Kam študovať po strednej zdravotníckej škole?
Ahojte, som chlapec, tento rok maturujem a neviem co ďalej. Určite nie medicínu, na to nemám známky, ledva to dávam na trojky aj to sa musím extrémne učiť. Ktorý zdravotnivky odbor by bol zaujivavy a dalo by sa dobre platovo zamestnať po ukončení vš? Ďakujem.
alebo mi napadlo este podologia, to ale nie je VS, myslim len nadstavba https://www.zoznamskol.eu/odbor/2413-podolog/
Ak si fyzicky zdatný skús urgentnú zdravotnú starostlivosť
tak asi nič. Vš nie je taká ľahká. Radšej sa zamestnaj
@patka06 tam idú dvaja moji spolužiaci, práveže nie som fyzicky zdatný a nechcel by som chodiť k vážnym prípadom dopravným nehodám
záchranár, fyzioterapeut, masér, zdravotný brat, dentálny hygienik, ošetrovateľ...
@sisska96 ja som šiel na zdr.lebo som nechcel robiť prijímačky z matiky, ale predmety na tejto škole sú strašne pre mňa náročné, teraz mam od 3 roč.vela praxe, takže je to lepšie, na praxi ma to baví, žiadny úkon mi nerobil ani v začiatkoch problém, ale učiť ma až tak nebaví ale nechcem ostať len so ss praktická sestra[ brat]
No len VŠ zdaleka nie je taká ľahká ako stredná, raz dva ťa vyhodia, ak nespravíš skúšky
@nynia ošetrovateľ to by som bol ako displomovany zdr.brat?
Masér alebo fyzioterapeut mi aj mama hovorí, ale masér nie, ja by som radšej ošetroval telo, ako ho masiroval, dotýkal sa. Akože taky dotyk mi nevadí, v dome seniorov som bol u starcekovcov obľúbený, zameriam tlak urobím odber ale masér by som nechceml byť. Pred tým som uvažoval robiť zachranara, ale teraz si myslim ze nehody to by som nedal
Dentálna hygiena, verejné zdravotníctvo, fyzioterapeut, ošetrovateľstvo, radiologicky technik
No ak sa tazko ucis neviem neviem ci das vs, osetrovatelstvo nie je vobec take lahke ako by sa mohlo zdat abi fyzioterapia tam je velmi narocna anatomia a oba smery maju velmi vela predmetov a praxe. O inych odboroch neviem ako to je...
Ošetrovateľstvo budeš sestra (brat) s VŠ,budeš mať titul Bc...ale teda,ja som po zdravotke (este ako asistent zdravotnícky) šla na OŠE,a bol to záhul v niektorých predmetoch..napr.taká biofyzika,biochémia..to základy,čo som mala zo zdravotky boli slabé,čiže to bolo náročné,a to sme ešte mali salámistu vyučujúceho..takže ťažko povedať,ako to budeš zvládať..ae zas,vždy je najdôležitejšia prax,tak mozeš mať aj E-čka zo skúšok,ak budeš v praxi šikovný
Neviem ako na maséra, ale na fyzioterapeuta sú rovnaké fyzické testy ako na urgentnú ZS
Rádiologický technik .
@joesvk to by som si pozrel vďaka aj toho zubného laboranta. A ten r.technik , je to žiadaný odbor myslíte?
Veď si pozri ponuky práce. Ale je tam zvyčajne dosť zastúpených mužov a pravdepodobne nebudeš v čisto ženskom kolektíve.
Zubného laboranta môžeš robiť aj po skončení svojej strednej školy. Niektorí zubári ťa zamestnajú aj s tvojou strednou školou.
Optický technik. Záleží zrejme aj odbor aký študuješ na strednej
Pri štúdiu radiologickeho technika sa priprav aj na fyziku a teda predpokladám že s ňou spojene aj výpočty. Keďže ti nejde moc matika, tak neviem…Skôr by som skúsila tu dentálnu hygienu
Teraz mam odbor praktická sestra
@joesvk dobre ponuky si pozriem to som nevedel takto uvidím volne miesta aké suv ponuke
@brrunetkaa to by som nvm ci zvládol, ja by som chcel ľahký odbor, budem musieť ísť na internát lebo tu nie sú vysoké školy aby som to zvladal
@janaspa optického technika som odbor nenašiel pod pod .inisterstvom zdravot.
Pozri sa , treba si povedať pravdu. Máš 3ojky (ledva) tak načo sa hrabes na vysokú?? Nechceš ostať len so sš ,ale nechceš sa učiť. Tak buď zaber,doucuj sa ,makaj ,aby si mal lepšie známky alebo si prixnaj,že keď na to nemáš tak zbytočne neries vysokú. Nechcem byť zlá,ale takýchto odborníkov tu máme dosť,ktorí ledva prešli aj tu vs,ale v živote sú neuplatnitelni.
alebo aj optometrista https://moyzeska.sk/index.php/diplomovany-optom...
ten opticky technik bude asi optometrista
potom mi napadlo este zubny laborant a vyrabat protezy, ale na to treba zaludok, lebo tam ti budu chodit ludia bez zubov a so strasnym chrupom
ale aj ten optometrista tam si vies otvorit optiku a zubny laborant alebo zubny technik zase tiez svoju prax
ale zase ak teraz citis, ze toto nezvladas, tak neviem, ci tieto studia budu najlahsie, mozno este tie, co su ako stredoskolske studia a nadstavby, ale VS je uz urcite narocnejsia

tak ak to ledva davas na trojky, neviem z akych predmetov, ci matika, jazyky, alebo skor odborne predmety, tak podla toho by som sa zariadila. Mozes ist mozno studovat fyzioterapiu, alebo ak si zdatny z telesnej tak ucitelstvo telesnej a mozno biologie, ak ta ti ide, alebo chemie (to ale nie je medicinsky odbor)