icon

Kurz komunikačných zručností

11. aug 2025

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s kurzami komunikačných zručností alebo osobnostného rozvoja. Som skôr introvert, hanblivá, a komunikácia s ľuďmi mi robí problém, ale rada by som sa to naučila, aby som mohla pracovať v oblasti, kde treba vybavovať veci s ľuďmi a veľa komunikovať. Zaujíma ma, či ste niekto absolvovali takýto kurz a či vám to reálne pomohlo. Myslíte, že sa dá naučiť byť komunikatívna?
Budem vďačná za tipy aj za skúsenosti.

patka06
11. aug 2025

Absolvovala som kurzy v rámci práce, prvý ešte v roku 2000, následne po pár rokoch ďalšie.
Mám pocit, že mi pomohli. Naučila som sa efektívne vecne komunikovať /osobne aj telefonicky, čo mi pomohlo aj v súkromí
Učili sme sa aj bežnú konverzáciu, ako nadviazať kontakt, aké klásť otázky - otvorené a pozitívne, mali sme kurz etikety a pod.

yoginka231
15. aug 2025

Potrebuješ hlavne veľa praxe. Keby som introvert a chcem sa naučiť komunikovať tak:
- Nájdem si prácu kde sa musím veľa rozprávať s ľudmi. Kamarát čo ledva rozprával sa úplne rozkecal potom čo robil obchoďáka.
- Vo väčšine miest na slovensku máš toastmasters kde sa učíš prednášať a skúšaš si to.

Bez praxe ti jeden kurz veľa nedá, treba pravidelne niečo robit.