Je potrebné zaslať maturitné vysvedčenie poštou pre prihlášku na vysokú školu?
Dobrý deň, minulý rok som maturovala a idem si tento rok podávať prihlášky na vysokú. Viem že sa toto môže líšiť aj od vysokej školy, ale dosť ma mätie tá úradne overená kópia maturitného vysvedčenia. Prihlášky si podávam elektronicky a nerozumiem z podmienok prijatia či je potrebné zaslať tú kópiu poštou ešte pred prijatím, alebo zatial len nahrať scan do elektronickej prihlášky a poslať až po prijatí. Vzhľadom nato, že v elektronickej prihláške na konci kde sa zadávajú prílohy ako uhradenie poplatku, zdravotná spôsobilosť, odomňa pýtajú aj maturitné vysvedčenie, ale v podmienkach prijatia na stránke majú aj zaslanie.
Hlásim sa na 4 školy
2 také hlavné - jlfuk- všeobecné lekárstvo, upjš- všeobecné lekárstvo
2 záložné- FZV UCM- rádiologická technika , UVLF- veterinárna sestra
citujem jlfuk - Uchádzači o štúdium študijných programov spojeného 1. a 2. stupňa zašlú poštou úradne overenú kópiu maturitného vysvedčenia spolu s návratkou až po doručení rozhodnutia o podmienečnom prijatí, ktoré bude uchádzačom zaslané po vyhodnotení splnenia ďalších podmienok prijatia.
tu som to pochopila tak, že stačí zaslať až po tom, ale nie som si istá, či sa to nevzťahuje len na tohtoročných maturantov, pretože viem, že podaktorí neboli podmienečne prijatí, sle hneď prijatí podľa výsledkovej listiny z inych rokov.
citujem upjš- Úradne overená kópia maturitného vysvedčenia
v prípade už ukončeného stredoškolského
vzdelania. - písané v sekcií povinné prílohy
citujem UVLF- • absolvent strednej školy prikladá overenú fotokópiu maturitného vysvedčenia
a FZV UCM - v sekcii prihláška - Maturitné vysvedčenie (overená kópia, overenú kópiu posielať poštou na adresu študijného oddelenia FZV.
Tu som to pochopila tak že treba ju poslať pretože pri ostatných prílohách prihlášky (zdravotná spôsobilosť, životopis) je písaná aj možnosť zaslania prílohy v elektronickej prihláške, zatiaľ čo pri maturitnom vysvedčení takáto možnosť nie je .
Budem Vám veľmi vďačná za odpovede. Ja to zatiaľ chápem tak, že asi na všetky okrem JLFUK je potrebné to zaslať pred prijatím, ale nie som si 100% istá vzhľadom nato, že elektronická prihláška pýta aj scan. Ale nechcem zbytočne strácať čas aj financie overovaním po úradoch, matrikách, na pošte ak to stačí poslať až po prijatí iba na tú školu, ktorú si nakoniec zvolím.
Podľa mňa pred prijatím, ak nie si tohtoročný maturant.

@tanickabuf ja by som napisala na studijne oddelenie kazdej fakulty. Ti ti odpovedia najkompetentnejsie.