icon

Je vysoká škola potrebná po obchodnej akadémii?

jurajdrobny__
22. jan 2025
gemerka17
22. jan 2025

Jednoznačne. Konkurencia je obrovská. Na trhu práce iba s OA to za týchto čias budeš mat veľmi náročné.

irusa
22. jan 2025

podľa mňa sú základ znalosti , šikovnosť a prax a nie VŠ. Mám kopec kamarátok, ktoré robia účtovníctvo vo firmách, pre živnostníkov a nemajú VŠ.

andy024
22. jan 2025

Mala som obchodku a pozicie, ktore sa mi pacili vyzadovali VS. Tak som si ju dorobila externe popri praci, bolo to narocne ale nikdy to nebudem lutovat. Najlepsie rozhodnutie

tanyan
22. jan 2025

Nie je. Nevyžaduje to žiadny zákon. 😉
Dôležitejšie je chuť rozvíjať sa a robiť. Možno neskôr človek zistí, že sa chce ešte dovzdelávať, ale to tiež nemusí byť VŠ.
Ja som chodila na OA, nemám dokončenú VŠ, robím v administratíve v strojárskej firme na odbornej technickej pozícii. Popri práci som si doplnila stredoškolské strojárskej vzdelanie. V práci upravili požiadavky na pracovné miesto tak, že netreba na moju pozíciu VŠ, aby bolo všetko aj formálne v poriadku.

domiklik
22. jan 2025

@jurajdrobny__ podľa toho, ze co chceš robiť 🙂

subartic
22. jan 2025

@irusa a celý život sú účtovníčkami , napostúpia ani o level vyššie, lebo nemajú VŠ .

fairyy
22. jan 2025

@jurajdrobny__ zalezi od toho kde dana osoba chce potom pracovat... ja mam OA skoncenu, ale pokracovala som na VS uplne iny smer ...takze aky je ciel ?

misanthropicdann
23. jan 2025

@subartic tak to je veľmi zvláštna firma co to je štátna správa?

subartic
23. jan 2025

@misanthropicdann nie nie je to štátna správa . Ale ak raz máš strednú školu , nikdy nebudeš ani audítor , ani daňový poradca , ani znalec v oblasti účtovníctva ani nedosiahneš kvalifikovaný stupeň účtovník expert alebo správca konkurznej podstaty. A to sú tie vyššie úrovne .

terina25
23. jan 2025

@jurajdrobny__ nie,nie je absolutne potrebna VS