icon

Išli by ste študovať znovu medicínu, ak by vás vyhodili?

28. aug 2022

Isli by ste opat studovat medicinu, ak by vas uz raz vyhodili?

Strana
z2
lasoli
28. aug 2022

ak na to mas tak isto ano,ale ak bu si sa mal studiom trapit,taka si nie,zalezi od toho ci na to ozaj mas a zvladas to ucenie.

luxus10
28. aug 2022

autorka- ja som studovala za cias, ked este nefungovali kredity....mozno aj toto je + ale aj - dnesneho studia...ja si neviem predstavit preniest si akykolvek predmet do ineho semestra, ci rocnika...lebo robis jedno a logicky nestihas dalsie...vsetko si vyzaduje cas...

a na biochemii ti nevyslo co? mate len test, ci test aj ustnu sk? ci ako? preco ti to nevyslo? len ma to zaujima....

drake122
28. aug 2022

No tak podľa mna sa informuj na študijnom, prípadne u vedúcich predmetom, ktoré si najmä nestihla... fyziologia. Je možné, že Ti ešte umožnia nejaký termín v septembri. Ale aj tak na ďalší ročník sa Ti potom bude zase len kopiť. Ak na to máš odhodlanie dá sa to zvládnuť. Či to stoji zato pre Teba to už neviem...

drake122
28. aug 2022

@bambooolik si až tak vyhoretá, že sa porovnávaš s pracovníkom za okienkom na pošte?🤣

bambooolik
28. aug 2022

@drake122 asi si to nepochopila

bambooolik
28. aug 2022

@drake122 a vôbec nechápem prečo máš potrebu sa baviť na takejto úrovni, odpusť ale primitívnej

drake122
28. aug 2022

@bambooolik no veď to je tiež prejav toho spomínaného vyhoretia🤣

bambooolik
28. aug 2022

@drake122 nie, to je len znakom toho, že máš potrebu rýpať. Nemáš vôbec predstavu o miere psychickej a fyzickej záťaže tzv. pomáhajúcich profesií, ani o príčinách, prejavov event. liečbe vyhorenia.

bambooolik
28. aug 2022

@drake122 a keď chceš vedieť prečo som spomenula okienko na pošte - tak, sú rôzne formy poskytovania zdravotnej starostlivosti a každá z nich je náročná iným spôsobom, nie každý robíme rovnakú formu. Venovať sa ambulancii je napr. náročné aj preto, že konečne máš minútu prázdnu čakáreň a nevezmeš hneď človeka čo príde tak si neraz vypočuješ že čo tam robíme atď... no, skočili sme si napr. na wc a uvarili kávu. A tým porovnaním som len uznala, že podobné skúsenosti môžu mať aj pracovníci iných profesií. Takže týmto som sa Ťa tak neuveriteľne dotkla, že máš potrebu rýpať a posmievať sa?

aimee77
28. aug 2022

Ak Ta bavi, zacni odznova.Poznam kolegu, ktory zacal studovat uplne iny odbor, nasledne v 3.rocniku sa vratil na medinu a dostudoval obe vysoke skoly.Medina a vsetky atestacie su o pevnych nervoch.Viem o com hovorim, mam ich dve...

bluemoon24
28. aug 2022

Pokud je to tvuj sen a jsi presvedcena, ze na podruhe to zvladnes, tak bez znova. Radeji do Cech (pokud jsi ted studovala na sk) nemusis platit. Zkousky ti uznaji (max 5 let zpatky do B (2)), tak bych to udelala takto.

drake122
28. aug 2022

@bambooolik Robíš zo seba, aj z celej profesie chudákov. Nie je také zúfalé, ako to opisuješ a slečinku tým odrádzaš od celého. To je všetko súčasť tej práce, ktoru si si vybrala a treba sa naučiť to usmerňovať a vytvoriť si nadhľad. Určite sa dá v tejto profesii vyhorieť, po 15-20 rokoch všetkého, čo sa nakopilo, alebo po mimoriadne vysokej záťaži dlhodobo, ale káva cez pracovnu dobu na to naoaj nie je dôvod.

bambooolik
Autor odpoveď zmazal
micusa2222
Autor odpoveď zmazal
cindy22
25. máj 2025

Ahoj, ako to nakoniec dopadlo?

Strana
z2