Kde na Slovensku študovať logopédiu externe?
Kde na Slovensku je možné študovať logopédiu externe magisterský stupeň? Okrem BA, pretože som z východu.
Ak dobre viem, logopédia sa dá u nás študovať len v Bratislave a len ako denné štúdium.
Ako píšu vyššie, len BA a len denne. To, že si z východu nemôže byť problém, ak chceš študovať. Tak ako napríklad kto chce byť veterinár, nerieši, že musí z Bratislavy či zo Skalice odísť študovať do Košíc.
Len na komenskeho a len denne studium.
Nikde inde ako v BA a len denne, spojené štúdium (nie Bc a Mgr, celých 5 rokov Mgr)
@melanta
@queen_mary
@vladi4444
Inak, len tak na okraj. Už pred rokmi, keď som študovala v Prešove, sa hovorilo, že Prešov veľmi stál o to, aby mohol mať na svojej pôde tento odbor. Jedna naša docentka zo špec.pedagogiky sa vyjadrila, že
"bojujú, ale Bratislava si ho nechce pustiť". Škoda, logopédov je žalostne málo.
@melanta no môže keď už mám 29 a denné dávno za sebou
logopedia len interne, ak to chces, tak potom jedine vzdat sa prace a studovat, mam ziacku, co najskor vystudovala pravo a v 30-tke zacala studovat medicinu aj s jednym dietatom
Tak mozes studovat za plnu uhradu. Fakty su fakty a niet inej cesty.
a da sa jedine na UK, pedagogicka fakulta, beru 20 uchadzacov
@petronelag klinicka logopedia len v BA, nikde inde
@vlucifuk áno, ja sa s týmto problémom stretávam. Ako špeciálny pedagóg mam aj štátnicu z logopédie, viem s deťmi robit cvičenia na rozvoj jazykových rovín, aj vyvodzovat hlásky avsak nemôžem, logopedi si to nechcú pustiť. Vela kolegov to robi "na tajnása" a mne to pride tragikomicke, nakolko logopedov je zalostne malo a maju obrovské cakacky. Kedysi stačilo pre špeciálnych pedagógov dvojročné rozsirujuce štúdium. No uvidíme do budúcna.

Logopédia sa neštuduje externe nikde na SR, len denné štúdium, to je na viacerých pedagogických fakultách. A býva tam prihlásených uchádzačov niekoľkonásobne viac, ako môžu zobrať.