Ideálna práca a štúdium pre matku s deťmi
Dobrý vecer , aká je ideálna práca pre slobodnú matku s 2 malymi deťmi? Rodicia pracujúci, babky/dedkov nemám.
Studovaniu sa nebránim.
Samozrejme práca len na ranné zmeny, víkendy, sviatky volne , ideálne aby som si vedela pokryť prázdniny?
Školu mam ekonomickú s maturitou
Po skole som sa zamestnala ale nie v ekonomickej sfére takže to je úplne mimo .
Ťahá ma školstvo a zdravotníctvo.
Ideálne externé štúdium.
Keď po sebe čítam, ideálny home office a byt sam sebe pan ale taka vzdelaná zas nie som 😔
Učiteľka v jasliach, skolke, vychovávateľka v škole.
Keď máš vyštudovanú ekonomickú, možno by si našla niečo s účtovníctvom, aj keď to neni ľahká robota a hlavne je to ťažké sa to naučiť z domu, keď si to predtým nerobila. Ja momentálne študujem na VŠ elementárnu a predškolskú pedagogiku, avšak deti ešte nemám ale popritom pracujem, a dá sa to stíhať. Určite je to dobrý smer, pedagógov je čoraz menej a je to taká istota mať takéto vzdelanie podľa môjho názoru. Keď sa chceš pritom zamestnať možno by som odporučila buď nejakú reštauráciu alebo kaviareň ako "brigáda", kde by ste sa vedeli dohodnúť so zamestnávateľom.
@svetlonos pozerala som kurz na jasle ale to je 2 rocne denne štúdium a to si dovoliť nemôžem.
@herecka5 vieš ono aj k tomu uctovnictvu, ja by som chcela ísť do práce s tým, že odrobim si tam 8 hodín a idem domov s čistou hlavou a nie prísť domov a rozmýšľať stále nad robotou a mat zodpovednosť za papiere alebo ze uložím večer detičky spať a ja budem ešte notebook otvárať a robiť po nociach
@lucik194 do štátnej správy potrebujem aké vzdelanie ?
Inak po maturite som mala podanu prihlášku na 2 rocne pomaturitné štúdium na Policajnej akadémii ale som sa na to vykašlala 😒
@1ryba tak ale napríklad taký pedagogický asistent toto nerobí alebo sa mýlim?
Keď sa podávali prihlášky na strednú školu, mala som podanu aj na farmaciu.
V lekárni , voľnopredajné lieky, na to stačí nejaké minimum?
Tam by som mala aj sviatky aj víkendy. Pokiaľ byto nebola samozrejme nejaká pohotovostná lekaren. Co mame v meste je otvorená od 8 do 16tej.
Dodnes ľutujem výber môjho odboru.
Alebo sestrička u Dr? Všeobecneho alebo gynda? Tam sa treba na čo zamerať?
Na vymenované, stačil by mi titul Bc alebo tam treba aj druhý stupeň VŠ?
Sú aj diaľkové štúdia. Kamiska mala školu pi-so-ne online. V niektoré dni musela prísť ale zriedka.
Na sestru by ti stačil bc titul, ale externe sa dá študovať len ak už pracuješ v zdravotníctve a máš maturitu v zdr.odbore
Ahoj, ak školstvo, tak možno asistentka alebo vychovávatelka? Výhoda je hlavne viac dovolenky a akceptovanie OCR, nevýhoda plat.
S ekonomickou školou to nemusíš mať zle, ak nechceš robiť ucto (nosiť si domov), čo tak konzultantka pre účtovníčky softvér?
Poziadaviek mas privela, nerealistickych. Ak upustis od HO, ja by som radila studium optika. Je to externe pomaturitne studium, jebich zufalo malo. Casom si vies otvorit i vlastnu optiku, ak budes mat kapital. Ale ani ako zamestnanec by si nemala o ponuky nudzu.
Zdravotníctvo určite nie. Na ambulanciu sa dostať je veľmi ťažké väčšinou si tam berú sestry s ktoré majú skusenosti. A niesu tam 8 hodin niekedy aj oveľa dlhšie.
Pedagogická. Matika Ti asi problém nerobí a k tomu nejaký zemepis. Učiť na ZŠ.
Predškolskú pedagogiku externe.Mozes aj jazyky externou formou,
Zdravotnu sestru bc mozes skusit sj externou formou do RK uz nemusis mat ani len zdravotne vzdelanie,kamaratka mi tak chodi z hotelovej skoly teraz studuje 2 rok ošetrovateľskej ex forma v RK.Ale v ambulancii pri detoch tiez nie je idealne,pretoze povatsine musis chodit na 7 ,ak to budes zvladat,myslim zaviest deti do skolky do 7:00 a v oravi byt o 7:00 ok.
podla mna mas lepsie predškolskú elementárnu pedagogiku externa forma,tam mas volne sviatky,prazdniny viacej casu.Este jazyky ale aj psychológia sa da externou formou.
Do lekárne k voľnému predaju je potrebné denne studium na strednej zdravotníckej škole odbor farmaceuticky laborant, externe sa nedá, aspoň pokial ja viem. Mas blizko k chemii, biologii? Lebo toto sú hlavné predmety.
Drzim vam palce. Mate nerealne poziadavky nato ake mate skusenosti,vzdelanie,prax. Ako slobodnu matku s 2 detmi sa budu urcite zamestnavatelia trhat. ( Nemyslim to zle len fakty) Ale na druhej strane zase chapem vase poziadavky k vasej situacii.
@alkoholik áno ideálne doobeda v práci, aj keby som mala záchody umývať kvôli deťom, poobede ideálne aby som sa im mohla naplno venovať a večer keď zaspinkaju aby som mohla študovať a posunúť sa inde 🙏

cisty HO uz vacsina firiem uz ani nedava...... stahuju ludi priebežne do kancelarii 60 ku 40
statna správa? 5 dni viac dovolenky, dobra pracovná doba