icon

Ktoré vysoké školy sa dajú študovať online?

e_owyn
11. feb 2022

Ahojte, mam 29r, ukoncene maturitne vzdelanie. Nejaky ten cas uz rozmyslam nad studiom vysokej skoly, no doteraz som sa k tomu "nedokopala". Pravdupovediac, neviem kde a co konkretne.. Avsak,zaujalo ma online studium, ktore niektore vysoke skoly ponukaju. Ake s tym mate skusenosti ?

Strana
z2
kozova87
11. feb 2022

Jezis mysli ozaj online je v Trencine takato skola,ale nie je to take jednoduché ako sa zdá,školné je veľmi vysoké,denne budeš dostávať toho mrte,čiže zaberie ti to aj 4 hodiny a na niektoré prednášky budeš musieť ísť aj taj,cez deň sa zapájať do živých diskusii,zatiaľ čo som čítala ,málo kto to dokončil

kozova87
11. feb 2022

@ibrunova baby na vsm stoji semester skoro 5000€,v uSA okolo 15000€,asi treba byt nohami pri zemi

ibrunova
11. feb 2022

@kozova87 no ja som 😂

kozova87
11. feb 2022

@ibrunova radsej normalne externe chodit toto je ovela ovela narocnejsie ,neviem co ta holka spekuluje

snowwhite211
11. feb 2022

@e_owyn vsm v bratislave som vystudovala online. Sice uz je to zopar rokov, ale kebyze si mam este raz vybrat vysoku skolu, tak by som nemenila. Mne osobne online vyucba vyhovovala(ked to porovnam s externym studiom na ekonomickej univerzite). Vedela som si pocet predmetov rozlozit podla seba pocas roka. Ako aj svoju aktivitu pocas tyzdna na jednotlivych predmetoch. Niektore zabrali viac casu, niektore menej. Celkova znamka sa skladala z roznych aktivit(diskusne prispevky, pripadove studie, skusky,…), kazda mala stanovene percenta. Dalsia, pre mna vyhoda, skusky z predmetov boli pisomne. Ustne skusky povazujem za neobjektivne. Za cele studium som mala asi len dve ustne skusky. So spoluziakmi sme sa stretavali aj mimo skoly, nie len na skuskach alebo v online priestore. Urcite to ale nie je pre kazdeho.

lula3108
11. feb 2022

Ja prave studujem na vsm online formu a pred par rokmi som si urobila externe vikendovo inu skolu (tiez sukromnu) a neda sa to casovo porovnat. Vsm naozaj zabera ovela viac casu, je potrebne pridavat prispevky, zapajat sa do diskusii, na kazdy predmet seminarnu pracu a priebezne skusky. Nemozes davat prispevky len v jeden den lebo idu percenta dole, takze ziadne take ze len vikendy si porobis nieco. Externa firma je jednoduchsia, sice si odsedis prednasky ale mas len zapocet a max k tomu skusku a to je vsetko, ziadne ulohy ziadne diskusie a takmer ziadne seminarky (mozno raz za semester vynimocne). Vsm je dobra skola, paci sa mi ze je rozdelena na trimestre takze ti to rychlejsie prejde ale casovo to je naozaj narocne. Tolkokrat sa vecer po praci strhnem ze boze este skola😂

denka259
11. feb 2022

Ahoj, zahraničné univerzity mávajú bežne online programy. Ja som napríklad vyštudovala kmeňové bunky a regenerativnu medicínu na University of Bristol, denné magisterské štúdium, celé online - štátnice boli prezenčne a trvali dva týždňe - každý deň záverečná skúška z jedného predmetu a posledný deň obhajoba diplomovej práce pred komisiou. A bol to teda masaker, spolužiaci boli prevažne doktori, ktorí si “rozširovali obzory”

e_owyn
autor
12. feb 2022

@snowwhite211 dakujem za komentar k veci konecne!🙏 stretla si sa s niecim co by si povazovala za nevyhodu pri online studiu?

e_owyn
autor
12. feb 2022

@lula3108 dakujem za komentar! znie to narocne takto po precitani,ale myslim,ze prave toto by mne vyhovovalo kedze by som mohla studovat v aj po praci 🙂 co studujes?

e_owyn
autor
12. feb 2022

@denka259 dakujem za komentar, pozeram aj zahranicne univerzity.. akurat zistujem ako su cenovo dostupne pre rezidentov a ne-rezidentov. starnice 2tyzdne a kazdy den skuska z nieco znie naozaj ako masaker- musel to byt velky stres

luckalucka13
12. feb 2022

Na Slovensku on-line výučba nefunguje. Nazýva sa to externé štúdium, kde ideš do školy cca raz za mesiac plus na skúšky. Potom je tu kombinovaná forma- tak napr študujem ja - na STU, fakulta MTF. Lenže tam treba chodiť aj piatky aj soboty. Podľa rozvrhu

luliu
12. feb 2022

@e_owyn na kvalitnej slovenskej štátnej vysokej škole také štúdium neexistuje.

snowwhite211
12. feb 2022

@e_owyn Obcas sa stalo, ze som mala v jeden den aj dve skusky. Tak to bolo trochu stresove. Najskor praca, potom poobede cesta z TT do BA(to som sa vzdy modlila, aby nebola zapcha na dialnici 😁) a potom bolo treba este nastartovat mozog. Ale na druhej strane, bol to dobry trening v time managemente.

Strana
z2