icon

Je opatrovateľský kurz jednoduchý?

23. apr 2025

Dobrý večer. Je opatrovateľský kurz ľahko zvládnuteľný? Ako prebiehal, prípadne v čom spočívala prax? Ďakujem, ak by mi to niekto vedel popísať, čo presne ma čaká. A ako dlho to trvalo od začiatku po certifikát.

luckaiza
23. apr 2025

Akurat si robim tento kurz a koncim posledne dni praxe v seniorskom specializovanom zarideni. 90 hodin prax + soboty mame teoriu 50 hodin + materiali na ucenie doma..kurz trva cca 7 tyzdnov a na konci skuska pisomna plus ustna

autor
23. apr 2025
@luckaiza

Akurat si robim tento kurz a koncim posledne dni praxe v seniorskom specializovanom zarideni. 90 hodin prax + soboty mame teoriu 50 hodin + materiali na ucenie doma..kurz trva cca 7 tyzdnov a na konci skuska pisomna plus ustna

@luckaiza zariadenie ste si vybrali sama alebo oni vám ho vybrali? Dennú prax alebo aj nočnú ? Ďakujem

tairyx
23. apr 2025

S priemernou inteligenciou to hravo zvládneš. Prax spočíva v opatrovaní seniorov v nejakom zariadení, s ktorým spolupracuje tvoja poskytovateľ kurzu. Zahŕňa to všetky úkony spojené s činnosťou opatrovateľky, prebaľovanie, pomoc pri vyprázdňovaní, hygiene, kúpaní, kŕmení, pití, aktivitách, vychádzkach. Na konci je test+ ústna časť - to čo sa učíte na teórii a čo si nadobudla na praxi. Nie je to nič nezvládnuteľné.

luckaiza
23. apr 2025

zariadenie som si vybrala sama ,ale agentura ho mala aj v ponuke, cize dohodli mi to oni, prax si dohodnete podla toho ako mozete, ja som chodila len na denne

tairyx
23. apr 2025

Väčšinou je denná prax, o nočnej som nepočula, v noci ľudia v zariadení poväčšine spia, aj tí, ktorí majú problém so spánkom dostanú lieky, tam v noci sa nemáš čo naučiť

viera012345
24. apr 2025

Opatrovateľský kurz som robila ešte v roku 1998.Prax sme mali na oddeleniach v nemocnici/geriatria, traumatológia, interné/a v lozkovom zariadení SCK.Po 20 rokoch som ešte 6 mesiacov pracovala ako dobrovoľník v lozkovom zariadení SCK.Teoriu a prax zvládne človek s priemerným IQ.Jedine, čo možno človek potrebuje navyše,je empatia a schopnosť pracovať s telesnými tekutinami