Je štúdium psychológie vhodné pre pracujúcu matku?
21. feb 2025
Ahojte, je tu nejaká študentka psychologie, prosím? Rozmýšlam nad tým, že by som skúsila študovať aj ja, avšak mám 33 rokov, občas si poviem, či to neni vela na to začať študovať niečo také ..... Mám len strednú školu s maturitou (obchodnú akadémiu), na žiadnu vysokú školu som po strednej nešla.
Je štúdium psychológie extrémne náročné? Je tu niekto, kto to zvládol vyštudovať aj popri malých deťoch? Čo obnášajú príjmacie skúšky na psychológiu? Aké knihy by som si mala zaobstarať a učiť sa, aby som poprípade príjmačky zvládla?
Budem každej z vás veľmi vďačná, ak sa do mňa hneď nepríjemne nepustíte ale slušne sa mi vyjadríte k otázkam 🙂)) moc moc ďakujem každej 🙂

Ahoj, ja som teda vystudovana Psychologicka. Štúdium je ťažké o tom niet pochýb, a obzvlášť ak ideš do niečoho čo si v živote v škole nemala(ja som tiež taký prípad, z cestovného ruchu na psychológiu).
Či to zvládneš na to ti nik neodpovie. Nevieme aké máš doma podmienky.
Učebnice asi taký základný prehľad je Základy psychologie od Burosa. A biológia tiež tvory podstatnú časť skúšky a aj všeobecný rozhľad. Ale teda líši sa to od univerzity.
Ale teda každá škola máva zverejneny obsah na prijímacie konanie.