Kurzy na zvýšenie kvalifikácie
Aktuálne mám uhorkovú sezónu, dlhšie ma nebaví moja práca a popravde ak clovek nechce robit 24/7 a nervovat sa denno denne uz, tak sa tam ani neda riadne zarobiť - resp ten pomer nervov a prijmu nestojí ani za reč (účtovníctvo) a ako zamestanec = clovek zarobi ako pokladnik. Pozerala som sa po internete po rôznych kurzoch, novinkách aj v mojom obore = ale to je o ničom, napr. zaujalo ma aj IT... Ak nie uz kvoli novej praci, ale len tak, pre prehlad.
Ake znalosti, kurzy, programy su teraz in? co sa oplati vediet? Kde sa zmodernizovať na vyšši level - ziskat aspon prehlad, ked ani len vyrazom niektorym uz len tak clovek nerozumie.. ? Pripadne oblasti uctovnictvo, obchod, administrativa.. mame tu GDPR, odpady, BOZP, PO.. a to su len take, co ma rychlo napadli...
Dost ma napr. zaujalo SEO, pracujeme s google aj FB/INSTA, ale ako to medzi sebou funguje = tak to az tak neviem. V tom by som sa hadam rada zlepsila ale pride mi to take o nicom :D K tomu ak neviem ja upravit napr eshop.. tak mi to pride zbytocne. Proste celkovo neviem co s cim spolupracuje a mam pocit, ze by clovek pomaly mal vediet vsetko ak by sa chcel uplatnit a naozaj s tym pracovat... eshop predsa potrebuje optimalizovat aj na mobil, aj aplikacia by nebola zla... proste tolko moznosit je...
Co sa tyka AI, tak ja osobne len s ChatGPT mam skusenost a tam nie som nadsena, podla vsetkeho asi neviem urobit riadne "prompty" (to tiez som muslela googlit co to je) ale skusala som podla roznych videi ist na to a ja som nikdy napr. pri tvorbe postov na FB/insta nebola spokojna...
Napiste s cim by ste zacali? co by ste sa teraz zacali ucit a ak mate aj link, tak kde?
@anonym_autor zlepši si komunikáciu s chatgpt 😅 - aj na to sú kurzy.
Keď si chceš spraviť len prehlad v “cudzích výrazoch” tak ti je zbytočný akýkoľvek kurz, kúp si knihu.
Čo znamená, že pracuješ s google fb a insta? SEO veľmi funguje s google - aj keď sa teraz veeeeľmi mení, úprimne na to treba viac času ako jeden kurz, aby si chápala komplet súvislosti. Ale práca je to fajn, len by ťa musela aj baviť 🙂
@denkabemommy mame eshop čiže adwords riešime dlhe roky... sociálne siete tak skôr nasilu ale preto, že ja na to nemám čas pravidelne a môj chlap ani za boha nechce na to niekoho nájsť externeho. Všimli sme si, ze aktivita tam výrazne pomáha aj googlu, ešte viac ako vysoký rozpočet. Ak by som sa na to presmerovala a mala viac sebavedomia v tomto smere, poriesim to a rada nechám papierovacky externej firme.
Ja som uz nejaké videa o chatgpt pozerala ale mne sa to stále zdá rovnaké a nepáči sa mi to, aj chyby sú tam aj si tam da co nechcem a potom to fakt napíšem ja rýchlejšie ako dookola to opravovat. Často musím odbornej si veci nájsť, staršie údaje, napr o značkách a vymýšľa si nezmysly 😂
A ake knihy odporúčas?
Samozrejme nemyslím si, ze budem múdra po jednom kurze.. kľudne viac ich zvládnem. Ja neviem co je teraz aj také rentabilne, kam by sa dalo posunúť z tej mojej nudy...
@denkabemommy mame eshop čiže adwords riešime dlhe roky... sociálne siete tak skôr nasilu ale preto, že ja na to nemám čas pravidelne a môj chlap ani za boha nechce na to niekoho nájsť externeho. Všimli sme si, ze aktivita tam výrazne pomáha aj googlu, ešte viac ako vysoký rozpočet. Ak by som sa na to presmerovala a mala viac sebavedomia v tomto smere, poriesim to a rada nechám papierovacky externej firme.
Ja som uz nejaké videa o chatgpt pozerala ale mne sa to stále zdá rovnaké a nepáči sa mi to, aj chyby sú tam aj si tam da co nechcem a potom to fakt napíšem ja rýchlejšie ako dookola to opravovat. Často musím odbornej si veci nájsť, staršie údaje, napr o značkách a vymýšľa si nezmysly 😂
A ake knihy odporúčas?
Samozrejme nemyslím si, ze budem múdra po jednom kurze.. kľudne viac ich zvládnem. Ja neviem co je teraz aj také rentabilne, kam by sa dalo posunúť z tej mojej nudy...
