Je vysoká škola potrebná po obchodnej akadémii?
podľa mňa sú základ znalosti , šikovnosť a prax a nie VŠ. Mám kopec kamarátok, ktoré robia účtovníctvo vo firmách, pre živnostníkov a nemajú VŠ.
Mala som obchodku a pozicie, ktore sa mi pacili vyzadovali VS. Tak som si ju dorobila externe popri praci, bolo to narocne ale nikdy to nebudem lutovat. Najlepsie rozhodnutie
Nie je. Nevyžaduje to žiadny zákon. 😉
Dôležitejšie je chuť rozvíjať sa a robiť. Možno neskôr človek zistí, že sa chce ešte dovzdelávať, ale to tiež nemusí byť VŠ.
Ja som chodila na OA, nemám dokončenú VŠ, robím v administratíve v strojárskej firme na odbornej technickej pozícii. Popri práci som si doplnila stredoškolské strojárskej vzdelanie. V práci upravili požiadavky na pracovné miesto tak, že netreba na moju pozíciu VŠ, aby bolo všetko aj formálne v poriadku.
@jurajdrobny__ podľa toho, ze co chceš robiť 🙂
@jurajdrobny__ zalezi od toho kde dana osoba chce potom pracovat... ja mam OA skoncenu, ale pokracovala som na VS uplne iny smer ...takze aky je ciel ?
@subartic tak to je veľmi zvláštna firma co to je štátna správa?
@misanthropicdann nie nie je to štátna správa . Ale ak raz máš strednú školu , nikdy nebudeš ani audítor , ani daňový poradca , ani znalec v oblasti účtovníctva ani nedosiahneš kvalifikovaný stupeň účtovník expert alebo správca konkurznej podstaty. A to sú tie vyššie úrovne .
@jurajdrobny__ nie,nie je absolutne potrebna VS

Jednoznačne. Konkurencia je obrovská. Na trhu práce iba s OA to za týchto čias budeš mat veľmi náročné.