icon

Je štúdium praktickej sestry externe náročné?

2. sep 2025

Baby, ste tu taka, co ste tuto skolu nezvladali a radsej odisli zo skoly?

anonym_83ab55
2. sep 2025

študovala som spolu s ďalšími 29 ľuďmi, len 1 nedokončila s nami aj to kvôli zdravotným problémom

autor
2. sep 2025
@anonym_83ab55

študovala som spolu s ďalšími 29 ľuďmi, len 1 nedokončila s nami aj to kvôli zdravotným problémom

@anonym_83ab55 Dakujem, ze si napisala 🙂 Ja ani neviem ci sa bojim viac skoly alebo praxe ☹ Mali ste aj starsie spoluziacky, myslim 50+?

melanta
2. sep 2025

Neboj, zvládneš to. Aj vo veku 50+. Je skvelé, že chceš robiť prácu, ktorá je náročná fyzicky aj psychicky a pritom nie je tomu adekvátne ohodnotená. Je to chvályhodné a držím ti palce. Nepodceňuj sa, povedz si, že chceš byť praktická sestra a budeš.

domka222
2. sep 2025

Mamina kamoška si dorobila tento rok. Má tiež 50.

autor
2. sep 2025
@domka222

Mamina kamoška si dorobila tento rok. Má tiež 50.

@domka222 A ako to zvladala, islo jej ucenie do hlavy? A prax fyzicky vladala?

domka222
2. sep 2025

Áno,zvládla. Ale po pravde,musela si po ukončení od toho oddýchnuť.

domka222
2. sep 2025

Inak ja by som sa chcela tiež na to dať od budúceho školského roka. A to mám dve pomerne malé deti a skoro 40. Ak sa na to cítiš a táto práca by ťa bavila,tak by som do toho šla.

anonym_bd9270
2. sep 2025

@anonym_autor Je to lahsia skola,nie narocna.

autor
2. sep 2025
@anonym_bd9270

@anonym_autor Je to lahsia skola,nie narocna.

@anonym_bd9270 Tak tomuto neverlm, co som pocula od ludi, ktori ju spravili, vsetci povedali, ze to je tazka skola a boli to narocne dva roky a to boli 30tnici.

anonym_face3d
2. sep 2025

Študujem momentálne 2. ročník. Začalo nás 31, teraz je náš 26. Takže áno, sú také, čo to vzdajú. Je to náročné popri rodine, deťoch a práci, ale dá sa to.

anonym_bd9270
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bd9270 Tak tomuto neverlm, co som pocula od ludi, ktori ju spravili, vsetci povedali, ze to je tazka skola a boli to narocne dva roky a to boli 30tnici.

@anonym_autor ja mam 🙂mam aj bc-osetrovatelstvo na tom nie je nic narocne,nestudujes medicinu.

anonym_bd9270
2. sep 2025
@anonym_face3d

Študujem momentálne 2. ročník. Začalo nás 31, teraz je náš 26. Takže áno, sú také, čo to vzdajú. Je to náročné popri rodine, deťoch a práci, ale dá sa to.

@anonym_face3d ano ale treba doplnit dovod,lebo sa neucia,flakaju a podobne.Okrem toho externa dorma je lahsia ako denna,tam su troska prisnejsie kriteria.Ak su male deri a treba zladit pravu,kruzky deti skola je to zaberak ale ak sus eri samostatne a mas len pracu nie je to nic strasne,len to treba naplanovat kedze ak prax je povinna ale ako vieme sestricky su zlte a daju peciatky,staci prost par krat a potvrdia prax .

pieksamaki
2. sep 2025
@anonym_face3d

@anonym_face3d da sa to aj popri 5 detoch?
Uvažujem o tom uz rok.....ale este som sa neodhodlala

o__o
2. sep 2025

Ja som tento rok maturovala a pre mna to bola lahka skola.. ale ja si nieco 2x precitam a viem to naspamäť, ty musis vediet ako sa vies naucit, ako si pamatas.. mala som spoluziacku 55+, ktora fakt vsetko vedela, pisomky na 1. A aj spoluziacku 25r, ktora aj pred maturitou nevedela zakladne veci.. ale zmaturovali sme vsetci. V 1. rocniku od nas odisli 3 co to nezvladali (praca, deti, skola)

miamaria
2. sep 2025

@anonym_autor Skola je lahka podla mna, hoci ja som ju neabsolvovala, jedno je skola, druhe prax. Mam kolegynu, ktora je zaradena po tejto skole 2 rocnej ako sanitarka, 50+, absolutne nie je schopna robit 90% prace sestry, ako by mala, skusali sme opakovane jej davat sesterske vykony, nula bodov, pri obycajnom GP sa jej trasu ruky ako by slo o zivot, eticky koded zamestnanca asi chybala v skole atd ... Ona ale ocakava, se bude robit prakticku za adekvatny plat, ale nik si to nechce vziat na triko ...

anonym_83ab55
3. sep 2025

áno mali sme aj spolužiačky po 50ke, tým išlo učenie ešte ľahšie ako 25 ročným 🙂 prax sa dá zvládnuť, jedna začínala s ročným dieťatkom, druhá mala 3 deti do 10 rokov, všetko ide neboj nič

jaga18
3. sep 2025
@pieksamaki

@anonym_face3d da sa to aj popri 5 detoch?
Uvažujem o tom uz rok.....ale este som sa neodhodlala

@pieksamaki áno, ide to. Mám 45 a 6 detí od 4 do 17 rokov.

jaga18
3. sep 2025
@anonym_bd9270

@anonym_face3d ano ale treba doplnit dovod,lebo sa neucia,flakaju a podobne.Okrem toho externa dorma je lahsia ako denna,tam su troska prisnejsie kriteria.Ak su male deri a treba zladit pravu,kruzky deti skola je to zaberak ale ak sus eri samostatne a mas len pracu nie je to nic strasne,len to treba naplanovat kedze ak prax je povinna ale ako vieme sestricky su zlte a daju peciatky,staci prost par krat a potvrdia prax .

@anonym_bd9270 tak dôvod nebol ani u jednej flakanie a neucenie sa. Keď už prešli nelahkymi prijímačkami , snažili sa udržať. Dôvod bol, že im zamestnávateľ nechcel vyjsť v ústrety aj napriek prísľubu, že im štúdium umožní. Plus keď vám ochorejú malé deti a nemá vám k nim kto prísť, čo sa stávalo aj mne, prestastie väčšinou vedel ostať manžel s nimi. Všetky skončili kvôli absencii, dochádzka, hlavne na prax sa berie veľmi vážne.