icon

Kurzy, aby som mohla pracovať s deťmi v škôlke

adrianaaaa33
4. jan 2021

Ahojte baby. Chcem sa opýtať, som mamička na materskej a chcem si urobiť kurz aby som mohla pracovať s deťmi v škôlke. Nemám ani strednú školu pedagogicku. Ďakujem

Strana
z2
tessa04
4. jan 2021

@adrianaaaa33 Ahoj, kurz Ti určite stačiť nebude. Môžeš absolvovať externé štúdium v odbore Predškolská a elementárna pedagogika (napr. Trnava) alebo dorobiť strednú školu napr. dvojročné diaľkové pomaturitné kvalifikačné štúdium odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo (napr. Čadca). O inej možnosti neviem, možno len ako písali dievčatá vyššie - už len žeby známosti v súkromných jasliach/škôlke?

nnnuuunnn
4. jan 2021

@makova333 možno v štátnej škôlke, neviem, v súkromnej som videla pracovnú ponuku, kde písali, že sa im bežne prihlási 300 žien a preto neodpovedaju každej.

klip0
4. jan 2021

@nnnuuunnn ibazeby ponukali plat 2500e, inak tomu neverim, sama pracujem v sukromnej a neviem o skolke kde by sa hlasilo 300 uciteliek, dokonca ani 30 a mam obavu ze vacsinou sa ani 3 neprihlasia (v Bratislave myslim)

nnnuuunnn
4. jan 2021

@klip0 nie, plat bol možno 1200e, ale tak na čo by to tam pisali keď by to nebola pravda? Veľa žien chce robiť v škôlke a to že v Bratislave sa dá zarobiť, je pravda, akurát, že väčšina obyvateľov (a aj pracovných miest) tu tiež pracuje za platy pod 1000-1200e.

makova333
4. jan 2021

@nnnuuunnn v statnej skolke urcite a aj v kvalitnej sukromnej. A potom je tu skupina "skolok", ktore skolky nie su, su to detske centra, ktore nesplnaju prisne podmienky, aby dostali statut sukromna MS. Tak tam mozno moze robit ktokolvek, ale aj uroven bude niekde inde. A ak niekto napise v ponuke prace, ze sa im hlasi bezne aj 300 zien, nuz to ani nekomentujem.

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 spýtam sa: pracovať v škôlke? Alebo v materskej škole?

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe čo čo? 🙂 nechápem teraz lebo škôlka = materská škola 🙂

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 nie. Materská škola je súčasť vzdelávacieho systému SR či súkromná či štátna. Kadejaké škôlky sú len miestom ,,na odloženie deti,, ktoré nemusia spĺňať podmienky ako materské školy. V takých áno môže učiť v podstate hocikto.

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe jasné. Škôlka je synonymum pre materskú školu snáď už večnosť, tak neviem aké škôlky máš na myslí ty. Ja som sa s "tvojou" verziou škôlky ešte nikde nestretla, tak ma zasväť a hod sem nejaký link. Nech som teda v obraze.

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 https://funnyacademy.sk/domov/
http://www.hrivko.sk/
http://zelenaskolka.sk/

Všetky čo nemajú v oficiálnom názve ,, škola,, nespadajú do školských zariadení
Sú to súkromné firmy čo sa starajú o deti.
Ak som nechtiac niektorej z týchto inštitúcií ukrivdila opravte ma googlim len tak narýchlo.

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe všetko čo si sem pridala sú súkromné škôlky. Súkromná inštitúcia si môže vybrať názov aky ona uzna za vhodné. Ale my sme tu spomínali, že v súkromných škôlkach a s dobrými znamosťami moze pracovať aj taká čo má len kurz. Tak neviem kde sme sa nepochopili

klip0
5. jan 2021

@jankapepe to ze sa nejaká skolka vola zelena skolka, vesela skolka, neviem aka skolka, neznamena ze to nieje materska skola. Aj my sme materska skola zaradena v sieti ale nemame v nazve materska škola. Vobec to nieje takto ako vravis, neviem naco su dobre taketo dohady, ked ocividne niesi v skolstve a nemas overene presne info

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 áno v súkromných materských škôlkach, v súkromných materských školách nie.
Spomínam to preto lebo aj ty si sa pýtala kde je rozdiel.

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe nechcem sa tu s tebou doťahovať na x-krát ale "škôlka" je hovorový ekvivalent pre materskú školu (je prd či je štátna alebo súkromná). Skolka je buď štátna alebo sukromna ale nie súkromná a ešte sukromnejsia. Pri tých súkromných skôr záleží od majiteľa alebo "zriadovatela". Či chce mať kvalifikovaných všetkých zamestnancov alebo nie. Ale predpokladám, že nekvalifikovaný zamestnanec dostane zmluvu na pracovnú pozíciu, ktorá v sebe neponesie "názov" pedagogický pracovník. Dúfam, že sa chápeme.

jankapepe
5. jan 2021

@klip0 https://www.minedu.sk/siet-skol-a-skolskych-zar...
Ukáž mi jednu jedinú ,,škôlku,, v oficiálnom zozname ministerstva školstva. Ďakujem. Každá jedna materská škola je materská škola.

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe ale toto sú všetko statne škôlky kde je zriaďovateľom mesto alebo obec.

jankapepe
5. jan 2021

@jankapepe máš tam zoznam aj súkromných škôl !
Prvé PDF od spodu

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 odpoveď vyššie

chvostik1
5. jan 2021

@jankapepe ale už viem asi na čo narážaš....lebo na súkromnu škôlku ťa musí zaradiť ministerstvo do zoznamu. Keď v tom zozname nie si, tak fungujes na živnosť v zmysle ako zariadenie na opatrovanie detí. Nazov si už presne nepamatam. Ale to je zas iné. To nespĺňa statut škôlky ani zdaleka. Pri zariadení na opatrovanie detí nemusi byť "vlastník" ani z odboru. To mas ako keď chodia opatrovať ženy do Rakuska. Kdežto pri súkromnej škôlke, že fakt škôlke je podmienka, že riaditeľ musí mať min 5r praxe v odbore. Takže hej. V takej "bytovej akožeškôlke" moze robit aj žena s kurzom alebo aj obyčajná čašníčka bez kurzu. Ale to nie je škôlka....iba sa tak chce tváriť

katpox
5. jan 2021

Ja mam strednu skolu plus bc. 3 roky predskolska a elementatna pedagogika s tym mozem ucit v materskej skole a v skolskom klube, mgr. 2 r. Primarne vzdelavanie je ucitelstvo pre prvy stupen, da sa studovat aj externe, robia sa prijimacky a je to platene, viem aj o pomaturitnom studiu, aj ako asistent pedagoga musi byt pedagogicke minimum

jankapepe
5. jan 2021

@chvostik1 presne tak

jankapepe
5. jan 2021

@klip0 ktorá presne ste to škôlka?

marca12
5. jan 2021

@denkatn ojooooj pani upratovacky su vsad najvacsie riaditelky 😀 a tym neznevazujem ich velmi potrebnu pracu,ale tak to jej

Strana
z2