Jazykový pobyt Malta

livka76
16. dec 2022

Mohli by ste sa podeliť so svojimi skúsenosťami s jazykovým pobytom na Malte? Odporúčali by ste to pre 16 ročné dievča? Takisto aj odporučiť konkrétnu školu, s ktorou ste mali dobrú skúsenosť. Ďakujem.

mantilka
19. dec 2022

@livka76 Ja som bola ako dospelácka po promociach. Mne to pripadá dosť skoro a to som odvážna s túžbou cestovať. Prvé samostatné cestovanie mimo SK som zažila v 18. Vtedy som sa na to cítila. Závisí aj od povahy jedinca. Osobne by som dcéru neposlala tak skoro samu mimo SK.

livka76
autor
19. dec 2022

@mantilka Ďakujem veľmi pekne za reakciu. Samú by sme ju nenechali ísť. Išli by sme s manželom s ňou. Ona by tam bola v rodine alebo priamo v škole, neviem čo je lepšie a my by sme boli niekde blízko v hoteli, ak by bol problém alebo by niečo potrebovala. Hľadám kontakt na nejakú dobrú školu. Môžete mi odporučiť tú Vašu? Ďakujem.

mantilka
28. dec 2022

@livka76 To je potom úplne iná situacia. Pozriem sa sa názov EC Malta English School Myslím, že to veľmi závisí od učiteľa, ktorého dostane. Ja som bývala na apartmáne s ďalšími spolužiačkami, ktoré boli v iných triedach. Na FB si nájdite niekoho , kto bol pred nedávnom na jazykovým pobyte...videla som takú stránku.

livka76
autor
28. dec 2022

@mantilka Ďakujem. Všetko dobré prajem.

mantilka
29. dec 2022

@livka76 Aj Vám a nech sa splnia vaše očakávania a dcérka má pekné zážitky.

kikuta
9. feb 2023

@livka76 dobrý den ako ste to vyriešili? Ja chcem ísť podobne na kurz a rodina by šla somnou …. Máte nejaké odporucanie?

yanni
9. feb 2023

@kikuta maltalingua

kikuta
10. feb 2023

@yanni to je Slovenska? Idete s dcérou nakoniec?

yanni
10. feb 2023

@kikuta ako to myslis Slovenská? Prečo by mala byt anglicka škola Slovenska?

kikuta
10. feb 2023

@yanni či je to sprostredkovateľ zo SR alebo priamo na malte jazykovky ale už vidím …

yanni
10. feb 2023

@kikuta priamo na Malte. Bola som tam dvakrat na dlhsie (neskor este 2x ale uz len na dovolenke, ziadny kurz). Vtedy este nemali Juniorprogram. Dcera pojde pravdepodobne buduci rok v juni na 2 tyzdne, vtedy bude mat takmer 9 rokov. Ja si urobim s mladsou dcerou dovolenku. Bude byvat v campuse. Rodinu nechceme, kedze viem ako to chodi. Dcera chce robit certifikat. Je native speaker ale kedze uz nezijeme v anglicky hovoriacej krajine, na vsetko je potrebne certifikat.

livka76
autor
10. feb 2023

Nakoniec chcela ísť dcéra cez EF - Education first, Bratislava. Zistili sme však, že na Maltu môže ísť cez nich až ako 17-ročná. Ponúkli jej ako 16-ročnej Miami alebo Britániu. No chceli sme Maltu, aby sme s manželom boli pri mori a nebolo to veľmi ďaleko lietadlom.
Mám ešte kontakt na info@ielsmalta.com, cez nich bola známa. Tiež som počula o maltalingua ako spomína @yanni. Tak ešte uvidíme, či pôjde na budúci rok cez EF alebo toto leto.