Ktorú lekársku fakultu si mám vybrať?
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť, či by ste mi nevedeli poradiť, ktorú lekársku fakultu si mám vybrať. Rozhodujem sa medzi Lekárskou fakultou Univerzity Komenského a Lekárskou fakultou Masarykovej Univerzity. Ktorá je lepšia, prípadne kvalitnejšia? Ak máte nejaké osobné skúsenosti s týmito školami, kľudne ich napíšte. Za každú odpoveď budem rada.🫀
Najprv urob prijimacky, potom sa rozhoduj. Vela stastia.🙂
Tak ja to poradim uplne presne- pozri si na Masarikovej ich projekt- najmodernejsia skusobna nemocnica pre studentov snad v ramci strednej EU 🙂 ... Oni tu normalne vybudovali celu nemocnicu, kde su figuriny napojene na pristroje - to nevymyslis 🙂 Dcerka chce byt tiez lekarkou a riesime teraz akoby sa tam mohla dostat na staz 🙂.
@aeruginosa práveže ja som ešte v 3.ročníku a bolo by fajn rozhodnúť sa teraz, aby som vedela kam sa primárne pripravovať 🙂)
Brno, mam tam dceru. Teraz je tretiacka, je velmi spokojna. Na Slovensko si ani nedavala prihlasku.. A ich fakulta a este olomoucka isli pocas celej pandemie prezencne. Ostatne fakulty SK, CZ skoro jeden cely rok distancne.
Jednoznačne Brno
@petkavka ona už študuje medicínu? ☺️
@petkavka či akú stáž vybavujete?
Masarykova. Kľudne chod pozrieť na DOD.
Určite do Čiech. Brno/ Olomouc. Na svk je to proti cr ako 100 rokov za opicami
Priebežne si pozri, aké sú šance, prihlásení/prijatí, či je to reálne.
Minimalne do Ciech alebo este viac na zapad. Slovenske skolstvo je vo vseobecnosti zaostale. Zbytocna strata casu
Studovala som sice iny odbor, aj na SR aj v Brne, a ceske VS su kvalitou uplne niekde inde 👌
Este nestuduje - ale rada by sa pozrela do tej nemocnice na operaciu - zatial tam ale staze co viem nerobia :/ ...Ale snad sa to v buducnosti zmeni

Chod do čiech...uplne iny pristup