icon

Kombinácia externej pedagogiky a materskej

lenmojavec
6. sep 2025

Kôli práci si doplňujem vzdelanie.Práve som nastulúpila na pedagogickú externe do Ba.Som z Palárikova avšak som v prvom trimestry.Termín mám v marci.Zaujíma ma či viete ako postupovať ak po narodení dieťatka nechcem prerušiť štúdium či som nieako ako mamička zohľadnocana pri vymeškaní.Teóriu mám každú sobotu .Ďakujem pekne za každú odpoveď ak teda ste alebo poznáte niekoho kto je v rovnakej situácii.

Strana
z2
januska12323
6. sep 2025

Dohodneš sa s vyučujúcimi.

eviq
6. sep 2025

@lenmojavec fakt pedagogickú? Snáď tam mate aj gramatiku, lebo tvoja gramatika do školy k deťom nepatrí.

summer23456
6. sep 2025

A učiteľky už nemusia vôbec vedieť gramatiku? Toľko chýb v pár riadkoch ..

anonym_ae0cea
6. sep 2025
@summer23456

A učiteľky už nemusia vôbec vedieť gramatiku? Toľko chýb v pár riadkoch ..

@summer23456 nie žiaľ nemusia, môžu kľudne mať aj rečové vady ako račkovanie a podobne, nemusia mať ani rady deti dokonca. Čo by sme ale aj očakávali. Kopu nervov, prachov malo, zle nastavený vzdelávací systém. Malokto čo si váži sám seba a má patričné vlohy pôjde robiť práve toto povolanie v dnešnej dobe ...

lenmojavec
autor
6. sep 2025
@eviq

@lenmojavec fakt pedagogickú? Snáď tam mate aj gramatiku, lebo tvoja gramatika do školy k deťom nepatrí.

@eviq možno je ale ľudskosť a empatia toho mám na rozdávanie čo sa o tebe povedať nedá .Ja tu nezabíjam nudu.Prajem pekný deň a končím doterajší rozhovor.

kacena4
6. sep 2025

u nas netolerovali neucast kvoli dietatu spoluziacky bud chodili s detmi alebo im ich niekto varoval. musis si to zabezpecit

eviq
6. sep 2025
@lenmojavec

@eviq možno je ale ľudskosť a empatia toho mám na rozdávanie čo sa o tebe povedať nedá .Ja tu nezabíjam nudu.Prajem pekný deň a končím doterajší rozhovor.

@lenmojavec ľudskosť a empatia je skvelá a mam jej veru aj ja dosť, ale nemá to nič spoločné s tým, že ty chceš robiť učiteľku - ako píšeš aj v inej svojej téme. Keby mi prišla takto napísaná správa od učiteľky mojho dieťaťa, tak obratom to riešim. Ja tiež nejdem plombovat zuby, pretože to jednoducho neviem. Tu vôbec nejde o ľudskosť a empatiu.

lenmojavec
autor
Autor odpoveď zmazal
lenmojavec
autor
6. sep 2025
@kacena4

u nas netolerovali neucast kvoli dietatu spoluziacky bud chodili s detmi alebo im ich niekto varoval. musis si to zabezpecit

@kacena4 myslela som,že tu nájdem niekoho kto bol na tom rovnako.

anonym_f2b4b7
6. sep 2025
@lenmojavec
Odpoveď bola zmazaná

@lenmojavec je smiešne vyťahovať tu ľudskosť, empatiu a neviem čo ešte. Nič to nemení na fakte, že tvoja gramatika je tragická a o to tragickejší je fakt, že študuješ na pedagogickej škole.

anonym_c4eb1d
6. sep 2025
@lenmojavec

@kacena4 myslela som,že tu nájdem niekoho kto bol na tom rovnako.

