icon

Je vo veku 50 rokov neskoro ísť na strednú školu?

4. jún 2024

Myslite, ze je 50 rokov uz neskoro, aby som isla na strednu skolu, externe pomaturitne studium? Chcela by som ist na strednu zdravotnicku skolu, odbor prakticka sestra, ale neviem, ci by som sa dokazala tak vela ucit cele dva roky a ci by som fyzicky utiahla narocnu prax v nemocnici ☹ Chodite niekto na tuto skolu a v tomto veku?

Strana
z2
barboritta
4. jún 2024

Ale veď tých 12 hodín budeš robiť všeličo,aj krv brať,aj kŕmiť,aj kávu si dáš.Nie je to len prebaľovanie

dankabg
5. jún 2024

No podľa mňa by si to mohla aspoň skúsiť. Štúdium je zadarmo. Keď sa na to nebudeš cítiť, tak to skrátka ukončis. Ale aspoň si nebudeš vyčítať, že si sa o to aspoň nepokúsila 🙂

lucka_ke
5. jún 2024

12hodinová prax na oddelení určite nie je, my sme mali prax od 7:00 do 12:35, potom obedná pauza a potom do večera vyučovanie v škole, na praxi robíš len to čo si sa učila v škole, čiže postupne ťa učia a pridávajú výkony, nejdeš hne´d v septembri brať krv 🙂 neboj sa

autor
5. jún 2024

@dankabg No toto mas pravdu, asi skusim podat prihlasku a spravit prijimacky, ci sa mi vobec podari sa na skolu dostat

dankabg
5. jún 2024

Jasné! Netreba sa dopredu vzdávať 🙂 držím palce, nech ťa vezmú, a nech sa ti školu podarí spraviť. Zdravotníctvo potrebuje ľudí, ktorí v ňom naozaj chcú robit

autor
5. jún 2024

@dankabg Ja by som velmi chcela robit v zdravotnictve, velmi by ma to bavilo, len proste uz si uvedomujem, ze zacinam byt stara a ze som spravila chybu, ze som to nezacala riesit skor ☹

dankabg
5. jún 2024

Dokiaľ nie si na invalidnom vozíku,nie je neskoro. A to tiež preháňam, lebo určite sa nájdu aj sestry na ambulanciach,ktoré už ledva chodia...pokiaľ sa budeš o seba starať, tak môžeš ešte 20 rokov pracovať v zdravotníctve.

supermario
5. jún 2024

NIKDY NIE JE NESKORO !

dorottka
5. jún 2024

Nezmysel. Moja mamka si urobila vysku po 40tke a jazykovku z nuly po 50tke, po jej skonceni ten jazyk aj vyucovala full time az do dochodku. V podstate 3x zmenila pracovne smerovanie pocas svojho zivota a nikdy ani len okrajovo nepripustila, ze je stara, v tomto mi bola vzdy obrovskym vzorom.
Bezne su v nemocniciach starsie sestry a nemaju problem s prenasanim ci prebalovanim. Tu na koniku sa casto zeny chystaju do hrobu uz v 30tke, minule som skoro odpadla, ked som tu videla otazku ci sa oplati zacat ucit jazyk AZ v 35tke. Kym este chces, odporucam ti to skusit, inak budes lutovat. Nemas co stratit.

sisska96
5. jún 2024

U nás bolo štúdium tretieho veku. Tam boli starší ľudia asi až po 50

kaktusik007
5. jún 2024

moja mama ma 68 prec a zdravotnu sestru robi stale.... Takze ak mas 50, v 52 sa zamestnas--- mas vela casu tu pracu vykonavat.
a rovnako ako
@kacena4 som sa dala na skolu, je nas takych viac. a co sa praxe tyka -- na pedagogike nie je taka ze dvihas a polohujes pacienta, ale psychicky to zrovna malina nie je 🙂

janinamojka
5. jún 2024

Nikdy nie je neskoro..ak máš nejaký sen,treba za ním ísť.. určite to zvládneš a stoji to za ten dobrý pocit zo seba
Držím palce🙂

autor
6. jún 2024

@kaktusik007 To verim, ze vasa prax je narocna na psychiku. Mamina pracuje v ambulancii, ci v nemocnici?

autor
6. jún 2024

@janinamojka Dakujem 🙂

autor
6. jún 2024

@dorottka Uprimne obdivujem tvoju maminu 😍

autor
6. jún 2024

@dorottka Toto si ma pobavila, lebo AZ po 35tke je fakt ulet 😂😂😂

kaktusik007
6. jún 2024

mama robi sestru v domove dochodcov... teda centre socialnych sluzieb ci jak sa to vola

Strana
z2