Kvalifikácia pre školského špeciálneho pedagóga
Dobry den, od septembra nastupujem na rozsirujuce studium specialnej pedagogiky. Momentalne pracujem v socialnej oblasti. Mgr mam ucitelstvo pre primarne vzdelavanie, ale nemam ziadnu prax v beznej skole ( ani v specialnej) . Robila som v DSS, ale to sa nerata. Ak skoncim rozsirujuce studium specialnej pedagogiky, kolko rokov potrebujem v skolstve, aby som bola plne kvalifikovana? Chcela by som sa zamerat na MS, alebo ZS a pracovat ako skolsky specialny pedagog. Bolo mi povedane, ze musim mat prax 5 rokov v skolstve. Je to pravda? Neda sa tak, ze ak ukoncim studium a dam si ziadost do skoly, aby som aj na tej skole ziskala adaptacne na skolskeho specialneho pedagoga? Nevie mi prosim niekto poradit? Pripadne niekto tiez s rozsirujucim vzdelavanim a vykonava cinnost skolskeho specialneho pedagoga? Kolko rokov ste mali v skolstve, aby ste boli plne kvalifikovany na skolskeho specialneho pedagoga. Dakujem velmi pekne za rady.
@ivana775 https://www.minedu.sk/data/att/f05/11187.ebbbf2...
tu máš kvalifikačné predpoklady. A áno, podľa toho to vyzerá, že musíš mať 5 rokov praxe ako učiteľka detí so špeciálnymi potrebami.

za mna: ak mas VS primarne vzdelvanie kvalifikovana budes len ak budes vykonavat tuto poziciu. uz aj teraz mozes ist pracovat ako skolsky specialny pedagog (tieto 2 roky kym budes studovat budes nekvalifikovana) a ked ukoncis rozsirujuce automaticky budes kvalifikovana. za mna najlepsia volba ist rovno pracovat ak ta niekto vezme, co si myslim ze vezme kedze je velmi malo spec pedag v skolach. tych 5 rokov sa rata ze si mozes pravit atestaciu. neviem ci aj nieco ine. drzim palceky