@lenmojavec moja spolužiačka sa zúčastňovala všetkých seminárov a prednášok. Cez prestávky odbehovala za drobcom, ktorý bol zatiaľ s oteckom. Možno ak vymeškáš raz, bude to ok, každému sa môže stať. Záleží od vyučujúcich.

anonym_73731c
6. sep 2025

Empatia je veľmi dobrý základ pre učiteľku, ale čo sa týka toho pravopisu, tak celkom záleží na tom, čo konkrétne budeš učiť. :D

janai1
6. sep 2025

@lenmojavec tvoja škola nemá študijné oddelenie?

alenka7777
6. sep 2025

Študovala som v BA na Pedagogickej fakulte UK. Spolužiačka chodila na všetky prednášky aj semináre, zatiaľ jej niekto vonku strážil dieťa.

anonym_c0baac
6. sep 2025

@lenmojavec To naozaj už do školstva pôjde ktokoľvek? Ja neverím vlastným očiam, keď toto čítam.

lenmojavec
autor
6. sep 2025
@anonym_73731c

Empatia je veľmi dobrý základ pre učiteľku, ale čo sa týka toho pravopisu, tak celkom záleží na tom, čo konkrétne budeš učiť. :D

@anonym_73731c nebudem učiteľka na základnej ani strednej a už vôbec nie na vysokej škole.Len predmet diskusie mal byť o niečom inom .

anonym_c0baac
6. sep 2025
@lenmojavec

@anonym_73731c nebudem učiteľka na základnej ani strednej a už vôbec nie na vysokej škole.Len predmet diskusie mal byť o niečom inom .

@lenmojavec Aj v MŠ je potrebné ovládať pravopis a štylistiku. Budes písať oznamy rodičom, diagnostiku, atď.

luccys
6. sep 2025
@eviq

@eviq "Nieako"🙄

lenmojavec
autor
6. sep 2025
@janai1

@lenmojavec tvoja škola nemá študijné oddelenie?

@janai1 Sam9zrejme,že áno ale nechcem to riešiť hneď aby som už teraz pri nástupe nemala nálepku,to je tá tehu ktorá už pri nástupe rieši vymeškávanie atď.

anonym_ed630e
6. sep 2025
@anonym_c0baac

@lenmojavec To naozaj už do školstva pôjde ktokoľvek? Ja neverím vlastným očiam, keď toto čítam.

@anonym_c0baac
Poznám podobné prípady, učiteľka MŠ si musela robiť externe výšku, hľadala knihu k svojej práci, dostala ju do ruky, ale že to nie je o tom čo ona potrebuje.
Samozrejme názov knihy nebol názvom jej práce, tak som jej otvorila knihu, ukázala obsah tam som našla tému ktorú potrebuje a dala úlohu nech si naštuduje danú kapitolu.

Iná učiteľka, si dala vypracovať diplomovku do školy, známa si takto privyrábala písaním prác, ale nevedela robiť grafy tak chcela nech jej urobím koláčové grafy, ale učiteľka jej nevedela odpovedať na otázku či chce 2D/3D plošné/priestorové nechápala čo to je, tak zisťovala u školiteľky aký graf má byť.

Pri tých grafoch mala aj takú tabuľku kde bola otázka s viacerými možnosťami odpovede, takže jej v tabuľke vychádzal koláč s celkovým súčtom vyše 300%
Muselo sa jej vysvetliť, že toto nemôže ísť do koláčového grafu, ale stĺpcového a celý koláč môže mať len 100%.

tundra
6. sep 2025
@anonym_ed630e

@anonym_c0baac
Poznám podobné prípady, učiteľka MŠ si musela robiť externe výšku, hľadala knihu k svojej práci, dostala ju do ruky, ale že to nie je o tom čo ona potrebuje.
Samozrejme názov knihy nebol názvom jej práce, tak som jej otvorila knihu, ukázala obsah tam som našla tému ktorú potrebuje a dala úlohu nech si naštuduje danú kapitolu.

Iná učiteľka, si dala vypracovať diplomovku do školy, známa si takto privyrábala písaním prác, ale nevedela robiť grafy tak chcela nech jej urobím koláčové grafy, ale učiteľka jej nevedela odpovedať na otázku či chce 2D/3D plošné/priestorové nechápala čo to je, tak zisťovala u školiteľky aký graf má byť.

