Ktorá vysoká škola je najjednoduchšia na získanie titulu?
kde sa hlási najmenej študentov, škola je bez praxe a nie je tam matematika?
Nemá niekto skúsenosť napríklad z filozofickou fakultou v Trnave štúdium filozofie?
ďakujem
Tak ale filozofia je dosť náročný odbor.
Ja čo mám skúsenosť, tak kvôli titulu si robili sociálnu prácu. Prijímačky len ústny pohovor, dá sa študovať externe a myslím máš titul Bc
@glade22 dakujem. Ta by ma ale asi najviac bavila. Na socialnej praci je podla mna vacsi "natresk" pri prijimani
@glade22 dakujem. Ta by ma ale asi najviac bavila. Na socialnej praci je podla mna vacsi "natresk" pri prijimani
@anonym_autor mozno je natresk ale min polovica sa vyselektuje. Moja kamoska chodila a viem, ze ich zacinalo kvantum a dokoncilo asi 10. Brali tam hadam kazdeho
Sládkovičovo, Dubnica ... to sú asi najväčšie odpady, to bude niečo pre teba.
@anonym_autor akurat, ze potom riskujes, ze ti cela VS bude na nic. Socialna praca a bezpecnostny manazment sa stali odbormi, ktorych absolventi su vyselektovani uz pri triedeni zivotopisu. Prave preto, ze tam si chodia ludia len pre titul a cele studium stratilo pridanu hodnotu.
Ak ti ide len o titul, tak si VS nerob. Strata casu a zdrojov.
Takmer každá okrem medicíny, tech odborov a práva.
V Mekaci beru aj bez titulu
@anonym_autor sociálna práca - sociálne služby a poradenstvo
@anonym_autor ako niekto vyssie pisal Sladkovicovo a podla mna i Trencianska a NR polnohospodska (ale tam je tusim matika prvy rok).
Otazka ale znie, naco ti to bude? Minule som sa bavila s nasou upratovackou vo firme a ma Bc titul zo socialnej prace. Za mna, radsej by som bola kadernicka ale za svojou pracou si stojim a urcujem si cas sama a nie s titulom upratovacka a makam ako das.
Sládkovičovo, Dubnica ... to sú asi najväčšie odpady, to bude niečo pre teba.
@ivka225 v Dubnici je matematika
@anonym_autor ako niekto vyssie pisal Sladkovicovo a podla mna i Trencianska a NR polnohospodska (ale tam je tusim matika prvy rok).
Otazka ale znie, naco ti to bude? Minule som sa bavila s nasou upratovackou vo firme a ma Bc titul zo socialnej prace. Za mna, radsej by som bola kadernicka ale za svojou pracou si stojim a urcujem si cas sama a nie s titulom upratovacka a makam ako das.
@stvura mam dobru pracu pri ktorej s titulom tabulkovo stupnem a odrazi sa to na vyplate. Zaroven mam cas a chut studovat
@summer138 dakujem
@anonym_autor preco si teda nevyberies nieco, co by ta bavilo a obohatilo?
niekedy sa za tu lahku skolu povazovala aj socialna pedagogika v trnave, uplatnenie minimalne, ale "lahky" odbor, je jasne, ze oproti takej medicine ano, ale zo 100 hned v prvom rocniku 20 ludi vypadlo, tiez sme museli splnit aj minimalne poziadavky, aj prax sme mali. ked porovnam to bakalarske studium v trnave s naslednym magisterskym na inej skole a dps, tak ten bakalar bol pre mna najtazsi, magister bol v pohode a dps malina. ale ja som sa v pedagogike nasla.
socialna praca, napr. na alzbete, je tiez povazovana za tu lahsiu skolu, ale pokial ta nezaujima problematika nezamestnanosti a pobobne veci, tak ta to bavit nebude, nejaku teoriu sa treba naucit, tie acka nepadaju len tak ani na alzbete. a tiez viem, ze boli v ramci praxe na luniku 9.
Ešte mi napadla Skalica, kde študoval Boris Kollár, ale vyzerá to, že už ju zrušili. 🤣
socialna praca, napr. na alzbete, je tiez povazovana za tu lahsiu skolu, ale pokial ta nezaujima problematika nezamestnanosti a pobobne veci, tak ta to bavit nebude, nejaku teoriu sa treba naucit, tie acka nepadaju len tak ani na alzbete. a tiez viem, ze boli v ramci praxe na luniku 9.
@anonym_794be0 ja som študovala na UKF Nitra a na sociálnej práci boli dievčatá, s ktorými som bola na intraku - 19 ročné, ktoré si mysleli že cikajú z vaginy a vyberali si tampón pri každom cikaní. Keď skončili ony, skončí podľa mňa fakt ktokoľvek. 😅🙄
@stvura mam dobru pracu pri ktorej s titulom tabulkovo stupnem a odrazi sa to na vyplate. Zaroven mam cas a chut studovat
@anonym_autor a to v tej tvojej dobrej práci ti len tak zvýšia plat za titul z akejkoľvek VŠ, aj keď nebude mať žiadnu súvislosť s odborom, v ktorom pracuješ? No to je teda zaujímavá práca... A keď máš vraj chuť študovať, prečo hľadáš najľahšiu školu a nie takú, ktorá by ťa bavila?
