icon

Je možné napísať bakalársku prácu za dva mesiace?

4. jan 2026

Za akú dlhú dobu ste napísali bakalársku prácu? Ja mám niečo začaté, pár strán. Ale som si tým nie úplne istá, aj keď na prvé tri strany som mala od školiteľa peknú odozvu. Ale čaká ma náročné skúškové a potrebujem tie skúšky spraviť všetky. Preto sa chcem celý január sústrediť len na skúšky. Ak by som sa od februára čisto sústredila len a len na bakalárku, keďže sa odovzdáva v polovici apríla…je možné napísať dobrú prácu za tento čas? Som trošku trubka lebo som mohla začať aj skôr, ale zháňala som veľa materiálu. Je to u mňa moc stratené? Hnevám sa na seba.

Strana
z2
anonym_6db4e1
4. jan 2026

@anonym_autor odovzdavali sme ju do 31.3. a ja som ju zacala pisat realne od zaciatku celu asi nejak 10.3.-11.3. a stihla som ju, mala som temu spec. pedagogiky, 60 stran plus prilohy a bola som uplne v chille, obhajene na A😄

autor
4. jan 2026
@anonym_6db4e1

@anonym_autor odovzdavali sme ju do 31.3. a ja som ju zacala pisat realne od zaciatku celu asi nejak 10.3.-11.3. a stihla som ju, mala som temu spec. pedagogiky, 60 stran plus prilohy a bola som uplne v chille, obhajene na A😄

@anonym_6db4e1 bodaj by som bola aj ja, len extrémne panikárim zo všetkého🙁 tak ja budem rada ak dám tak 30 strán čistého jadra. Ale to sa z teba teším, že sa ti to takto pomerne rýchlo podarilo🫶🏼 mne všetko trvá večnosť. Možno si to len ja katastrofizujem.

cyneric
4. jan 2026

Záleží od školiteľa, koľko má času kontrolovať práce lááást minúúúte. Študenti ktorých školím mi už odovzdávali celú teoretickú časť, ale tiež záleží či máš empirickú, teoretickú, aplikačnú prácu. 🙂 A najmä v akom odbore!

jankajanka13
Autor odpoveď zmazal
anonym_6db4e1
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_6db4e1 bodaj by som bola aj ja, len extrémne panikárim zo všetkého🙁 tak ja budem rada ak dám tak 30 strán čistého jadra. Ale to sa z teba teším, že sa ti to takto pomerne rýchlo podarilo🫶🏼 mne všetko trvá večnosť. Možno si to len ja katastrofizujem.

@anonym_autor pocuj ozaj to vobec nie je veda, najdlhsie ti vzdy bude trvat to, aby si si zohnala zdroje podlamna...zozen si naozaj dobre zdroje popredu, vykomunikuj si so skolitelom obsah prace a prejdite si ci sa mu zdroje pozdavaju, potom si v knihach a materialoch ktore k tomu mas zaznac podstatne casti co tam chces pouzit a napriklad daj si to tak ze vikendy robis research- cez tyzden napr 3-4h denne pises, a podobne. Uvidis ze to bude fajn a das to mas este moooore casu. Ja pracujem ta ze na mna funguje casova tiesen a ,,pod tlakom" spravim co najviac, preto mi to vyslo takto🩷

anonym_84c588
4. jan 2026

Bakalárku za 2 týždne nonstop písania celé dni, diplomovku za asi mesiac, ale tam bola zložitejšia komunikácia

mmatta
4. jan 2026
@anonym_6db4e1

@anonym_6db4e1 aká téma?

anonym_b5614a
4. jan 2026

Bakalárku som pisala asi 3 mesiace ale fakt som si k tomu sadala veľmi sporadicky. Diplomovku som splieskala za dva týždne

autor
4. jan 2026
@cyneric

Záleží od školiteľa, koľko má času kontrolovať práce lááást minúúúte. Študenti ktorých školím mi už odovzdávali celú teoretickú časť, ale tiež záleží či máš empirickú, teoretickú, aplikačnú prácu. 🙂 A najmä v akom odbore!

