja si Goetheho Zertifikat mam v plane urobiť aj tak 🙂

lussyl5
autor
2. sep 2020

@elizme Info na stránke sa mi pozdávalo,potešilo by keby sa ozval niekto s konkrétnou skúsenosťou.

lussyl5
autor
2. sep 2020

Ešte doplním že to potrebujem riešiť v Košiciach,prípadne Prešov som z východu.

lianka123
2. sep 2020

@lussyl5 mam ten certifikat, uznavaju ho aj v praci

simsalabim
2. sep 2020

@lussyl5 moj synovec tam chodil, potreboval kvoli studiu certifikat na urovni C1. Prvy kurz bol velmi spokojny. Druhy im vymenili ucitelku a z sa mu hodiny nepacili. Certifikat nakoniec robil v Rakusku vo Viedni a nie z Goetheho, ale Rakuskeho institutu. Bola tam lepsia cena, lahsi test ( nieco tam maju Rakusania ine) a v hlavne termin bol dolezity. U nas sa robil test v case, ked on uz davno ten certifikat musel mat. A este doplnim - sme z BA. Rozhodoval sa vtedy kvoli kurzu medzi Goethe a Rakuskym institutom.

kassandra25
2. sep 2020

@lussyl5 ten som navstevovala, ale pred cca 15 rokmi. Po tom, ako nam ich nova ucitelka vsetkym vysvetlovala, ze penisy su pevne, tuhe, v turecku bohati muzi a ked ste pekne, nemusite pracovat, vsetci s otvorenymi hubami civeli, chlapci sa tam niektori rozosmiali, som odtial so zaplatenym kurzom odisla. Mala som nieco cez 20 r, teraz by som k tomu inaksie pristupovala. Ucitelka bola uplne triezva a tak ucila to "svoje remeslo".