icon

Je možné dokončiť maturitu po prerušení štúdia?

krevetka_
19. sep 2025

Ahojte. Mám 23 rokov. Mám dokončené 3 ročníky z hotelovej akadémie nemohla som ju ukončiť z psychických dôvodov. Teraz si chcem dokončiť maturitu ale nemám kde... Myslíte že sa to ešte niekde dá? Nemám ani výučný list. Som úplne v koncoch :( .....

kacena4
19. sep 2025

ak si len prerusila studium si stale ziakom danej skoly poziadaj o pokracovanie tam kde si skoncila. ak mas rozhodnutie o ukonceni/vyradeni treba zacat odznova alebo poziadaj o uznanie rocnikov z ktorych mas vysvecko - zalezi od danej skoly ako sa k tomu postavi

krevetka_
autor
19. sep 2025

@krevetka_ mam normalne rozhodnutie o ukončení nemám prerusene... :/

gdulskadarina
19. sep 2025

Ako ze nemas kde? A skola, ktoru si navstevovala? Treba sa len informovat na skolach, aku moznost studia by ti vedeli ponuknut.

lilianka28
19. sep 2025

@krevetka_ Neviem, či nám správne informácie, ale ak si po zanechaní školy do 3 rokov, tak môžeš pokračovať ďalej a dokončiť školu.
Ak je to viac ako 3 roky čo si zanechala štúdium, tak bude treba školu robiť od 1. ročníka nanovo.
Najlepšie info ti dajú v konkrétnej škole, skús tam zavolať.

namornicka
19. sep 2025
@krevetka_

@krevetka_ mam normalne rozhodnutie o ukončení nemám prerusene... :/

@krevetka_ a preco si ukoncila a nedala iba prerusenie? Ved nechat to mozes vzdy, ale takto si si zatvorila dvere. Teraz mas aku pracu, potrebudes k nej maturitu? V kazdom pripade, teraz sa musis znovu prihlasit na skolu, da sa studovat aj dialkovo, ak pracujes. Je zopar aj sukromnych skol, kde lahko vystudujes. Urcite to nie je dovod na zufalstvo. Ked si skoncila 17-18 rocna, tak si 5 rokov mimo skoly, budes si musiet obnovit studujne navyky. Ak byvas u rodicov a pomozu ti financne, mozes studovat aj denne. Mas kopec moznosti.

krevetka_
autor
Autor odpoveď zmazal
krevetka_
autor
19. sep 2025

@krevetka_ Problém je, že ma zoberú asi len na hotelové keďže som z hotelovej. A tam je prax.. A neviem či to budem dávať popri práci

tanyan
19. sep 2025

Ak budeš študovať od prvého ročníka, tak môžeš študovať kdekoľvek čokoľvek. Opýtaj sa na škole, kde by si mala záujem o štúdium či ponúkajú externú formu štúdia alebo možnosť individuálneho študijného plánu k dennému štúdiu.