Je odbor autotronik náročný pre ženy?
Ahojte buduci rok sa chcem prihlasit na externe študium
Velmi ma zaujal odbor autotronik.
Je to pre ženu naročne? Alebo celkovo narocny odbor? Zboznujem auta ,ale bojim sa ze nezvladnem technicke predmety . Skusenosti by mi pomohli
Dakujem
@anonym_autor .... Akurát tento týždeň som bola na DOD jednej strednej školy, kde je aj odbor automechanik/ cka. V každom ročníku sú aspoň 2-3 dievčatá, ktoré to zvládajú ľavou zadnou. Tak povedal profak.
Autotronik je skôr zameraný na autoelektrinu.Aj tam máš technické veci ( plošné spoje,cipy,rele,atď)
@anonym_autor .... Akurát tento týždeň som bola na DOD jednej strednej školy, kde je aj odbor automechanik/ cka. V každom ročníku sú aspoň 2-3 dievčatá, ktoré to zvládajú ľavou zadnou. Tak povedal profak.
Autotronik je skôr zameraný na autoelektrinu.Aj tam máš technické veci ( plošné spoje,cipy,rele,atď)
@doriiis u nas napriklad automechanicky neberu je to odbor vyhradne pre chlapov. No pri autronikovi je mozne ze vezmu aj zeny. Pri tomto odbore je dolezita matematika, fyzika a to mi nikdy neslo 🤦♀️ a druhy odbor je uz len kozmeticka a to fakt nechcem .
@doriiis u nas napriklad automechanicky neberu je to odbor vyhradne pre chlapov. No pri autronikovi je mozne ze vezmu aj zeny. Pri tomto odbore je dolezita matematika, fyzika a to mi nikdy neslo 🤦♀️ a druhy odbor je uz len kozmeticka a to fakt nechcem .
@anonym_autor preco neberu automechanicky? Toto snad ani nie je legalne..... Ja poznam perfektne automechanicky, svoju pracu miluju a robia ju skvele
@anonym_autor Diskriminácia podľa pohlavia na strednej škole nemôže byť. Podmienky na prijatie sú dané ministerstvom a ak ich splní dievča, musia ho prijať, inak by porušili zákon. Týkajú sa výsledkov zo ZŠ, prijímačiek a monitoru, žiadne pohlavie. Nešírte tu bludy. Treba ísť na DOD a tam sa dozviete všetko potrebné.
Syn študoval za autotronika v Žiline a mali v triede jedno dievča. Úspešné s nimi zmaturovala. A dievčatá sa objavili aj v iných odboroch. Bolo ich málo, ale bolí na škole, aj na 3 aj na 4 ročných odboroch.
@anonym_autor Diskriminácia podľa pohlavia na strednej škole nemôže byť. Podmienky na prijatie sú dané ministerstvom a ak ich splní dievča, musia ho prijať, inak by porušili zákon. Týkajú sa výsledkov zo ZŠ, prijímačiek a monitoru, žiadne pohlavie. Nešírte tu bludy. Treba ísť na DOD a tam sa dozviete všetko potrebné.
Syn študoval za autotronika v Žiline a mali v triede jedno dievča. Úspešné s nimi zmaturovala. A dievčatá sa objavili aj v iných odboroch. Bolo ich málo, ale bolí na škole, aj na 3 aj na 4 ročných odboroch.
@anonym_92542c maju to normalne na stranke , pri odboroch je pisane pohlavie pre koho je urceny odbor , napriklad pri automechanikovi je ch a pri kozmeticke je d pod tym je aj vysvetlenie ze pre koho je urceny odbor.
A ako to syn zvladal? Je to naročne čo sa teorie týka?
A hlavne tej matematiky a fyziky mam strach
Dakujem
@anonym_92542c maju to normalne na stranke , pri odboroch je pisane pohlavie pre koho je urceny odbor , napriklad pri automechanikovi je ch a pri kozmeticke je d pod tym je aj vysvetlenie ze pre koho je urceny odbor.
Dakujem
@anonym_autor Ale to je len ich názor a odporúčanie. Ak dievča chce, môže tam ísť, neexistuje aby ju odmietli kvôli pohlaviu.
Zvládal to v pohode. Doma sa učil hlavne slovenčinu a angličtinu, pretože to nebolí jeho obľúbené predmety a musel z nich maturovať. Odborné predmety mu išli samé, to sa učil minimálne. A od tretieho ročníka mali týždeň školu a týždeň prax v servisoch a to už bolo pre neho super. Matematika bola zvládnuteľná a fyziku mali len jednu hodinu týždenne a na oboch mali dobré učiteľky, ktoré sa snažili naučiť, nie vystresovať a nechať prepadnúť, takže my sme boli so školou spokojní. Syn tam chodil oveľa radšej ako na ZŠ.
Dakujem
@anonym_autor na štúdium kaderníčky, kozmetičky chodia aj chlapci, na automechanik dievčatá. Dokonca napr. Volkswagen robí špeciálne nábory na dievčatá, prednášky pre ne so ženami z fachu a študentkami,... Tých málo dievčat je mnohokrát rádovo lepších ako chalani okolo, lebo naozaj chcú, baví ich to.
@anonym_autor V období, keď syn nastúpil do 1.rocnika za automechanika, celý vyteseny prišiel domov s tým,ze v 3.rocniku študuje dievča...vraj bola veľmi šikovná,ako som sa dozvedela neskôr
Nie je náročný odbor,matematiky a fyziky sa nemusíš bat

@anonym_autor syn ma zaujem o toto studium ,tak sa len pripnem ak nevadi