Je chemické inžinierstvo vhodný štart pre pyrotechnika?
Žienky snažím sa pomôcť synovi preto sa informujem 🙂
Chce sa venovať výbušninám, pyrotechnik u polícii napríklad.
Hlási sa na chemické inžinierstvo, je to dobrý základ alebo iný odbor by bol lepší?
Vie, že sú potrebné iné certifikáty, školenia, atď atď.
Len či na začiatok je to dobrý štart? 🙂
Ako chemička by som povedala, že cez chemické inžinierstvo to je zbytočne náročná cesta... baví ho chémia celkovo? Matika, fyzika ako?
@lindous práve tieto predmety boli uňho top aj na gympli ale nemá vyslovene preferencie čo by chcel študovať - teda chcel by sa venovať tomu a bude študovať to čo je potrebné takže ak vieš aj iné opcie budeme vďační 😁
@ivka225 vidíš to mi nenapadlo, ďakujem 😊
Tak ak ho tieto predmety bavia, je štúdijný typ a v pohode s tým, že bude museiť absolvovať naozaj veľa predmetov, ktoré s tým o čo sa zaujíma nemajú nič spoločné, tak potom to môže byť fajn, ono sa mu tým otvorí aj mnoho ďalších dverí a nakoniec ho možno zaujme aj iná chémia 🙂 Nech si pozrie štúdijné plány Analytická a forenzní chemie na VŠCHT v Prahe (v BB neodporúčam), to sa mi zdá tak najviac fajn, ale prípadne aj to chemické inžinierstvo alebo "iba" chémiu a na Mgr. sa môže zamerať na analytiku asi najlepšie.. len teda kdekoľvek túto tému "lízne" počas štúdia asi len veľmi okrajovo, ak vôbec... naučí sa však techniky, ktoré môžu byť následne užitočné...

Ani forenzná chémia by nemusela byť zlá.