Je možné vyštudovať dve stredné školy?
Ahojte je možné si urobiť dve stredne školy ? Mám vyštudovanú zdravotnú školu (praktická sestra) a chcela by som si urobiť veterinu v Košiciach je to možné ? Či nie ?
Ďakujem za odpoveď.
Ano. A kedze uz mas maturitu zo vseobecnych predmetov, budes maturovat len z odbornych
Nechceš si radšej urobiť Bc.?
Nechceš si radšej urobiť Bc.?
@ibrunova Evidentne slecna sa nedostala alebo vie, ze sa nedostane na veterinu kvoli ptospechu.
@ibrunova Evidentne slecna sa nedostala alebo vie, ze sa nedostane na veterinu kvoli ptospechu.
@spongebob1 ale ona chce strednu veterinu, ma strednu zdravotnicku, ak sa dostala an strednu zdravotnicku skolu, tak preco by sa nemala dostat na strednu veterinarnu
@spongebob1 ale ona chce strednu veterinu, ma strednu zdravotnicku, ak sa dostala an strednu zdravotnicku skolu, tak preco by sa nemala dostat na strednu veterinarnu
@zuzana76 pretože stredná zdravotnícka škola nie je výberová škola, zo základnej tam chodia trojkári aj štvorkári (nie je to ako zdravotná v minulosti, keď z nej vychádzali zdravotné sestry a na školu sa dostávali jednotkári). Samozrejme, autorka otázky nemusí byť tento prípad.
@zuzana76 pretože stredná zdravotnícka škola nie je výberová škola, zo základnej tam chodia trojkári aj štvorkári (nie je to ako zdravotná v minulosti, keď z nej vychádzali zdravotné sestry a na školu sa dostávali jednotkári). Samozrejme, autorka otázky nemusí byť tento prípad.
@melanta ale aj na veterinu mozu ist podobne pripady, nie? ved ani to nie je vyberova skola, aspon nie tu, kde zijem ja. Predtym to bola stredna polnohospodarska a teraz stredna veterinarna a neisli tam teda nejaki nadupani ziaci Ani na zdravotnicku samozrejme, zoberu aj trojkara a aj stvorkara veru obcas.
@melanta v mojom regione boli vyberove akurat bilingvalna obchodna, este bezna obchodna si drzala ako tak status a gymnazia (hoci aj tam sa dostavali trojkari, na tie horsie gymple, na vyberove a bilingvalne nie)
@eminaaaa ponúka tá škola pomaturitné štúdium? Lebo ak už máš maturitu, nechodíš zase ďalšie 4 roky s 15 ročnými deťmi.
Veterinu strednú ti treba načo? To nie je ako výška veterina. Skús radšej pozrieť portál VŠ, ešte dú voľné miesta, možno by ťa niečo zaujalo.
@ibrunova ja som robila externe strednu, 4 roky mi zlucili do dvoch, predmety, ktore som mala absolvovane na gymnaziu mi uznali a robila som len odborne. Za jeden polrok som urobila jeden skolsky rok.
Robiť môžeš, no osobne by som sa prihlásila radšej na VŠ na veterinu. Robia sa prijímačky. Ak by aj iba BC (v tvojom prípade) do prijímačiek sa douč biológiu a chémiu (možno robia aj školy prípravné kurzy, kde Dubcová okruhy konkrétnejších otázok… lekárstvo má určite, veteriny neviem, no na doučko si vieš nájsť aj individ.doučovanie od študenta VŠ veteriny ) ak by si to aj nerobila, titul sa ti môže zísť viac, ako druhá maturita
A počítaj, že na SŠ usmrtili zvieratko, aby ho mohli rovno vypitvať… dcéra napr toto nemusela (myslené, že to nemala rada)

@eminaaaa je to možné