icon

Je možné získať opatrovateľský kurz pre deti?

12. sep 2025

Ahojte, mate skúsenosti s kurzom, ktiry hradí, prepláca úrad práce?
Zaujíma ma, či je možnosť aj kurz opatrovateľský, ale zameraný na deti, následne práca v jasliach, v detských centrách.
Na koho sa obrátiť? Na úrad práce žiadať tlačivo, a hľadať kurzy, alebo sa ísť opýtať, či je v našom meste taka možnosť kurzu a následne sa opýtať na úrade práce, či to preplatia? Nikdy som nebola nezamestnaná a momentálne je to bieda v našom meste s prácou. Preto by som počas toho obdobia urobila nejaké kurzy a zvýšila si kvalifikáciu.

autor
12. sep 2025

@anonym_autor ešte dopíš, že hradený úradom práce...to sa pýtam 🤔

macka1996
12. sep 2025

@anonym_autor ahoj ja si akurát dokončujem kurz ..cez BM agency . ale ja si ho hradim sama .ale Ak si tam zavoláš oni ti povedia už co treba . ak si evidovana na úrade úrad ti to môže preplatiť. ale oni v agentúre ti poradia keď povieš ze si to chceš robiť cez úrad.

autor
12. sep 2025
@macka1996

@anonym_autor ahoj ja si akurát dokončujem kurz ..cez BM agency . ale ja si ho hradim sama .ale Ak si tam zavoláš oni ti povedia už co treba . ak si evidovana na úrade úrad ti to môže preplatiť. ale oni v agentúre ti poradia keď povieš ze si to chceš robiť cez úrad.

@macka1996 a kde to robíš? Lebo ja som z východu. Prosím ťa, koľko stojí taky kurz a ako dlho trvá? Idem pozrieť aj web, ale tak stručne

macka1996
13. sep 2025
@anonym_autor

@macka1996 a kde to robíš? Lebo ja som z východu. Prosím ťa, koľko stojí taky kurz a ako dlho trvá? Idem pozrieť aj web, ale tak stručne

@anonym_autor ja som z Hlohovca. robím si prax u nás v HC . platila som 500 za tento kurz . prednášky som mala online chvalabohu nikde som nemusela cestovať. Skúšku neviem ci budem mat online alebo niekde budem muset ísť. ešte nemám termín skúšky. Oni majú zazmluvnene jasle hoci kde po slovensku a ak aj nemajú vedia spraviť ti zmluvu raz dva keď pôjdeš na prax