icon

Kurz španielčiny pre začiatočníkov

zabkarybka
11. mar 2025

Ahojte, máte niekto skúsenosti s kurzom od skola la latina? Potrebovala by som intenzívny kurz a bol mi odporučený tento, ale neviem, či by som to zvládla, keďže lektori hovoria len po španielsky a ja viem len základy.

biba_18
11. mar 2025

záleží na tom aký si žiak. mne vyhovuje keď ma niečo zaujme že sa spýtam prečo… a niekto nerozmýšľa a prijíma…

zmrzlinka8
11. mar 2025

@zabkarybka to je také, že konverzujme a nevieš ako, lebo nevieš gramatiku a nevieš tie vety správne poskladať. Rodený hovorca ti to po slovensky nevysvetlí. Intenzívna konverzácia je dobrá s rodeným hovorcom, keď už človek niečo viac vie z gramatiky.

biba_18
11. mar 2025

@zmrzlinka8 áno, sú také metódy že prijímaš slovné spojenia (a v španielčine aj tvary) tak nejako prirodzene - malé deti nevedia jazyk a učia sa od rodičov, rovnako to funguje aj pri dospelých ☺️

lucik194
11. mar 2025

asi by som napisala do BA skupiny.

inak davnejsie o nej písal milan bez mapy. chodil tam.

zmrzlinka8
11. mar 2025

@biba_18 mne sa viac osvedčil iný systém

biba_18
12. mar 2025

@zmrzlinka8 áno, aj mne, ale to neznamená že by nemohol vyhovovať autorke a to som napísala už v prvom príspevku..

terina25
12. mar 2025

@zabkarybka ja chodim normalne do jazykovej skoly. Na konci roka dostavame aj osvedcenie.

zabkarybka
autor
12. mar 2025

@zmrzlinka8 Nejde mi hlavne o tú gramatiku, skôr sa chcem naučiť komunikovať. Chcela som niečo intenzívne, keďže sa ju potrebujem naučiť, čo najskôr.

zabkarybka
autor
12. mar 2025

@lucik194 Skúsim, ďakujem 😄 Článok od milana som čítala, ale on už niečo zo španielčiny vedel (kto vie koľko) ale zaujímalo ma, ako jednajú s takými čo vedia maximálne pozdravy a nejaké základné slová a frázy.

zabkarybka
autor
12. mar 2025

@terina25 Tiež by som zvolila túto metódu, ale študujem vysokú školu a popri tom brigádujem, takže nemám veľmi flexibilný čas a mojou jedinou možnosťou je individuálny online kurz :(

tilly
12. mar 2025

Ja mám skvelú učiteľku. Čas si prispôsobujeme. Zdokonalujem s ňou anglinu a začínam španielčinu. Vysvetlí, ide mojim tempom, dáva mi úlohy. Za mňa ideál.
Keď chceš, napíšem ti kontakt do správy.

terina25
12. mar 2025

@zabkarybka ja pracujem,mam 2 deti a stiham. Chodim 1x tyzdenne

zabkarybka
autor
12. mar 2025

@tilly Áno, napíš mi, ďakujem 😄

zmrzlinka8
12. mar 2025

@zabkarybka veď o tom hovorím. bez gramatiky veľa nenakomunikuješ, len tak s chybami. nuž ale keď ti to stačí