Škola by ťa hlavne mala baviť. Život je príliš krátky na to, aby sme ho trávili niekde len tak...bez istoty,že to má pre nás zmysel. Každá VS sa dá zvládnuť. Vždy je to o prekonaní sa, vytrvalosti, motivácii, zabrat v správnu chvíľu a zvladnes to. Ale pre mňa šikovný človek s remeslom, ktore robí dobre má väčšie uplatnenie ako demotivovany clovek s titulom, ktory si odchodil.
@anonym_794be0 ja som študovala na UKF Nitra a na sociálnej práci boli dievčatá, s ktorými som bola na intraku - 19 ročné, ktoré si mysleli že cikajú z vaginy a vyberali si tampón pri každom cikaní. Keď skončili ony, skončí podľa mňa fakt ktokoľvek. 😅🙄
@summer138 prekvapilo by ťa ako veľa dospelých žien si toto myslí, tie tvoje spolubývajúce neboli zriedkavý prípad, bohužial🥲
@stvura polnohospodarska? napr mechanizacna fakulta?
@zuzana76 ona nechcela s matikou, bavili sme sa o nejakych "ekonomickych"...je tam ta kde sa studuje v anglictine, tam pokila viem nemaju matiku...ale i na mechanizacnej nie je matika 5r ale len mozno dva, ci mylim sa?
@stvura matika nie je, ale je pruznost pevnost plus ine fakt tazke predmety, asi este narocnejsie nez matika
@zuzana76 ona nechcela s matikou, bavili sme sa o nejakych "ekonomickych"...je tam ta kde sa studuje v anglictine, tam pokila viem nemaju matiku...ale i na mechanizacnej nie je matika 5r ale len mozno dva, ci mylim sa?
@stvura ty si napisala polnohospodarska, ale ta ma viac fakult, to nie je uplne lahka skola podla mna, ekonomicke sa nic nespominalo, len teda ano bez matiky, to mozno je agronomicka, ale tusim aj tam nejaka matika a z nej vychadzajuce predmety boli. Mozno este krajinne inzinierstvo.
@stvura matika nie je, ale je pruznost pevnost plus ine fakt tazke predmety, asi este narocnejsie nez matika
@zuzana76 no na tej v anglictine co sa uci urcite matika nie je, ani na ekonomickej fakulte...jasne ze baba zakladatelka sa na mechaniku nepytala - to je detto ako s tou Dubnicou, da sa tam studovat i automatizacia a elektrotechnika kde zrejme matika je ale ona by si vybrala nejaky ucitelsky smer kde rychlo ziska bez namahy titulovku. Urcite je natolko chapava a otazka neznela na konkretnu fakultu ci smer, len univerzitu.
@zuzana76 no na tej v anglictine co sa uci urcite matika nie je, ani na ekonomickej fakulte...jasne ze baba zakladatelka sa na mechaniku nepytala - to je detto ako s tou Dubnicou, da sa tam studovat i automatizacia a elektrotechnika kde zrejme matika je ale ona by si vybrala nejaky ucitelsky smer kde rychlo ziska bez namahy titulovku. Urcite je natolko chapava a otazka neznela na konkretnu fakultu ci smer, len univerzitu.
@stvura ved preto pisem, ze polnohospodarska urcite nie je lahka na ziskanie titulu, pisala, ze filozofia by ju bavila, cize je asi cisto humanitne zamerana
@stvura ty si napisala polnohospodarska, ale ta ma viac fakult, to nie je uplne lahka skola podla mna, ekonomicke sa nic nespominalo, len teda ano bez matiky, to mozno je agronomicka, ale tusim aj tam nejaka matika a z nej vychadzajuce predmety boli. Mozno este krajinne inzinierstvo.
@zuzana76 agronomická fakulta už neexistuje nejakých 20 rokov, na SPU je matematika min. v 1. ročníku a na fakultu krajinného inžinierstva bola mat. dokonca na prijímačkách.
No takto sa to nedá vyberať. Každá VŠ je ťažká. Na každej sa musíš učiť. Čo je ľahšie, je dištančné štúdium, ktoré si platíš. ... Resp. vo všeobecnosti, ... budú skôr naklonení k tomu, ťa nenechať "prepadnúť", keď si si štúdium zaplatila. Resp. ide o súkromnú školu.
@zuzana76 agronomická fakulta už neexistuje nejakých 20 rokov, na SPU je matematika min. v 1. ročníku a na fakultu krajinného inžinierstva bola mat. dokonca na prijímačkách.
@zuzanaam ved ja cely cas pisem, ze SPU nie je lahka skola, ze tam matika alebo pribuzny odbor bude pocas studia, stvura ju odporucala ako lahku skolu.

Tak ale filozofia je dosť náročný odbor.
Ja čo mám skúsenosť, tak kvôli titulu si robili sociálnu prácu. Prijímačky len ústny pohovor, dá sa študovať externe a myslím máš titul Bc