icon

Je štúdium manažmentu užitočné pre kariéru v hoteliérstve?

23. mar 2025

Pekný podvečer, mám 24r a uvažujem čo ďalej
Je podľa vás štúdium manažmentu zbytočné? Rada by som robila na manažérskej pozícii
Buď v nejakom hoteli/restauracii
Mám 7 ročnú prax z gastra na pozícii čašníčky, viem pracovať aj v kuchyni a peciem torty na zákazky
Hovorím anglicky a kúsok aj nemecky

autor
23. mar 2025

Presnejšie anj B2 a nemčina B1 áno viem, nieje to bohvie čo
Na jazykoch chcem popracovať

tana999888
23. mar 2025

Ak vieš nemecky anglický tak v zahranici zarobis uz teraz 2-3x viac ako na sr manažér, rovno by som siel robiť tam, titul ti je nanič tam za veducich cudzincov nedaju

autor
23. mar 2025

@tana999888 pokial viem v zahraničí zarobím ako čašníčka cca 2000€
To je menej ako tu na SR

tana999888
23. mar 2025

Zamestnaj sa priamo v hoteli a nie cez agenturu budes mat 4000+

amelie2017
24. mar 2025

Ja pracujem v Spain v 5* hoteli so 4 restauraciami a 2 barmi a kongresovym centrom a ano, nas food and baverage manager ma vysoku skolu manazerskeho a ekonomickeho zamerania. Jeho zastupkyna nie, ale prave si ju doraba externe.
Inak na SK maju casnici vyse 2000€??? To odkedy? Pred 9 rokmi som sla robit do jedneho hotela na Sk a teda ked mi povedali ten plat 😂😂😂

mimicka2013
24. mar 2025

2000€ ma casnicka v hoteli? Ved tolko nema ani manazer v hoteli na SK.
Ja som vystudovala manazment, isla do anglicka na staz do hotela, zostala som tam robit na manazerskej pozicii ale chcela som sa vratit domov 😒 skusila som to na SK hoteloch, s vybornou anglictinou, vysokou skolou, manazerskymi skusenostami zo zahranicia a bola som viacerym (nie len jednemu) SK hotelom dobra len na poziciu recpecnej za minimalny plat a nocne 😀 tu je rodinkarstvo, to mozes byt akokolvek dobra na vyssiu funkciu v hoteli ta nedaju. Ano mohla som sa na SK vypracovat z recepcnej na manazera asi tak za x rokov. Ale nemala som motivaciu. V UK som sa vypracovala za mesiac a tu som im dobra nebola...tak som sa na cele SK hotelierstvo vyprdla a nelutujem 😅

autor
24. mar 2025

@amelie2017 sumu som uviedla s tringeltom

autor
24. mar 2025

@mimicka2013 sumu som uviedla s tringeltom .. ja som síce nerobila nikdy v hoteli
Bola to čisto iba restika
To je strašne, takze tu na SK je hotelierstvo veľmi biedne podľa toho čo píšeš