Je inovačné vzdelávanie povinné?
Prosim je toto vzdelavanie povinne ?
@heln len 4x4 nie je 12
Nie je povinné. Učiteľ si ho robí, aby získal príplatok 3 percentá k platu. Takto si môžeš urobiť 4, ktoré ti urobia 12 percent príplatok k platu. Môžeš si urobiť aj viac, ale len 4 si môžeš uplatniť. Uplatňujú sa nasledujúci mesiac po ukončení vzdelávania.
Nemusiš. Učím na 1.stupni a u nas som jedina, ktorá ich má spravené. Ale! Zdvihlo mi to celkom pekne plat. Ja som si ich spravila este v case covidu, keď som 2 stihla online. U nás je to ale tak ,že na začiatku šk.roka ti to musí riaditeľ podpísať, ak sa chceš na niečo prihlásiť. Inak by mi nic nepreplatil.
nie, nie je. je to tvoje dobrovolne vzdelavanie za co mas priplatok ku platu 3% az 12%
@ichtis nerozumiem "lacné krátke inovačné". Každé inovačné musí byť minimálne 50 hodín, aby ti uznali príplatok. Ja som robila cez inšpiráciu, bolo to rýchle - piatok poobede, celá sobota, urobiť prácu a hotovo. Vtedy mali akciu black friday, stalo na 56 eur.
Ja sa idem teraz pustiť do atestácie.
Myslela som tie 4-hodinove za 19,- eur a podobne, ale tak musia byť 50-hodinove..
Viem, že to má byť inovačné alebo aktualizacne, ale nevieš, či sa do nich ráta aj Erasmus+ ? Ten mal tiež 50 hodín..
Vďaka 🙂
@rakywanda wau sikulka a tk je také jednoduché spravit si 4 naraz ? Neprelínali sa ti termíny ?
@iwanecka89 tak zatneš zuby a urobíš. Máš potom pokoj. Termíny som vedela dopredu kedy to bude a ukončenie ak sa niekomu križovalo, dalo sa individuálne dohodnúť.
@rakywanda a smiem sa spytat cez ake stránky si si robila inovacné? Ja som sa prihlasila zadarmo cez NIVAM ale kazdy ma straši, ze tam to je ako druha maturita 😅tak uvidime
@iwanecka89 aale no, v pohode sa to da zvladnut...aj popri maturite v skolach 😉 ake a kde si si dala?
@iwanecka89 cez inšpiráciu a interaktívnu školu
Čo tu všetko čítam tak, že to nie je povinné. Ja učím v MŠ a bolo mi povedané, že učiteľky, ktoré majú len strednú školu si to inovačné vzdelávanie urobiť MUSIA a navyše u nás to zamestnávateľ ani neprepláca, ale mame si ho hradiť cele samé.
@gelifil prihlásila som sa cez NIVAM inovacné zadarmo a ďalšie skúsim aj cez Inšpiráciu lebo su tam veľmi zaujímavé témy ...
Dobrý deň, pracujem ako pedagogická asistentka. Absolvovala som inovačné vzdelávanie, ale úradník zamestnávateľa mi tvrdí, že mne príplatok 3% nepatrí, ale asistentke učiteľa áno. Prosím Vás neviete mi poradiť ako to je? Ďakujem za odpoveď.
@gelifil naozaj? Už sa stalo... Bývalé vedenie nám neumožnilo žiadne inovačné, súčasne vedenie nás do toho priam ženie. Behom troch mesiacov som si ich urobila všetky. Chystám sa aj na atestáciu, pokiaľ je priaznivý vietor.
@rakywanda a vies poradit nejake cenovo dostipne, ktore firmy maju dobre toe vzdelavania? Nieco s dusevnym zdravim, to je pre rozne kategorie ucitelov, Dakujem
@rakywanda a smiem sa spytat cez ake stránky si si robila inovacné? Ja som sa prihlasila zadarmo cez NIVAM ale kazdy ma straši, ze tam to je ako druha maturita 😅tak uvidime
@iwanecka89 no prave to aj ja pozeram, ved platit tolke peniaze za kazde vzdelavanie plus portfolio tiez zvysili ceny. Uz si zacala tam?
@rakywanda a vies poradit nejake cenovo dostipne, ktore firmy maju dobre toe vzdelavania? Nieco s dusevnym zdravim, to je pre rozne kategorie ucitelov, Dakujem
@tinka323 robila som cez inšpiráciu, výborné lektorky, veľa tipov do praxe. Stihla som akciu black friday - dávali super ceny. Zameriavala som sa na jazykovú oblasť. Pozri na ich stránku, netuším čo teraz ponúkajú.

pokial viem, tak ziadne vzdelavanie nie je povinne, ale zamestnavatelia ho vyzaduju, pretoze v skolstve netreba zaspat na vavrinoch, ale celozivotne sa vzdelavat. vdaka inovacnemu vzdelavaniu budes mat narok na 4% priplatok od roku 2026, maximalne sa daju uplatnit 4 vzdelavania, co robi 12%, co si myslim je celkom pekne.