Pri tých grafoch mala aj takú tabuľku kde bola otázka s viacerými možnosťami odpovede, takže jej v tabuľke vychádzal koláč s celkovým súčtom vyše 300%
Muselo sa jej vysvetliť, že toto nemôže ísť do koláčového grafu, ale stĺpcového a celý koláč môže mať len 100%.

@anonym_ed630e wau😂😂😂

martamasarova
6. sep 2025

@lenmojavec tie ženy tu si nevšímaj.... Závidia. Ja som študovala pred 2rokmi. Normalne prvý semester odchoď, sprav skúšky, nastup na druhý semester a jednotlivo dohodni s vyučujúcimi. Ja som mala šťastie že boli zlatí... Ak nie sobotu partner určite zvládne. Veľa šťastia

lenmojavec
autor
6. sep 2025
@martamasarova

@lenmojavec tie ženy tu si nevšímaj.... Závidia. Ja som študovala pred 2rokmi. Normalne prvý semester odchoď, sprav skúšky, nastup na druhý semester a jednotlivo dohodni s vyučujúcimi. Ja som mala šťastie že boli zlatí... Ak nie sobotu partner určite zvládne. Veľa šťastia

@martamasarova Dúfam.Už teraz mám stres z toho ako to doriešim.Mrzí ma, že sú stále v spoločnosti ľudia ktorý sú takto toxicky.

anonym_e1bff4
6. sep 2025
@lenmojavec

@martamasarova Dúfam.Už teraz mám stres z toho ako to doriešim.Mrzí ma, že sú stále v spoločnosti ľudia ktorý sú takto toxicky.

@lenmojavec ako nehnevaj sa, ale tá tvoja gramatika je fakt hrôza.

cacianka
6. sep 2025

Baby už toľko nepichajte, veď preklepy sa votrú.
Aj keď ako žena s maturitou by mala gramatiku lepšie ovládať, a keď potrebuje zvýšiť vzdelanie, tak asi kozmetička podlahovej krytiny nebude...

anonym_e1bff4
6. sep 2025
@cacianka

Baby už toľko nepichajte, veď preklepy sa votrú.
Aj keď ako žena s maturitou by mala gramatiku lepšie ovládať, a keď potrebuje zvýšiť vzdelanie, tak asi kozmetička podlahovej krytiny nebude...

@cacianka preklepy, čiarky, nominativ množného čísla atď? Akože toto nie sú preklepy...

cacianka
6. sep 2025
@anonym_e1bff4

@cacianka preklepy, čiarky, nominativ množného čísla atď? Akože toto nie sú preklepy...

@anonym_e1bff4 naozaj má veľa chýb , ale nemusíme byť hnusné

anonym_e1bff4
6. sep 2025
@cacianka

@anonym_e1bff4 naozaj má veľa chýb , ale nemusíme byť hnusné

@cacianka ok, ale ísť učiť a nevedieť základné veci z gramatiky? Dnes už fakt ide za učiteľku hocikto a potom to tak vyzerá. Nielenže na to nemajú rozumovo, ale ani vzťah k deťom. Veľa ľudí ide do školstva preto,lebo na to nie je ťažké štúdium a zvlášť do škôlky, stačí Bc. a si pani učiteľka🤔

cacianka
6. sep 2025
@anonym_e1bff4

@cacianka ok, ale ísť učiť a nevedieť základné veci z gramatiky? Dnes už fakt ide za učiteľku hocikto a potom to tak vyzerá. Nielenže na to nemajú rozumovo, ale ani vzťah k deťom. Veľa ľudí ide do školstva preto,lebo na to nie je ťažké štúdium a zvlášť do škôlky, stačí Bc. a si pani učiteľka🤔

@anonym_e1bff4 je to smutné že má fakt veľké medzery, až zúfalé, len to obhajuje že deti v MŠ nejde učiť písať a gramatiku. A to je 😭

anonym_c0baac
6. sep 2025
@martamasarova

@martamasarova Čo mám závidieť? Že bude tehotná študovať? Že ako matka o chvíľu tretieho dieťaťa nemá poriešenú pracovnú sféru? Že má horší písomný prejav ako deti na základke? Tak to heeeej, závidím.

Strana
z2