Je policajná škola v Pezinku náročná?
Je škola v Pezinku náročná?
Dá sa dostať od uniformy na vysetrovačku?
Na skrátene vyšetrovanie treba dôstojnícku skolu?
Prekážajú ploche nohy?
Či je náročná je individuálne pre niekoho áno, pre niekoho nie tak ako je to so všetkými inými školami. Áno, ale sú tam podmienky, ktoré treba splniť a nie je to cesta na rok ani 2 ale na oveľa dlhšie. Áno, treba na skrátené vyšetrovanie aj dôstojnícku školu alebo inú vhodnú pre vyšetrovanie (napr. A PZ). Ploché nohy by nemali by prekážať.
Moja ambícia je vyšetrovacka, ale veru nevidím to ružovo s tým kariérnym postupom. Aspoň na to skrátene je možnosť že sa dostanem?
Ak chceš byť vyšetrovateľ(ka?) tak skôr ako strednú by som ti poradila ísť na A PZ alebo právo tak budeš mať väčšiu šancu a rýchlejšie sa tam dostať. 🙂
@gdpr práve som dostudovala jednu výšku. Neviem si predstaviť stráviť dalších 5 rokov na vysokej, vsetko to učenie…. A hlavne potrebujem už zarábať
Tak vyskúšaj nemožné to nie je ale ani ľahké veľkú rolu bude zohrávať tvoj nadriadený a tvoja šikovnosť, pracovitosť, zodpovednosť....
najprv treba trochu pochodiť ulicu✌️
Priateľ je policajt na skrátené sa síce dostal pomerne rýchlo (na počudovanie) ale vôbec ho to nenapĺňalo, vrátil sa späť.. Svokra je policajtka tiež, na skrátené sa dostávala omnoho dlhšie ako priateľ, možno aj preto, že nemala vzdelanie ako on.. po absolvovaní A PZ sa tam dostala aj ona.. Ploché laby nevadia nikomu...
Pozri A PZ musis mat inak ta do zboru nezoberu a tam je plat velmi velmi nizky (2 roky). Po skoncecńi budes musiet odrobit nejaky cas inde zvycajne obvod. A potom je to o stasti a tvojej sikovnosti a od toho ako ti bude niekto chciet/nechciet hadzat polena pod nohy.
@makova333 prosim ta,nezavadzaj,ze musi mat APZ,inak ju do zboru nevezmu!! Chces postup??
1. Podat ziadost o prijatie do sluzobneho pomeru
2. Pohovor s personalistkou
3. Ak splna podmienky, pojde na fyzicke testy+slovencina a potom na psychotesty
4. Ak tym prejde,tak zdravotna prehliadka
5. Podpisanie personalneho rozkazu,pojde na SOŠ PZ bud v PK,v KE alebo v Ba
6. Po skonceni zaradenie na prislusny utvar
Na APZ v sucasnosti studuju aj tzv kadeti,treba si o tom nieco precitat. APZ ma statut statnej vysokej skoly univerzitneho typu. Idu tam policajti,ktori sa chcu dostat konecne na lepsiu poziciu/tabulkove miesto (ak neratam aktualne kadetov)….uz po dostudovani Bc sa im tento stupen rata ako dostojnicky kurz.
Autorka: ak uz potrebujes zarabat,tak si to poriadne zisti,na SOŠ PZ mas zakladny plat cca 1050e,ktory ti kratia za rozne polozky ako je strava,ubytovanie atd,v cistom je to asi cca 600e po dobu cca 9 mesiacov na skole. Po nastupe do vykonu sa to zlepsi,vyssia tabulka s priplatkami…ale ak sa dostanes niekde na obvodne oddelenie ako uzemarka,necakaj,ze sa tak skoro dostanes na skratene a uz vobec na vysetrovacku…to by si musela byt na utvare,kde nie je podstav a nadriadeny by ti to doprial,co vsak v reale je takmer nemozne…ploche nohy nevadia,skor zly zrak,problemy so srdcom atd…
@ibajaanikiny zle som sa vyjadrila, myslela som SOŠ PZ, nie A PZ, kazdopadne bez SOŠ PZ ju nezoberu pracovat na ziadne oddelenie.
Maš vôbec prehľad ako to funguje v PZ? Cesta na vyšetrovačku, hoci aj na skrátené je veľmi zdĺhavá, niekomu sa to nepodarí roky, pokiaľ si to nadriadený nepraje. Ak sa chceš dostať do PZ, musíš podať žiadosť, prechádzaš výberovým konaním, následne ťa môžu/nemusia posunúť ďalej. Ak áno, nasledujú prijímačky z telesnej prípravy, zo slov.jazyka (sloh + diktát) a psycho.vysetrenie..... Bola by si prekvapená koľkým sa nepodarí prejsť až ku konečnej zdravotnej prehliadke,kde stačí, že ti vyskočia zvýšené leukocyty a už ťa to zastaví a posudkov ťa neposunie,min.pokial sa nedáš dokopy. Potom si ťa opäť musia vybrať, myslím, že všetky previerky ti platia rok, takže sa ti môžu ozvať hneď alebo aj o polroka... Ak nastúpiš do služobného pomeru, ideš do školy, kde máš denno denne vyučovanie(škola sama o sebe sa dá zvládnuť) ...., je to spôsob ako na strednej škole, takže dostávaš známky, počíta sa vymeskanost, ak ju máš vysokú alebo zle známky ideš pred komisiu atď... Končíš maturitou, a potom sa slávnostne dozvieš, kde ťa zaradia.... Počas celého štúdia nevieš, či budeš robiť v mieste pobytu alebo pôjdeš na druhú stranu SVK., ak skončíš služobný pomer skôr ako po 2 rokoch, platíš.... Kolega, čo nezmaturoval vracal cca 3500 eur, čím viac odrobis, tým menej vraciaš..... Už samotný výkon je všade iný,zavisi to od mesta zaradenia a najmä od nadriadených..... Denne, nočné, sviatky, piatky,robis ako ti to naplánujú.... Treba si to zvážiť., nástupný plat po skole je pod 1000 eur(v BA viac kvôli príspevku na bývanie) ..... A vyššie sa štveraš veľmi pomaly... Ale od 1.4.2022 sa ma novelizovat zákon o štátnej službe, mali by byť zmeny v platoch, náborovy príspevok atď..., tak možno to bude pozitívna zmena.

Od skoly po vysetrovacku je veeelmi dlha cesta, ak vobec 😀 Ak ta nebude chciet pustit nadriadeny, tak nemozna...