icon

Je možné získať ďalší bakalársky titul v inom odbore?

jancullik353
22. jan 2025

Dobrý deň, je možné si urobiť Bc. Titul ak už jedne mám ale z iného odboru ? A chcela by som si Bc. Dorobiť z odboru ktorý mám ako Mgr. Bc. Mám liečebnú pedagogiku a Mgr. Špeciálu pedagogiku, aby som mohla učiť potrebujem aj Bc. Zo špeciálnej pedagogiky. Je možné si Bc. si ešte dorobiť ?

Ďakujem

tina1549
22. jan 2025

nie som si istá, ale ľudia mávajú aj viacero vysokých škôl tak ja si myslím, žeby to nemal byť problém

lilope
22. jan 2025

@jancullik353 Môžeš si urobiť Bc. titulov koľko len chceš. Tento postup, že máš Mgr. zo špecky, ale nemôžeš učiť, lebo nemáš v obore Bc. Neviem teda prečo umožňujú nadviazať z iného odboru keď ti je potom ten Mgr. nepoužiteľný. Bude to vyzerať zvláštne, ale nepočula som o tom, že by malo prekážať kedy bol aký titul urobený. Radšej by som sa o tom ale informovala na konkrétnej univerzite.

nynia
22. jan 2025

Mozes mat viacer Bc titulov ja osobne poznam 2 takych ludi

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
22. jan 2025

Isteze za peniaze.

simca06022011
22. jan 2025

nerozumime ked mas mgr zo specialnej pedagogiky, preco by si mala dorabat bc k tomu... z toho isteho. proste mas mgr titul..

ivka225
22. jan 2025

Len si potom nepíš pred meno Bc. et Bc. 🙂

zic
22. jan 2025

@simca06022011 tiez tomu nerozumiem (a nechce sa mi tomu verit)... Bc je nizsi titul "z toho isteho" ... Ten Mgr. predpoklada asi, ze clovek ma znalosti Bc+navyse... Ako ak ma niekto Phd v nejakom obore, asi tomu muselo predchadzat splnit nizsie akademicke tituly (preto sa to nerobi hned po maturite, ale ako 3. stupen vysokoskolskeho vzdelania)...

januska12323
22. jan 2025

Mgr je vyšší stupeň, Bc z toho istého už nepotrebuješ.

vevesh
22. jan 2025

@jancullik353 vs studium mozes robit tolko, kolko zvladnes studovat a platit. Druha vec je, ze ked mas uz Mgr z daneho odboru, tak bc. nepotrebujes a kto ti tvrdi opak, tak je blbec alebo ma blbu vyhovorku a uz niekoho ineho na danu pracu. A ked mas 2 VS nechapem tiez, ze sa vobec nad niecim takym zamyslas a pytas...🤔🤔🤔🤔

koniarova
22. jan 2025

Čo???? To som ešte nepočula. 🤔

sevrin
22. jan 2025

@jancullik353 nie som si istý či tomu chápem správne, máš titul Mgr. v určitom obore a v tom istom obore chceš mať aj titul Bc.? A ak takto to skutočne má byť, máš prehľad v hierarchii titulov?

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka8
22. jan 2025

@simca06022011 presne. Mgr. je predsa vyšší titul ako Bc., automaticky Bc. zahŕňa.

sevrin
22. jan 2025

@dharmasanata pokým niekto s titulom Bc., Mgr. či hocičo iné, nedokáže správne zoštylizovať vety, ja nemám dôvod lúštiť žiadne texty a analyzovať ako to autor vlastne myslel.

kaktusik007
25. jan 2025

@jancullik353 nejdem reagovat na prispevky inych, ktori evidentne nevedia rozdiel medzi specialnou pedagogikou a soecialnou pedagogikou ;)

specku studujem, takze rozdiel viem ;)

ak mas neucitelsku specku mgr, skus sa spytat ci by nebolo mozne si dorobit nejake predmety iba z bc a rovno sa prihlasit na mgr --- u nas tak studuju trebars socialni pedagogovia, bc maju z toho a mgr studium maju neucitelsku specku.... a par predmetov k tomu navyse oproti tym, co maju neucitelsku specku bc... kontaktuj studijne, povedia ti ;)