icon

Je správanie autistického študenta vhodné na vysokej škole?

3. jan 2024

Chcem sa opýtať aký máte názor na to, že rodiča dajú chlapca autiatu na vysokú školu technickú.
Pri zápočete ak niečo nevie, začne si búchať hlavu rukami, trepať do tých troch kalkulacie co ma pri sebe,chodit po triede.
Je pravda, že na 4 pokus tie príklady vypočíta, lebo sa ich nabifli doma. Ale podľa Vás je takéto správanie vhodné na VŠ?

Strana
z7
dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@beatrixx1525 No, tak ak nevies uplne presne, ako to bolo, tak je dost mozne, ze si aj vymyslas😉 Ale ako som uz pisala vyssie-je uplne zbytocne to prisudzovat len studentom s PAS, staci ze maju premotivovanych rodicov a uplne ten isty scenar je aj bez diagnozy. A ak niekto vie, ze sa v skole takto podvadza, tak nema cusat. Ale dost casto to byvaj aj tak, ze ak niekoho vyhodia, tak potrebuje nejake vyhovorky a potom vypisuje na nete, ze on vsetko vedel, ale nemal ho kto pretlacit. Takze ak to nevies uplne presne, je celkom odvazne take nieco tvrdit.

ibatanecnica
5. jan 2024

@mandzula peniaze vládnu vššetkým, čím viac študentov, tým viac peňazí

beatrixx1525
5. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl tak samozrejme že si vymýšľam, to je najjednoduchšie, namiesto toho aby som prijal že niekto môže mať aj reálnu skúsenosť, budem radšej šprtať do úplne zbytočných detailov len aby som potom mohol chytať za slovíčka. K veci, v podstate sa tu všetci zhodneme v tom, že ak niekto školu nezvláda a má rušivé prejavy, ktoré majú negatívny vplyv na ostatných študujúcich, nemá na tej škole čo robiť. Tu sa už len teraz hráme na to, či autisti majú alebo nemajú mať možnosť študovať. Sorry ale necíťte sa tu všetci dotknutí len preto že sa v diskusii menovite jedná o ľudí s autizmom. Takisto môže mať problém človek s úzkosťami a ADHD a neviem čím. Táto diskusia je o konkrétnom človeku s autizmom ktorý podľa pôvodných informácií školu nezvláda a autor sa pýtal na názory na tú situáciu. Sa tu trošku zašlo do sveta fantázie kedy sa začalo fabulovať či je ten človek taký, hentaký, onaký, milión modelových situácii sa tu rozviedlo. Stále končíme pri tom, že človek, ktorý sa hentako prejavuje by na škole byť nemal. Dovidenia

beatrixx1525
5. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl hej a ešte k tomu že neviem ako presne to bolo. Viem veľmi dobre ako to bolo, bytostne sa ma to vtedy týkalo ale nebudem tu rozoberať každý blbý detail lebo to fakt nie je podstatné a ozaj mi je jedno akým spôsobom sa ten-ktorý človek na školu pretlačí, podstatné je, že sa tam dostane napriek tomu, že tam nemá čo robiť.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@beatrixx1525 Pozri, ja som vobec nechcela, aby si mi napisala, kto ho tam pretlacil-ja som len skonstatovala, ze ak sa take nieco stalo, tak nielen rodicia su vinni, na vine je aj skola, ak toto dovoli, na vine su aj ludia, ktori o tom vedia a nijako nezasiahnu. To, ze to takto na niektorych skolach funguje, to je pravda, ale funguju tak nielen studenti s PAS.
A teda, keby ucitelia robili to, co maju a tak ako maju, tak by sa toto nemohlo stat.
Ja to mam mozno jednoduchsie, ucim matiku, je tam pisomka a body nepustia a moze sa student aj o zem zadkom hodit. A keby sa mnou poslal rodicov, alebo niekoho, tak by som im s kludom vysvetlila ake su pravidla. Za takmer 30 rokov sa mi take nieco nestalo, zrejme je dost jasne aj tym lemplom, ze u mna by nepochodili.

beatrixx1525
5. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl a tebe zase musí byť jasné že žiaden učiteľ nechce dávať podpultovky, milión úľav a ospravedlňovať také správanie na vyučovaní aké som opisovala. Jasné že pokyn je zhora lebo škola dostane za žiaka peniaze. A ty keď si chceš zachovať pracovnú pozíciu tak čo spravíš? to čo vedenie nakáže. Nehádžme vinu vždy len na učiteľov keď tu zlyhali všetky ostatné zložky ešte pred tým samotným učiteľom.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@beatrixx1525 Tak ja nemam problem ist proti vedeniu, u mna by ani vedenie nepochodilo a viem o com pisem. Ja nemam problem ani vedeniu povedat, ze nieco nie je v poriadku a ku podivu, zatial stale ucim a vedenie ma zaujem na tom, aby som ucila. Ono, aj vyucujuci su rozni, niektori su velmi lahko vymenitelni a niektori nie. A keby nebola VS na kazdom rohu, tak ti vymenitelni by si uz davno museli hladat miesto mimo VS. A jasne, zlyhali zrejme aj ine zlozky, ale ak to niekto nezarazi (napr. ten ucitel), tak potom sa nemozeme divit, ako to vyzera.

lienka.7
5. jan 2024

@dskjhfdlkdjhl nič v zlom, ale chcela by som v reali vidieť, ako by si šla do sporu s takým dekanom ci dokonca rektorom VS. A ci by si nedala skúšku takému Matovicovi ci Kollarovi napr. Resp.keby im ju namiesto teba zapísal niekto iný, ci by si z toho robila haló. Naozaj. Jaj, ci by hneď volala Markizu a Jojku? A neboj, kazdy je vymeniteľný a nahraditelny, a aj ty 😉

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@lienka.7 Keby si ma poznala, tak by si nepochybovala. Kedze ma nepoznas, tak mi je uplne jedno, co si myslis. Presviedcat ta nema cenu a ani v tom nevidim zmysel. A ja som pisala o lahko vymenitelnych-niekoho vymenis lahko, pri niekom to tak lahko nejde. Takze ak uz chces chytat za slovicka, tak si dobre aspon precitaj prispevok.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@lienka.7 A keby som zistila, ze niekto niekomu takto zapise skusku, tak na to su ine paky, netreba Markizu, ani podobne ine media.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

@lienka.7 A naozaj si nemyslim, ze som nenahraditelna, ale poznam sa a viem, ze mna by k takemu niecomu nikto nedonutil a kedze ma pozna aj vedenie, tak to ani zatial nikto neskusil. A mam este jednu vyhodu, taki ako Kollar, taki matematiku, ci informatiku nechodia studovat😉

1ryba
Odpoveď bola odstránená
beatrixx1525
5. jan 2024

@1ryba joj čo ja si všetko myslím o tom kto kam nepatrí a kto nemá vykonávať aké povolanie. Našťastie o tom ani ty ani ja nerozhodujeme 😊

gita17
5. jan 2024

Cista zavist,ze?🤦🏻‍♀️ ty a tvoje deti mate maximalne vyucny list, ak vobec😂😂😂 Slovacisko aj autizmus bude zavidiet🙈😂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
6. jan 2024

@gita17 tak, toto je ten najprimitivnejsi komentar z celej diskusie...

cuttina
8. dec 2024

@annm81 ty si asi nepochopila, ze AS je tiez autista....

Strana
z7