icon

Je externé štúdium práva vhodné pre rodičov?

24erika05
21. okt 2025

Ahojte študuje niekto alebo sa chystá študovať externe právo v BB? Popri zamestnaní a deťoch?

anonym_3a9d96
21. okt 2025

@24erika05 moja znama tak studovala. Popri praci a dietati. Asi to nebolo jednoduche, ale zvladla to 🙂

anonym_08b5d7
21. okt 2025

A chces robit s pravom, resp budes s nim robit? Lebo len tak študovať pravo - neodporucam. Mala som na externom spoluziacky aj mamicky s detmi a zvladli to, ale chce to vela usilia, pomoc rodiny, menej spanku a cielavedomost. 🙂

anonym_2f54db
22. okt 2025

a čo mas v plane potom s tym pravom robit? mas aj nejaky plan? aku mas predstavu?
poznam take, co to vystudovali, aj s detmi, a aj tak robia dalej to, co predtym, kozmeticku, postarku atd

melanta
22. okt 2025

Dcéra je už dospelá, takže popri deťoch neštudujem, ale mám takmer 50 a študujem právo ako druhú VŠ, dokonca v zahraničí v cudzom jazyku. Poznám ale veľa ľudí, ktorí popri práci a deťoch vyštudovali náročné VŠ vrátane práva a aj sa mu následne venovali. Takže nenechaj sa odradiť zbytočnými blbými komentármi.

melanta
22. okt 2025
@anonym_08b5d7

A chces robit s pravom, resp budes s nim robit? Lebo len tak študovať pravo - neodporucam. Mala som na externom spoluziacky aj mamicky s detmi a zvladli to, ale chce to vela usilia, pomoc rodiny, menej spanku a cielavedomost. 🙂

@anonym_08b5d7 neodporúčaš? Prečo? Na základe čoho? Ja študujem právo s vedomím, že právo vykonávať nebudem. Ale budem mať väčší právny rozhľad a povedomie. Tak mi napíš prosím, prečo to neodporúčaš, fakt ma zaujíma tento obmedzený pohľad.

prasiatko30
22. okt 2025
@anonym_08b5d7

@anonym_08b5d7 a preco by nemohla studovat pravo ak s nim nebude robit? Poznam vela ludi co na dochodku studuju pravo - nemyslim si, zeby isli pracovat ako advokati alebo hladali pracu ako pravnici. Proste chcu, maju cas a bavi ich to. Mozno skoncia pravo ako 80rocni a zacnu nejaku dalsiu vysku. Ak na to dotycna ma kapacitu , preco nie? Urcite jej to neuskodi a vidim vacsiu moznost uplatnenia ako keby studovala socialnu pracu.

anonym_08b5d7
22. okt 2025

Napísala som iba svoj názor, kľud 😁 napísala som to z toho dôvodu, že mi príde nepredstaviteľné venovať 5 rokov (7 rokov) štúdiu toľko času a to ešte na úkor rodiny, rodinného a súkromného života len preto, aby mal niekto všeobecný právny prehľad a vôbec s tým nebude pracovať. To si vieš aj sama študovať vo voľnom čase právne články, judikaty a zákony a to vyslovene len to, čo potrebuješ a co ta zaujima a nie drtit sa rímske právo, ktoré ti je v bežnom živote k ničomu. A kedze sa tam treba fakt vela učiť, tak buď štúdium odfláknete a budete prechádzať len tak tak so slabými vedomosťami (co je uplne zbytocne) ALEBO tomu venujete naozaj všetok voľný čas, ktorý vám zvýši popri rodine, práci a domácnosti a aj na úkor tohto. Takže je to len môj názor, že je to zbytočne, stresujuce a je to na úkor osobneho života a neviem si predstaviť po tom vsetkom, co som do toho dala a co kvoli tomu ubetovala, ze by som s právom nerobila a ani ho nutne nepotrebovala. Tod vse🙂