Je štúdium dentalnej hygieny na SZU náročné?
Niekto skúsenosť so štúdiom dentalnej hygieny Szu v ba? Náročnosť ex. studia, píšu ze škola prebieha cez týždeň + prax
Ak by ma aj zobrali bojím sa uplatnenia, bývam v malom meste
Chodí sa 3x cez semester na týždeň plus práca v ambulancii
Ďakujem za info, študuješ tam prosím?
Ďakujem za info, študuješ tam prosím?
@anonym_autor nie ale bola som na prijimackach sú ťažké biológia a chémia a pracujem 15 rokov v ambulancii čiže viem o co hovorím a do čoho idem. Buduci rok chcem opäť skúsiť ale budem sa zameriavať na ba nie Prešov lebo to nemá zmysel tam mam pocit ze si z toho robia neviem čo, nedopatras sa k veciam z coho budú prijimacky čiže ani nevieš na čo sa učiť. Na externe je tam tiež podmienka minimálne rok práca v zubnej ambulancii a zdravotnícky pracovník
@anonym_autor nie ale bola som na prijimackach sú ťažké biológia a chémia a pracujem 15 rokov v ambulancii čiže viem o co hovorím a do čoho idem. Buduci rok chcem opäť skúsiť ale budem sa zameriavať na ba nie Prešov lebo to nemá zmysel tam mam pocit ze si z toho robia neviem čo, nedopatras sa k veciam z coho budú prijimacky čiže ani nevieš na čo sa učiť. Na externe je tam tiež podmienka minimálne rok práca v zubnej ambulancii a zdravotnícky pracovník
@ronie338 rozumiem tak držím palce
Na Prešov som veru nepočula nič dobré a vraj je tam aj štúdium oveľa náročnejšie ako v ba
V ba boli testovnice ako na medicínu nie? Len berú malo ľudí , to je veľká nevýhoda
@ronie338 rozumiem tak držím palce
Na Prešov som veru nepočula nič dobré a vraj je tam aj štúdium oveľa náročnejšie ako v ba
V ba boli testovnice ako na medicínu nie? Len berú malo ľudí , to je veľká nevýhoda
@anonym_autor presne tak aj čo nám robilo dozor vraveli ze ťažké boli, ja čakám ešte rozhodnutie z odvolania v ba, ale už sa začínam pripravovať aj keby zmenili prijimacky tak to neuškodí. Teraz je to 1100 otázok z biológie a 1100 z chémie a výberu po 45 z každého
@anonym_autor presne tak aj čo nám robilo dozor vraveli ze ťažké boli, ja čakám ešte rozhodnutie z odvolania v ba, ale už sa začínam pripravovať aj keby zmenili prijimacky tak to neuškodí. Teraz je to 1100 otázok z biológie a 1100 z chémie a výberu po 45 z každého
@ronie338 o ťažkých prijimackach hovoríš o Prešove?
Určite čím skôr s prípravou začneš tým lepšie
V ba tento rok brali len s plným počtom bodov z prijímačiek ? Alebo si mohla stratiť nejaké body aby si bola prijatá?
@ronie338 o ťažkých prijimackach hovoríš o Prešove?
Určite čím skôr s prípravou začneš tým lepšie
V ba tento rok brali len s plným počtom bodov z prijímačiek ? Alebo si mohla stratiť nejaké body aby si bola prijatá?
@anonym_autor Bratislava mala ťažšie ale Prešov mal na externe z uciva z prvého semestra, to mam pocit vedeli len vyvolený lebo som sa nikde nevedela dopátrať k materiálom z coho sa budú robiť prijimacky. A boli otázky ktoré ani s dlhoročnou praxou som nevedela zodpovedať aké sú kyrety a ktorý hrbcek do ktorej ryhy zapadá a podobne. Neviem ako bude budúci rok. Pred tým boli klasicky z biológie. Ba ma zase z biológie a chémia z toho istého ako na lekárske fakulty 1100 otázok. A výberu 40 z bio a 40 z chémie. Ale tam je naozaj ze vsehochut. Mala som otázku na ktorom strome rastu šišky dohora. Nebrali len s plným počtom mali aj menej ale brali 23 z 90. V Prešove prešlo do druheho kola 41 a prijímali 40. Bolo nas 80 a ani to neprisli všetci. Ja som bola prvá pod čiarou co som neprešla do druheho kola a bolo nas takých 5. A čo viem aj čo sme odvolanie poslali nikoho nevzali navyše.

V prvom rade sa treba dostať, Rok pracovať v zubnej ambulancii bez toho to nejde a mat zdravotnícke vzdelanie. A uplatnenie sa najde ale nemusí sa v tom nájsť človek. Je to náročná práca a nie je vhodná pre každého