Kurz artikulácie pre deti v Bratislave
Dobrý deň, nemáte skúsenosť s nejakým doučovaním či kurzom artikulácie v Bratislave? Syn má 5 rokov a veľké problémy a vyslovovanim, nevie to pochopiť a dosť sa trápime tak či náhodou niečo také neexistuje 🤔
Potrebujete logopédia.
Samozrejme na logopediu chodíme od 2,5 roka ale nemá viac ako 1 termín do mesiaca čiže to je máličko preňho
Cvičiť treba doma každý deň
@januska12323 to samozrejme vieme
centrumdialog.sk
@popocathepetl logopedov nemajú voľných, chodíme tam na liečebnú pedagogiku kreslenie a bol v stacionari ale stacionár nerieši artikuláciu, rieši všetky ostatné roviny reči okrem samotnej artikulácie čiže nás to neposunulo
Ale celkovo výčiny reci riešil logoped/klinicky logoped. Vy máte doma s dieťaťom trénovať každý den aby sa naučil hlásky a postupne sa nauci aj správnu artikulácie. A je úplne bežne že sa k logopedovy chodí raz za 3-4 týždne. Ten čas máte na to aby ste doma s dieťaťom trénovali a na stretnutiach sa mohli pozvať dalej. Možno by Vam pomohlo keby ste sa objednali do CPP na celkovú psychologicku a špecialno pedagogicku diagnostiku. Aby ste vedeli kde je problém.
@lenka22031 ďakujem za rady, syn chodí k logopedovi 3 roky, 3x do mesiaca na liečebnú pedagogiku každý rok k psychologicke na diagnostiku (dobehol všetky oneskorenia diagnózu nemá žiadnu) a pravidelne stacionary, do toho pohybové krúžky a grafomotoricke kruzky... Netreba mi vysvetľovať čo treba robiť my vieme čo treba robiť a aj to robíme. No poznáme si dieťa a vieme že lepšie posuny robí s treťou osobou ako doma s nami, artikuláciu a dyslaliu riešime dva roky, preto sa pýtam čo sa pýtam, dávali sme veľké nádeje do stacionaru ale bolo nám povedané že sa nerieši výslovnosť a to je jediná časť reči s čím má problém. Nevieme sa dlhšie posunúť a viem že najviac by pomohli pravidelne sedenia s odborníkom preto sa pýtam čo sa pýtam. Či existuje nejaký kurz alebo nejaké "doučovanie" s logopedom
No ak absolvujete všetky možné vyšetrenia, tak komunikujete predsa s odborníkmi, ktorí tvoje dieťa poznajú alebo aspoň vidia. Ženy na MK ti lepšie neporadia. 💁 Ak chces doučovanie s logopedom, skús sa dohodnut s nejakým súkromným logopedom, že potrebujete chodiť častejšie. Napr. Inštitút detskej reči. Ale pravdu povediac neviem, čo chces počuť. Veď všetko absolvujete.
V inštitúte detskej reči sme mali so synom logo každé 2 týždne.
Napis mi spravu, skusim tá naviest. Chodila som do deckej rozhlasovej dramatickej družiny. Tie cvicenia si pamatam doteraz
@popocathepetl ja len potrebujem poradiť či niekto nevie o nejakej možnosti krúžku doručovania ohľadne artikulácie, kde sa deťom venujú súkromné/hromadné ohľadne výslovnosti... Ja iba túto informáciu hľadám ak niekto o niečom vie 🙏
Ja som sa nepýtala na rady čo robiť s dieťaťom to viem

Na to treba logopediu