@cyneric Z literatúry. Je to taká teoreticko-interpretačná práca. Ale viac je tam tej interpretačnej. To mi je viac blízke. Len mám trošku problém upratať hlavu😄.

autor
4. jan 2026
@anonym_6db4e1

@anonym_autor pocuj ozaj to vobec nie je veda, najdlhsie ti vzdy bude trvat to, aby si si zohnala zdroje podlamna...zozen si naozaj dobre zdroje popredu, vykomunikuj si so skolitelom obsah prace a prejdite si ci sa mu zdroje pozdavaju, potom si v knihach a materialoch ktore k tomu mas zaznac podstatne casti co tam chces pouzit a napriklad daj si to tak ze vikendy robis research- cez tyzden napr 3-4h denne pises, a podobne. Uvidis ze to bude fajn a das to mas este moooore casu. Ja pracujem ta ze na mna funguje casova tiesen a ,,pod tlakom" spravim co najviac, preto mi to vyslo takto🩷

@anonym_6db4e1 to ma celkom ukludnujes🥹 ja sa dokazem vecami velmi trapit. Ja pod tlakom skor rezignujem.

anonym_37399c
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_6db4e1 to ma celkom ukludnujes🥹 ja sa dokazem vecami velmi trapit. Ja pod tlakom skor rezignujem.

@anonym_autor netreba sa trápiť, treba začať makať.

enmery
4. jan 2026

Ja som písala svoju týždeň, ja som študovala ešte inú školu, viac času nebolo, kamoške sme prerobili 4 baby za večer bakalárku a diplomovku praktickú časť som jej napísala asi za týždeň. Všetko Ačka😂

Tým chcem povedať, že ak sa rozhodneš niečo zvládnuť, zvládneš, ak sa rozhodneš to nezvládnu, nezvládneš.

Máš ešte kopec času, nádych výdych, toľko si už toho počas štúdia zvládla, zvládneš aj toto. Napr si rozpočet aj koľko dní ti ostáva do odovzdania a potom je cieľ napísať napr stranu alebo pol reálny a hlavne stále konzultovať!

vkatush
5. jan 2026

Ja som mala tiež z literatúry a napísala som asi za 2 týždne v chill tempe, ak to tak spočítam (2 intenzívne víkendy a asi 2-3 týždne kedy som vedela, kedy sa dalo).

Dôležité je mať predstavu čo chceš napísať, mať zdroje a super školiteľa, ktorý neodpíše last minute (poznám babu, ktorá nestihla odovzdať, lebo školiteľ bol veľa času mimo, odpisoval po niekoľkých týždňoch a tesne pred odovzdaním sa zobral na 2 týždne na dovolenku a ignoroval všetky maily. Musela odovzdávať na druhý termín.

anonym_f45e8e
5. jan 2026

Naplanuj si to, rozpocitaj si to kolko stranok denne musis napisat, aby si mala cas na opravu, kontrolu. Sprav si osnovu, kapitoly - okukaj hoc aj z podobnych prac, pretvor si to na nieco co sedi tebe. A potom sadni a pis kazdy den tolko, kolko treba. Pis, aby si mala co opravovat, neformuluj iba v hlave, ale na papieri. To je rada spisovatelov alebo aj copywriterov - pravidelnost a splneny denny plan. Lebo to ze budes mat pred sebou uz nejaky text, tak ta povedie dalej. Aj to ze je to len draft a este ho cestou uceses, ked ta napadne nieco ine - inak zoradis, rozkapitolujes a pod.
Mne osobne (ako copywriterke, co pisala mnoho odbornych clankov pre weby) vzdy pomahalo, ked som si napsala tie kapitoly a ked som si ich aj v dokumente vytvorila, kazdu kapitolu na prazdnu stranu - a pocas pisania ak ma napadlo, co by som do dalsej kapitoly dala, odrolovala som sa v dokumente a rychlo tam poznacila myslienky - ked som potom v pisani prisla na to miesto, uz som to len doplnovala, upravovala...
Cize nepisala som to nutne len ako spojity dokument od zaciatku do konca, ale kludne aj na preskacku po castiach, ako ku mne prichadzali myslienky, aby som ich nemusela vsetky drzat v hlave.

misanthropicdann
5. jan 2026

@anonym_autor
Platí základné pravidlo. Koľko času si na ňu necháš presne toľko ti bude trvať 😀.
Ak to necháš na posledný týždeň napíšeš to za týždeň. O kvalite ani známke sa ale nebavíme 😀.
Ja som asi 70% bakalárky písal posledný týždeň pred odovzdaním. Ale odrazilo sa to na hodnotení. Na druhú stranu môže ti byt ukradnuté ci to bude Áčko alebo Cčko

anonym_06b22e
5. jan 2026

@anonym_autor ak máš ľahký bezvýznamný odbor, tak za týždeň. Ak máš informatiku/matematiku/fyziku, tak treba zamakať.

