icon

Je možné úspešne zvládnuť vysokú školu bez základov?

26. jan 2024

Hlásim sa na VŠ, mám 22 a piatok večer sa učím doma na prijímačky, začínam uvažovať či to vôbec má zmysel. Mám otázky a k tomu odpovede, to sa naučím nie je problém no ale ja vôbec nechápem tomu čo sa učím. Viem, že odpoveď je xy ale že prečo tak to už neviem (len som sa to tak nabiflila). Bojím sa, že ak sú takéto prijímačky aké bude učivo na škole, zvládnem to ak nemám základy? Išla niektoré z vás študovať niečo o čom zatiaľ nemala žiadne základy?

simona20201309
26. jan 2024

Si mladá. Ak sa vieš naučiť XY budeš sa vedieť naučiť aj to, čo ti dajú v škole. Pokiaľ sa nehlásiš na medicinu, nemaj obavy. Už aj právnickú školu zvládnu takí, čo na ZS prechádzali so 4kami.
Neboj.... dnes vš (nechcem písať bohužiaľ...) zvládne každý. A to nie len ze išli bez základov..... ale aj zo škôl, z akých sa niekedy na VS nikdy nechodilo.

simona20201309
26. jan 2024

Poznám absolvetnku pedagogickej fakulty, ktorá išla zo strednej hospodárskej školy. Právnicku, ktorá bola vyucena kozmeticka s maturitou. Okrem toho na VS sa hlásia aj ženy v rokoch, ktoré už dávno nemajú základy ani z toho, čo študovali na SS.
Takže smelo do toho. Určite to dáš. Ako každý 😊

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
26. jan 2024

@sheila121 máš pravdu, ten koho cestou na štátnice prejde autobus, tak ten nie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
26. jan 2024

@sheila121 ale vážne... ak už niekto tu školu nedokončí, tak bud preto, že ho to nebavilo a vzdal to, alebo bol skratka lenivý a mal slabú motiváciu

simona20201309
26. jan 2024

@sheila121 áno mám.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
26. jan 2024

@sheila121 myslíš, že ti ľudia nedokončili VS ani v inom odbore? Veľa ľudí prestúpi ak danú školu nezvlada

trema
26. jan 2024

A na aku vysku sa hlasis?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
26. jan 2024

@sheila121 aký máš odbor, keď z vas 200 skončilo 25 ?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
26. jan 2024

@sheila121 čakala som, že napíšeš nejaký odbor z technickej univerzity, kde je to náročné štúdium. Tam sa prijímajú takmer všetci a potom v prvom ročníku je veľmi veľký odpad kvôli náročnosti. Ty máš normálny odbor pre priemerne inteligentného človeka, stačí sa trošku snažiť, nič špeciálne náročné. Skôr by som povedala, že je to presne ten odbor, kde veľa študentov nevie kam ísť a nie je tam matika a potom ich to prestane baviť, resp. ani tam nechceli ísť.

@ autorka vôbec sa VS nemusíš báť, vedomosti zo strednej školy častokrát nie sú potrebné, daný predmet sa učí podľa svojich osnov. Priemerné inteligentný človek VS zvládne, len treba tomu venovať čas. Keď nebudeš rozumieť vždy sú tu konzultačné hodiny s vyucujucim alebo spolužiak vysvetli.

lukbe
26. jan 2024

@simona20201309 alebo ešte sú takí, ktorí na to jednoducho nemajú.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
baldinka
26. jan 2024

Ak to nie je technicky odbor,tak to da kazdy priemerne inteligentny clovek ak nie je lenivy.

egonsk
26. jan 2024

Neboj, uroven VS je u nas uz tak nizka, ze sa v tom dave uplne stratis. Tam skor vycnievaju jedinci, ktori aj rozumeju realne tomu, co studuju a este ich to aj bavi.

simona20201309
26. jan 2024

@egonsk presne to som mala.na mysli....

milanemila
26. jan 2024

Si robis srandu nie? 🙈 ale nechapem, ze si vyberies skolu a nemas ani ponatia o veciach na kt bude tvoje studium dalej stavat 🤷🏼‍♀️
Ja som mala prijimacky z matiky a anglictiny, takze som sa nemala ake otazky nabiflit.

aeruginosa
27. jan 2024

Tak aj medicina na Slovensku funguje tak, ze sa treba naucit niekolko tisic otazok, pevne verim, ze s takymto pristupom o takom studium a naslednej zodpovednosti ani len neuvazujes.
Za mna cista blbost ist studovat nieco, o com nemas ani paru. Prve roky zvacsa stavaju na tych zakladoch a ked nebudes mat zaklady, ako chces dalej studovat a prehlbovat si vedomosti? Taki ludia ako ty by radsej o VS nemali ani uvazovat, alebo teda si dopln tie zaklady a az tak chod na prijimacky. Akoze sorry, ale toto ma vie nahnevat. K vzdelaniu treba mat uctu a treba na sebe makat, aby clovek nieco dosiahol a nie si hladat lahsie cesty, ktore aj tak v konecnom dosledku nikam nepovedu, pretoze inych neoklames, ze nieco vies a casom aj sama prides na to, ze to bolo cele jeden zly napad…

petronelag
27. jan 2024

Záleží aj aká je to škola, ale v 22-tich rokoch ešte nie je neskoro začať VŠ, maturitu asi máš a keď si doplníš z tých otázok , čo je tam ešte potrebné, tak by to mohlo ísť.
Ale nie je pravda, že každý dokončí VŠ, hlavne v prvých ročníkoch VŠ je dosť takých, čo neprejdú skúškami alebo sa to rozhodnú sami nechať.