@anonym_autor chatgpt pracuje lepšie v platenej verzii, super je aj claude.ai -ten dokáže pomôcť s programovaním . Google Ads treba poriadne nastaviť, potom nežerie toľko €€ 🙂. Knihy ja čítam skôr marketingové? taká z tých naj je asi how brands grow (má 2 časti). Hoď sa na fb do skupiny marketéri, neraz tam mladí začínajúci hľadajú možnosť robiť socky aj zadarmo, len za recenziu atd. SEO veľmi pomáha aj e-shopom rásť - o to menej potom zas stojí google ads 😅. Lenže SEO sa teraz viac mení na generativne vyhľadávanie (GenAI, GEO, AEO -nemá to oficiálny názov ešte) - čo vidíš aj ty, keď niečo zadáš do google a vyhodí ti AI overview. A treba tomu prispôsobiť texty (som premudrelá, akurát tú tému riešim posledné týždne😅.) Takže kľudne choď týmto smerom, no budeš tomu musieť venovať viac času ako jeden kurz -kurz na to som zatiaľ nehľadala, skôr hľadám články, mňa LinkedIn často niekto niečo k tomu pridá tiež,…
Google mame nastavene riadne, ale mame velky eshop a produktov strasne vela + take dost vyhladvane, takze tam nie je co inak ponastavovat (asi)...
my sme napr tuto jar (lebo len teraz som to ja zacala pozerat a riesit aj s tym FB) sledovali taky trend, ze klikaju ludia, pridu, platime o dusu, zaujimave ze vzdy minie sa cely kredit. Ako test sme zastavili reklamy uplne, Aj tak ludia chodili, klikali. Rozdiel v predaji ziadny. Cize v tomto mam dost teraz zmatok. V postate trvalo takmer 3 mesiace kym pocet navstev zacal klesat a bolo to vidno na dennych objednavkach. Preto ma to tak zaujalo, ze ako to vlastne funguje...
A prerobit texty? minuly rok som prerabala texty produktov aby to pekne google videl, a teraz to zase ma byt inak ? :DDDD vidis, clovek ked v tom nechodi a nesleduje, tak potom ostane v soku, ako ked neriesim software roky, napr. od skoly a uz ani neviem pomaly co to je microsoft 365, vyhodim si inzeraty na profesii a pozeram ako puk. A take certifikaty a onake :D
Google mame nastavene riadne, ale mame velky eshop a produktov strasne vela + take dost vyhladvane, takze tam nie je co inak ponastavovat (asi)...
my sme napr tuto jar (lebo len teraz som to ja zacala pozerat a riesit aj s tym FB) sledovali taky trend, ze klikaju ludia, pridu, platime o dusu, zaujimave ze vzdy minie sa cely kredit. Ako test sme zastavili reklamy uplne, Aj tak ludia chodili, klikali. Rozdiel v predaji ziadny. Cize v tomto mam dost teraz zmatok. V postate trvalo takmer 3 mesiace kym pocet navstev zacal klesat a bolo to vidno na dennych objednavkach. Preto ma to tak zaujalo, ze ako to vlastne funguje...
A prerobit texty? minuly rok som prerabala texty produktov aby to pekne google videl, a teraz to zase ma byt inak ? :DDDD vidis, clovek ked v tom nechodi a nesleduje, tak potom ostane v soku, ako ked neriesim software roky, napr. od skoly a uz ani neviem pomaly co to je microsoft 365, vyhodim si inzeraty na profesii a pozeram ako puk. A take certifikaty a onake :D
@anonym_autor meta Ads ma vedia ešte stále potrápiť, tam musíš dať cieľovú skupinu nie veľkú a nie príliš malú, záleží od produktu ale dajme tomu že max tých 200k okruh ľudí 🙈😅 akože strávim pritom pri klientoch aj hodinu dve, kým trafím a potom sledovať a prenastavovať podľa potreby.
A áno, bohužiaľ treba meniť texty ale skôr v štýle otázka- odpoveď. Lebo v google teraz ľudia dajú rovno otázku “v čom je rozdiel pri Samsung s 24 a 25” a keď budeš mať dobre texty, tak ti to vyhodí v tom AI. Ak chceš pošli mi link na web, môžem ti pomôcť, kľudne zadarmo.

@anonym_autor zlepši si komunikáciu s chatgpt 😅 - aj na to sú kurzy.
Keď si chceš spraviť len prehlad v “cudzích výrazoch” tak ti je zbytočný akýkoľvek kurz, kúp si knihu.
Čo znamená, že pracuješ s google fb a insta? SEO veľmi funguje s google - aj keď sa teraz veeeeľmi mení, úprimne na to treba viac času ako jeden kurz, aby si chápala komplet súvislosti. Ale práca je to fajn, len by ťa musela aj baviť 🙂