icon

Keď začnem študovať na vysokej škole, budem mať 31 rokov

25. jún 2025

Zdravím. Možno hlúpa téma, no celkom dosť nad tým rozmýšľam. Chystám sa si robiť vysokú školu externe popri deťoch. Mám 30 v začiatku štúdia budem mať 31. Svokra (zrejme ma nemá veľmi v láske) mi povedala že keby je na mojom mieste tak sa cíti hlúpo v takom veku nastupovať na školu. Len som sa zasmiala a povedala som jej že veď mám preboha 30 nie 60. Vraj na vysoké školy chodia dievčatá hneď po skončení strednej. Podľa nej budem najstaršia.🙈🤦🏻‍♀️..len by ma zaujímalo zo zvedavosti, čí sa nájde ešte niekto kto si myslí tak podobne ako ona. 🤔🙈

Strana
z2
nominka86
26. jún 2025
@vandavision

Dnes mám promócie po piatich rokoch štúdia 😁 mám 37 a áno som jedna z najmladších v triede

@vandavision gratulujem❤️

biancarv
26. jún 2025

Teraz som skončila prvý rok externého štúdia na VŠ a mám 38 rokov. 😀 Mám aj oveľa staršie spolužiačky. V triede sme od 20 do 51 rokov. Takže naozaj rôzna vzorka. Najviac je nás 30tníkov. Ty si mladá. Prajem veľa úspechov. 😊

natalia912
26. jún 2025

Začala som študovať tesne pred 30kou a spolužiak mal 60 🙂 sme sa smiali, že keď dostudujeme môže ísť spokojne do dôchodku 😁

autor
26. jún 2025
@barborka2_2

Kopla by som svokru so zadnice. Ja mám kamarátku ktorá je na dennom štúdiu a majú spolužiačku, ktorá má 43 rokov. Nikto sa nad tým nepozastavuje. Na vzdelanie nie je nikdy neskoro. Naopak by si niektorí mohli od teba brať príklad. Držím palce. Zo zvedaavosti, na aký študijný program sa chystáš? 😊

@barborka2_2 ďakujem🙂...ošetrovateľstvo

azalk
27. jún 2025

Stará kecá

cacianka
27. jún 2025
@sonina1_

Som 43 ročná "mladica" a do školy som sa prihlásila v minulom roku. Baví ma to, miestami nie a často si i nadávam. Som však na seba nesmierne hrdá a ak sa to niekomu nepáči tak ma môže MILOVAŤ. 😆

@sonina1_ upresnim - môže ma bozať v ri.ť 🤣😇

mommynka
27. jún 2025

Ahoj, začala som externe v 29 a bola som druha najmladsia medzi spoluziakmi🙂 viacerí uz mali po 50tke, takže smelo do toho. Drzim palce🍀

maya_hi
27. jún 2025

Svokra je očividne znalá problematiky 😏

marianna621
29. jún 2025
@patress112

@marianna621 wau, krásny príbeh, čo si vyštudovala, ak sa môžem spýtať? 😊

@patress112 Zdravím.Ďakujem.
Študovala som ako detská sestra neonatológiu.
Intenzívnu ošetrovateľskú starostlivosť novorodencov.

lucianka01
29. jún 2025

Svokru nepočúvaj. Ja som si v 40-ke podala žiadosť na SSOŠ pedagogickú (externé štúdium - to som teraz v júni skončila). Moja 40 bol nejaký zlom, kedy som sa rozhodla splniť si sen a vybrať sa inou cestou. Neľutujem. V septembri nastupujem na VŠ (externé štúdium). Netvrdím, že to bude prechádzka ružovou záhradou popri deťoch, rodine, domácnosti... Ale to zvládneš. Podstatné je, aby si mala podporu u manžela.

kikulienkadd
29. jún 2025

Ahoj, síce si dorábam "len" 2r doplnkové štúdium po VŠ, ale minulý rok som ako externistka chodila na prednášky s dennými študentami. Začala som ako 43r... Najprv to bolo čudné,ale po pár prednáškach som tam stretla kamaráta, ktorý je ešte starší odo mňa. Môže ti to byť jedno,čo si svokra myslí. Budeš mať VŠ, asi ti aj trošku závidí... Smelo do toho,nech sa ti všetko vydarí!

monci5
30. jún 2025

Dobrý deň, ja som začala v 48 rokoch, po asi 12 rokoch naberania odvahy. Skončila som minulý rok v 53 rokoch. Vôbec neľutujem, najkrajšie obdobie obdobie môjho života. Nové vedomosti, super spolužiaci, zážitky. Držím palce v štúdiu a vytrvalosť!

patress112
1. júl 2025
@monci5

Dobrý deň, ja som začala v 48 rokoch, po asi 12 rokoch naberania odvahy. Skončila som minulý rok v 53 rokoch. Vôbec neľutujem, najkrajšie obdobie obdobie môjho života. Nové vedomosti, super spolužiaci, zážitky. Držím palce v štúdiu a vytrvalosť!

@monci5 Wau, pecka 😍😊 čo ste študovali? 😊

monci5
1. júl 2025
@patress112

@monci5 Wau, pecka 😍😊 čo ste študovali? 😊

@patress112 bola to síce "len" sociálna práca, ale veľmi sa mi páčila a ani s pamäťou nebol problém, dokonca som mala najlepšie známky na štátniciach. Netreba mať zo všetkého strach som zistila.

patress112
1. júl 2025
@monci5

@patress112 bola to síce "len" sociálna práca, ale veľmi sa mi páčila a ani s pamäťou nebol problém, dokonca som mala najlepšie známky na štátniciach. Netreba mať zo všetkého strach som zistila.

@monci5 wau, tak to je pecka, gratulujem!!!

kabyko
1. júl 2025

My sme mali na to externom štúdiu aj pani, ktorá keď ho končila išla v tom roku ešte do dôchodku..

Strana
z2