icon

Kto platí školné pri externom štúdiu ošetrovateľstva?

stastna_mama_
19. aug 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako to funguje externe štúdium, mám dohodu o podmienkach zvýšenia kvalifikácie so zamestnávateľom ale neviem ako chodí školné či to platí zamestnávateľ alebo si hradím semestre sama. Som myslela že keď mám dohodu o podmienkach zvýšenia kvalifikácie tak mi to hradí zamestnávateľ všetko a ja nič neriešim.
Ďakujem krásne

aliziana
19. aug 2025

@stastna_mama_ a čo máš teda v tej dohode napísané? Ak to má platiť zamestnávateľ, tak to tam bude, nie? Resp. mala si na tom trvať, ak Ťa on do toho nútil...

mogaa
19. aug 2025

bolo to potrebné k práci ktorú vykonávaš? zamestnávateľ ti to platiť nemusí ak to nepotrebuješ k práci a na externé štúdium si sa prihlásila sama a dobrovolne

kacena4
19. aug 2025

ak mas platenie zahrnute v dohode plati ten ako ste sa dohodli. ak to nemate platíš ty alebo si vybav dodatok ak ti bude chciet preplacat skolne

lubkavargova1
19. aug 2025

vsetko je tak ako mas v dohode o zvysovani si kvalifikacie a ci ti laicky povedal "podpisoval" prihlasku...ale predpokladame ze nie, a tak ti len povedal,ze musis si urobit skolu,aby si mala na nejaku poziciu kvalifikaciu. Max co ti moze/nemusi je dat "studijne" volno na prednasky a skusky ale aj to nemusi. Vsetko je ta tak ako ste sa dohodli. Vacsinou kazdy na skolu ide dobrovolne, nema/nepotrebuje suhlas od zamestnavatela. A zamestnavatel neplati skolu, kedine ze by si bola na policajnej tam aj zold dostanes...ale tentopripad to nebude evidentne.

anavixy
19. aug 2025

Ked sa “upises” zamestnavatelovi, tak plati on (u nas vtedy aj dni ked si v skole mas preplatene…), ked nie, tak ty. To zalezi od toho, kde pracujes, tam sa treba pytat.