lacibo
5. jan 2026

@anonym_autor skus umelu inteligenciu😉

missviolet
5. jan 2026

Tak literaturu - interpretaciu urcite das. Ja som tiez zacinala presne v takomto casovom horizonte. Ak mas nachystane vsetky potrebne materialy, tak si uplne ok na tom

anonym_554cf5
5. jan 2026

Ja som zbuchala bakalárku týždeň pred odovzdaním, školiteľka bola volade v prdeli. Vyprdla sa na mna

autor
5. jan 2026
@missviolet

Tak literaturu - interpretaciu urcite das. Ja som tiez zacinala presne v takomto casovom horizonte. Ak mas nachystane vsetky potrebne materialy, tak si uplne ok na tom

@missviolet viac-menej mám materiály/zdroje. aj keď ešte asi budem musieť niečo za pochodu nájsť. Tento tyzden sa tomu nebudem moct venovat. A potom sa budem musiet ucit na skusky….😕 asi som to podcenila

zazka666
5. jan 2026

@anonym_autor aj dve. S prstom v zadku 😛

33mika
6. jan 2026

@anonym_autor ak mas zaujem,napis sukromnu spravu,viem ti pomoct.

banalu
6. jan 2026

Mali sme spoluziaka co to dal za 2 dni, mal velmi technicku temu, vela veci len odcitoval. 2 mesiace su pohoda, ale budes musiet byt organizovana a neodkladat to v kuse kvoli niecomu (prokrestinacia je mrcha). A "mam skuskove" nie je vyhovorka, ved to je normalna vec.

annez
6. jan 2026

@anonym_autor stihnúť sa to dá aj za dva týždne, je len na tebe ako sa rozhodneš. Ak už máš nejaké materiály a rozumieš danej téme sú dva mesiace more času. Ak si neveríš a myslíš si, že by ti viac času pomohlo odovzdaj prácu v druhom termíne, nie je to hanba. Dôležité je aby si bola ty psychicky v pohode so svojím rozhodnutím. Ja odovzdávam v apríli diplomovku a tiež som ešte kvôli škole a skúškam nemala čas začať písať.

anonym_0f2ea3
6. jan 2026
@anonym_autor

@missviolet viac-menej mám materiály/zdroje. aj keď ešte asi budem musieť niečo za pochodu nájsť. Tento tyzden sa tomu nebudem moct venovat. A potom sa budem musiet ucit na skusky….😕 asi som to podcenila

@anonym_autor V dnešnej dobe pri AI a nízkej úrovni VŠ, tak áno.

annez
6. jan 2026
@anonym_autor

@cyneric Z literatúry. Je to taká teoreticko-interpretačná práca. Ale viac je tam tej interpretačnej. To mi je viac blízke. Len mám trošku problém upratať hlavu😄.

@anonym_autor ak ti to pomôže pokojne mi napíš, na bakalárke som mala rovnaké zameranie

autor
6. jan 2026
@annez

@anonym_autor stihnúť sa to dá aj za dva týždne, je len na tebe ako sa rozhodneš. Ak už máš nejaké materiály a rozumieš danej téme sú dva mesiace more času. Ak si neveríš a myslíš si, že by ti viac času pomohlo odovzdaj prácu v druhom termíne, nie je to hanba. Dôležité je aby si bola ty psychicky v pohode so svojím rozhodnutím. Ja odovzdávam v apríli diplomovku a tiež som ešte kvôli škole a skúškam nemala čas začať písať.

@annez ja si len myslím, že u nás nie je druhý termín. keďže naša škola končí bakalárske štúdium iba obhajobou.

anonym_8569ed
6. jan 2026
@33mika

@anonym_autor ak mas zaujem,napis sukromnu spravu,viem ti pomoct.

@33mika o aku pomoc by islo? tiez by som potrebovala, mozem napisat?

autor
6. jan 2026
@annez

@anonym_autor ak ti to pomôže pokojne mi napíš, na bakalárke som mala rovnaké zameranie

@annez napisala som ti

zeldia
6. jan 2026

@anonym_autor ja som ta čo prace aj vyššie hodnotí😉 a podľa toho ako pises som si ista že to zvládneš v pohode. Prehľad máš, spravne rozhodnutie je maximálne sa sústrediť na skúšky a všetky spraviť v termíne. Po skúškach začať s písaním prace. Dôležité nie je ani tak úplne čo v tej praci pises, ale či ju dokážeš napisat, teda formálna stránka či vieš citovať zdroje, či sú všetky zdroje spravne citované v prehľade literatúry, dodržaný rozsah - toto je to čo sa tým mas naučiť a čo sa hodnotí.
Nikto neočakáva od bc nomináciu na nobelovu cenu.

Strana
z2