Kam na vysokú školu pre študentov z Prešova?
Ahojte , som maturantka v tomto roku 2025☺️
Študujem SŠ - Obchodná akadémia ✨
Veľmi dlho som premýšľala nad VŠ - vysoká škola … no stále som si nenašla niečo čo by ma zaujalo natoľko , aby som si povedala , ANO ! Toto !
Chcela som pegecku … ale kvôli zdravotným problémom nemôžem …
Môj druha možnosť je nejaká ekonomická škola … nejaké vedenie a riadenie ľudí .. to by ma asi bavilo , nechcem celý život sedieť po výške na zadku . A známky mám 1,2. Som dobrý študent .
Skolu chcem v okoli PREŠOVA , KOSICE NIE!
Vopred dakujem za radu , ak máte s niečím skúsenosti , podelte sa s nimi a pomôžte mi prosim !🩷
Ďakujem
my ti máme hľadať školu ? a čo keby si sama hľadala, však otvor notebook a ideš.
aj na vš je samoštúdium
Ja mam obchodnú akadémiu, tiez som zmaturovala na jednotky. Vs vybrata ekonomicka automaticky a nezivim sa tym. Dorabala som si pegecku ale uprimne, byt mladou uvazujem inak. V skolstve je to utopia. Všetky kolegyne su vyhorete kvoli nastaveniu systemu.
@zmrzlinka2021 preco by mala pozerat Česko...? Na Slovensku mame veľa kvalitných a dobrých vysokých škôl. Má z čoho vyberať.
@andreakotesova chcem niečo blizko domu , keďže na ss som každý deň dochadzala hodinu… a na internat ísť nechcem… ak ma niekto skúsenosti z PO nech napíše ☺️
@miki1230 ja som studovala na UNIPO 🙂 A teraz pracujem na UNIZA 😁
@miki1230 máš také naivne predstavy maturantky...ok,máš na to nárok.
Ake su asi "v okolí Presova" VS? No tie v Presove a v KE. Preco nie KE? Kvoli kvalitnemu vzdelaniu by si snad tie Košice zvládla, nie?
A "nechcem sediet po VŠ na zadku" znamená co presne? Nechceš sediet v kancelarii? A ako inak chceš menezovat ludi?
A studovat VŠ znamená aj získat rozhlad, samostatnost, zodpovednost. Znamená to aj odstrihnut sa od rodiny, skúsiť bývat sama - na intraku alebo zdielanom byte. Takže tvoja vysnena škola može byt kludne aj v ČR, ale nepojdes tam, lebo chceš chodit niekam do hodiny cesty do mámy?
Ja som takto študovala žurnalistiku 🙂
@miki1230 hmmmm, čo to fyzioterapeutka? V Prešove je Prešovská univerzita, kde môžeš študovať fyzioterapiu a ergoterapiu. Ak fyzioterapeutka sa vieš uplatniť v mnohých centrách, liečebnach, kúpeľoch....Môžeš riadiť popri tom svoj team, máš urcitu zodpovednosť, chvíľkami aj sedíš na tom zadku 🫣, chvíľkami si v teréne pri cvičiacich....A časom si môžeš aj svoje fitko zriadiť 👍
Prečo nemôžeš kvôli zdravotnému stavu pegecku? Šak tam sa nič také nerobí - ak myslíš napríklad telesnú, tak to sa dá zvládnuť a nemáš ju každý semester. A pedagogika no.... akože je predpoklad že ťa bude treba vždy, ale plat a systém 😶😶😶
@miki1230 ak nie si schopná prejsť do iného mesta aby si mala to "ONO" o ktorom sama píšeš že ho nevieš nájsť tak na tú výšku prosím nechoď. Nemusia to byť Košice môže to byť Žilina ( dobrá výška) alebo ČR kam tí chodí priamy spoj dokonca ( Ostrava, Olomouc, Praha) to sú už vysoké školy ktoré majú nejaké meno a nemáš tam 5 a pol odboru ako v Prešove. Otvor oči zamysli sa čo od tej vysokej školy chceš a potom vyberaj. Keď chceš teda zostať len v Prešove pozri sa čo tam máte a prípad vyriešený. Nemáš nad čím rozmýšľať pochybujem že by tam toho bolo nejak veľa.

@miki1230 co je to pegecka? Pedagogika?