Koľko SOČ prác možno odovzdať za rok?
Ahojte, dcéra chce ísť robiť SOČku o rok kvôli bodom na výšku ale ešte stále sa nerozhodla čo chce študovať respektíve kde. Neviete či môže za jeden rok odovzdať viac ako jednu prácu v rôznych odboroch?
Vyzerá, že slečna to má premyslené - to je skvelé. Niektorým mojim žiakom umiestnenie na krajskom a celoslovenskom kole významne pomohlo pri prijatí na VŠ.
Ja som robila dve, bola za to o stupen lepšia známka. Na jednej som pripísala spolužiačku. Ucitel nerobil so mnou nič, ale otec bol vedec a vs profesor, takze ten má naviedol a témy so mnou spracoval. Ako sa pise vyššie, okresné kolo bolo problem. Lebo v rovnakom čase sa mali prezentovat obe prace, na tu jednu som poslala spolužiačku, pripravila jej prezentáciu v power pointe a ona si to ani neprecitala, takze tak to aj dopadlo🤣🤣🤣 našťastie tam vyučujúca nebola a mali sme z chémie o stupen lepšiu znamku🤣🤣🤣 ale teda, bolo to už skoro 20 rokov dozadu
@tramtada31 ja som tiež robila na biologiu tiež asi 20 rokov dozadu ale mne vtedy nepovolili ísť aj z chémie ale všeličo sa pomenilo tak sa tu pre istotu pýtam
@kukuratko aj moja druha praca bola z biológie, dokonca si aj pamatam tie témy. Bio-Biopotraviny vs geneticky modifikované potraviny (v tom čase celkom prelomové 😀 a z CH organoleptické vlastnosti v potravinach. A pamatam si aj iné práce, ako elektronické archivovanie dokumentov (čo sa mi zdalo blbosť a teraz už mnohe inštitúcie tak fungujú😀). U nás z gympla nešiel nikto, nebolo ani skolske kolo, rovno okresné, tak podľa mna boli radi, že vôbec niekto chcel ist, preto aj nedavali limity, a preto aj ten deal, že o stupen lepšia známka bol neskutočný, ale uznavam, že to bol celkom prepadák, hlavne tá spoluziacka😀 ale na VŠ som už ŠVOČ vyhrala, tak na niečo to bolo dobre, si to na strednej aspoň vyskusat.
Môže robiť aj viac prác. Najprv je školské kolo, potom krajské a na záver celoštátne. Na krajskom získavajú certifikáty všetci. Prví dvaja postupujú do celoštátneho. Na krajskom nie je problém urobiť harmonogram tak, aby neboli kolízie. (som v komisii)
Slečne držím palce, ak chce robiť dve SOC, tak je výnimočná, hlavne nech si dá pozor na dodržanie štruktúry práce (pokyny sú na siov.sk) a najdôležitejši faktor v hodnotení je využitie pre prax. Kompilaty a AI texty nemajú hodnotu.

Žiak môže byť autorom aj viacerých prác. Nie som si ale úplne istá, či sa to dá urobiť kvalitne. Ja som so svojimi žiakmi na sočkách makala celý školský rok. A tiež je tu fakt, že prezentácie na okresných kolách idú súbežne vo viacerých triedach, mohla by to byť kolízia, ak by boli práce v rôznych odboroch. To by ale asi zohľadnili a časy prispôsobili.